Nicolae Iorga

Istoria Vietii Bizantine

PRP: 35 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
28 Lei
Adauga in cos

Adaugă în coș

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

6 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Istoria Vietii Bizantine

Format
130x200
Editura
Paul Editions
Autor
Nicolae Iorga
Anul publicării
2021
ISBN
76206

Rezumat Istoria Vietii Bizantine - Nicolae Iorga

Lucrarea lui N. Iorga, Histoire de la Vie Byzantine, Empire et civilisation, d'apres les sources, apare cu aceeaşi mândră discreţie privind scopul şi limitele explorării întreprinse: o vastă confruntare şi un dialog cu izvoarele. Este o căutare, pas cu pas, şi nu lipsită de întrebări, o luare de atitudine în faţa unor manifestări colective sau individuale, o mărturisire de principii şi de sentimente, o oglindire mişcată şi o răsfrângere prin prisma unei sensibilităţi de luptător şi de artist. Cititorul ce se apleacă asupra acestor pagini va urmări, odată cu viziunea ce i se propune, şi vibrarea umană a undelor care i-o recompun, ştiind bine că orice operă este o cristalizare a unui moment determinat de coordonatele sale, şi că o lectură fidelă este o transpunere în timp. De aceea nu a putut fi vorba nici o clipă de o „aducere la zi” a studiului. Orice asemenea încercare ar fi constituit un fel de falsificare a datelor iniţiale ale cercetării expuse. I s-au adus textului doar câteva mici îndreptări de amănunt, pe care le-ar fi făcut autorul dacă ar fi avut răgazul să mai ia în mână studiul publicat în 1934. Pentru înlesnirea cititorilor au fost adăugate, cu prilejul traducerii, unele note lămuritoare care să le îngăduie să recunoască evenimentele şi oamenii ce le răsar în cale, sau să nu piardă şirul atunci când evocarea unor împrejurări din momente diferite se împleteşte uneori mai enigmatic pentru cei nepreveniţi. Traducerea a căutat să fie cât mai transparentă spre a păstra cuvântului viu ritmul însuşi al rostirii sale. Traducătoarea Maria Holban (elevă a profesorului Nicolae Iorga)
Detalii produs
Despre Nicolae Iorga
Nicolae Iorga
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Nicolae Iorga inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Nicolae Iorga se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Nicolae Iorga. Fiecare carte scrisa de Nicolae Iorga este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Nicolae Iorga in categoria Nicolae Iorga astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

Carol II

Carol II

PRP: 35 Lei

28 Lei

Carol I

Carol I

PRP: 35 Lei

28 Lei

Istoria civilizatiilor

Istoria civilizatiilor

PRP: 22 Lei

17.6 Lei

Mari comandanti de osti

Mari comandanti de osti

PRP: 17 Lei

13.6 Lei

PRP: 35 Lei

28 Lei