Jakab ELEK

Istoria Clujului V

PRP: 35 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
33.2 Lei
Adauga in cos

Adaugă în coș

Livrare în România

2-4 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

2-4 zile lucrătoare

6 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Istoria Clujului V

Format
130x200
Număr pagini
232
Editura
Scoala Ardeleana
Autor
Jakab ELEK
Anul publicării
2020
ISBN
9786067977400

Rezumat Istoria Clujului V - Jakab ELEK

Și de această dată, volumul nu ar fi fost posibil fără implicarea generoasă a Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și a Asociației „Vechiul Cluj”, care au inițiat și susținut, cu responsabilitate, proiectul Clujul – Orașul Comoară. Vremurile recente reclamă din partea autorităților și a societății civile cât mai multe proiecte de educație a adulților, iar cel de față are darul de a se încadra perfect în ceea ce specialiștii numesc învățarea pe tot parcursul vieții („lifelong learning”). [...] În volumul de față sunt relevați cititorului ultimii trei ani ai domniei lui Carol al VI-lea de Habsburg (1738-1740), o domnie lungă, de aproape trei decenii, care a fost bogată în evenimente atât pentru monarhie, cât și pentru orașul Cluj. Detaliile din carte care compun istoria urbană clujeană sunt captivante, atât pentru specialiști, cât și pentru marele public. Dincolo de firescul din viața cotidiană, care a putut fi perceput și în volumele anterioare, segmentul cronologic abordat a stat sub semnul unei noi și virulente epidemii de ciumă, un flagel care s-a dovedit și atunci a fi un adevărat „cavaler al apocalipsului”, ca să utilizăm o sintagmă lansată cu ceva vreme în urmă de specialiștii în istorie. (Prof. Univ. Dr. Ioan Bolovan) Volumul de față, al patrulea al celui de-al III-lea tom al operei lui Jakab Elek, este dedicat analizei de ansamblu a îndelungatei domnii a împăratului Carol al VI-lea (1711-1740), cu toate transformările politice și sociale înregistrate în deceniile de după înfrângerea mișcării de eliberare conduse de Francisc Rákóczi al II-lea. Pe baza informațiilor de arhivă de primă mână pe care le-a consultat, Jakab Elek încearcă aici să aducă în analiză o mare diversitate de aspecte ale acestei perioade de reorganizare și de adaptare a locuitorilor Clujului la noul lor statut de oraș care era mereu mai puțin liber, supus fiind stăpânirii imperiale, și care trebuia să își găsească un nou destin. Fără să fie lipsit de obiectivitate, Jakab Elek își dezvăluie, fără înconjur, propriile simpatii și interese legate de moștenirea istorică și culturală a confesiunii unitariene, căreia îi aparținea. (Tudor Sălăgean)
Detalii produs
Despre Jakab ELEK
Jakab ELEK
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Jakab ELEK inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Jakab ELEK se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Jakab ELEK. Fiecare carte scrisa de Jakab ELEK este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Jakab ELEK in categoria Jakab ELEK astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

Istoria Clujului IV

Istoria Clujului IV

PRP: 30 Lei

28.5 Lei

Istoria Clujului III

Istoria Clujului III

PRP: 30 Lei

28.5 Lei

Istoria Clujului II

Istoria Clujului II

PRP: 30 Lei

28.5 Lei

PRP: 35 Lei

33.2 Lei