Barbara K. LipskaElaine McArdle

Nebunie si vindecare

PRP: 49 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
29 Lei
Produs indisponibil (nu se mai tipărește)

Livrare în România

2-4 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

2-4 zile lucrătoare

5 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Nebunie si vindecare

Format
130x200
Număr pagini
264
Editura
Trei
Autor
Barbara K. Lipska,
Elaine McArdle
Anul publicării
2019
ISBN
9786064006158

Rezumat Nebunie si vindecare - Elaine McArdle, Barbara K. Lipska

Povestea unei neurocercetătoare rătăcite în propria minte

"Călătoria incredibilă a unei supraviețuitoare." – Kirkus Reviews

Pe 10 ianuarie 2015, Barbara K. Lipska, neurocercetătoare specializată în fiziologia bolilor mintale, a fost diagnosticată cu metastaze la creier provocate de un cancer de piele. În câteva luni, lobul ei frontal — sediul gândirii — a început să-și reducă masiv funcționarea, aruncând-o în abisul nebuniei. Simptomele, foarte asemănatoare cu ale demenței și schizofreniei, au făcut-o aproape de nerecunoscut pentru familie și pentru colegi.
În mod miraculos, după doar opt săptămâni de imunoterapie, autoarea a reușit să-și recapete facultățile mintale. Însă n-a uitat nimic din coșmarul prin care a trecut, amintindu-și cu precizie fiecare detaliu al întâlnirii ei cu nebunia. Barbara K. Lipska ne explică felul în care boala, leziunile cerebrale și vârsta ne pot schimba comportamentul, personalitatea, gândirea și memoria. Și ne arată ce părți din mintea noastră rămân funcționale chiar și atunci când ne scufundam în tenebrele bolii psihice.

"Povestea remarcabilă a Barbarei K. Lipska dezvăluie nenumăratele mistere ale creierului nostru fragil, și totuși rezistent, iar călătoria ei chinuitoare și recuperarea sa incredibilă ne arată că nimic nu este imposibil." – Lisa Genova, autoarea bestsellerurilor Altfel... și totuși Alice și Partitura suferinței

"Un memoir de neratat! Recuperarea Barbarei K. Lipska este cu adevărat extraordinară, iar suferințele prin care a trecut le sunt familiare celor atinși de boala mintală. Experiența ei pledează pentru empatie față de oamenii care și-au pierdut controlul asupra propriei vieți. Lipska este o supraviețuitoare și toți cititorii vor fi mai înțelepți după ce-i vor fi citit cartea." – Shelf Awareness

"Nebunie și vindecare explorează baza fiziologică a bolii mintale, proza autoarei fiind pur și simplu captivantă atunci când își descrie experiența. Povestea ei dovedește că relatările personale amănunțite pot contribui la progresul cercetărilor neuroștiințifice." – Science Magazine

Barbara K. Lipska s-a născut la Varșovia, în Polonia comunistă. Și-a obținut masterul în chimie organică, iar în 1988 și-a susținut doctoratul în științe medicale la Academia de Medicină din Varșovia. În 1989, a emigrat cu soțul și cei doi copii în Statele Unite, unde s-a angajat la Institutul Național pentru Sănătate Mintală din Bethesda, statul Maryland. Este expertă internațională în cercetările asupra schizofreniei realizate pe șobolani și în studierea postmortem a creierului uman, publicând peste 150 de articole în reviste de specialitate. În 2013, a fost numită directoarea Băncii de Creier din cadrul Institutului. Puteți afla mai multe despre ea pe www.barbaralipska.com.

Elaine McArdle este scriitoare și jurnalistă, investigațiile și articolele sale fiind publicate, între altele, de Boston Globe, Harvard Law Bulletin și Boston Magazine. Este coautoarea cărții The Migraine Brain: Your Breakthrough Guide to Fewer Headaches, Better Health. În prezent, este editor al revistei UU World și locuiește împreună cu soțul în Portland, statul Oregon.
Răsfoiește câteva pagini ale cărții în PDF
La Bookzone, ai posibilitatea de a răsfoi câteva pagini din cartea Nebunie si vindecare înainte de a cumpăra.
Detalii produs
Despre Elaine McArdle
Elaine McArdle
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Elaine McArdle inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Elaine McArdle se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Elaine McArdle. Fiecare carte scrisa de Elaine McArdle este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Elaine McArdle in categoria Elaine McArdle astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Nebunie și vindecare
Despre Barbara K. Lipska
Barbara K. Lipska
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Barbara K. Lipska inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Barbara K. Lipska se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Barbara K. Lipska. Fiecare carte scrisa de Barbara K. Lipska este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Barbara K. Lipska in categoria Barbara K. Lipska astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Nebunie și vindecare
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

-40.8%
Nebunie și vindecare

Nebunie și vindecare

PRP: 49 Lei 29 Lei

Alte carti din categoriile: Memorii, biografii si jurnale

-79.8%
Lion: Drumul spre acasa

Lion: Drumul spre acasa

PRP: 49 Lei 9.9 Lei
Nou
-9.3%
Femeia din mine

Femeia din mine

PRP: 55 Lei 49.9 Lei
-34.6%
Nu există nu se poate!

Nu există nu se poate!

PRP: 74.9 Lei 49 Lei
-33.9%
Cele trei ADDA

Cele trei ADDA

PRP: 59 Lei 39 Lei
Hardcover
Autograf
-23.9%
BestSeller
-57.8%
-32.4%
-79.8%
-40.8%
BestSeller
-40.8%
Scrisoare
BestSeller
-59.4%
Dialogul Speranței

Dialogul Speranței

PRP: 49 Lei 19.9 Lei
Transport
gratuit
Hardcover
BestSeller
-25.4%
Printul Harry - Rezerva

Printul Harry - Rezerva

PRP: 99 Lei 73.9 Lei
BestSeller
-40.8%
Eu sunt 70072

Eu sunt 70072

PRP: 49 Lei 29 Lei
BestSeller
-40.1%
Naziștii îmi spuneau pe nume

Naziștii îmi spuneau pe nume

PRP: 49.9 Lei 29.9 Lei
-36.8%
-24.3%
Jurnalul Annei Frank

Jurnalul Annei Frank

PRP: 54 Lei 40.9 Lei
Nou
-35.6%
Moasa de la Auschwitz

Moasa de la Auschwitz

PRP: 63.5 Lei 40.9 Lei
-25.3%
-49%
LEOAICA

LEOAICA

PRP: 39 Lei 19.9 Lei
PRP: 49 Lei

29 Lei