Jakab ELEK

Istoria Clujului III

PRP: 30 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
28.5 Lei
Adauga in cos

Adaugă în coș

Livrare în România

2-4 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

2-4 zile lucrătoare

5 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Istoria Clujului III

Format
130x200
Număr pagini
194
Editura
Scoala Ardeleana
Autor
Jakab ELEK
Anul publicării
2019
ISBN
9786067974393

Rezumat Istoria Clujului III - Jakab ELEK

Volumul de faţă abordează intervalul de timp care se referă la perioada domniei lui Carol al VI-lea de Habsburg, secvenţă cronologică în care Clujul a fost martorul a numeroase tensiuni politice şi sociale, generate de instaurarea dominaţiei austriece şi acomodarea societăţii transilvănene cu noul model de organizare societală impus de Casa de Habsburg. Oraşul Cluj cunoaşte şi câteva episoade interesante privind viaţa politică a provinciei prin faptul că, între anii 1718-1730, s-au desfăşurat aici lucrările Dietei Transilvaniei, iar în perioada 1719-1732 Guberniul provincial şi-a mutat aici reşedinţa. Extrem de important a fost momentul redobândirii statutului de oraş liber regesc (statut ce a fost pierdut în anul 1660) în anul 1709. (Ioan Bolovan) Volumul de faţă, al treilea din cel de-al III-lea tom al operei lui Jakab Elek, este consacrat epocii lui Carol al VI-lea, purtător al coroanei Sfântului Imperiu între anii 1711 şi 1740. O domnie care este tratată, de regulă, ca una de foarte îndelungată tranziţie între sfârşitul războiului de eliberare al lui Francisc Rákóczi al II-lea şi epoca Mariei Tereza, a cărei personalitate reformatoare a marcat în mod hotărâtor istoria ţărilor stăpânite de casa de Habsburg. Pentru Cluj, [...] Jakab Elek a reuşit să documenteze şi să descrie o perioadă de reorganizare şi adaptare, în care oraşul şi cetăţenii săi încercau să îşi găsească un nou destin în noile cadre economice şi administrative impuse de stăpânirea imperială, care avea [...] tendinţa firească de a privi cu neîncredere un centru urban reprezentativ care se identifica cu Transilvania şi cu locuitorii ei. (Tudor Sălăgean)
Detalii produs
Despre Jakab ELEK
Jakab ELEK
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Jakab ELEK inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Jakab ELEK se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Jakab ELEK. Fiecare carte scrisa de Jakab ELEK este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Jakab ELEK in categoria Jakab ELEK astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

Istoria Clujului IV

Istoria Clujului IV

PRP: 30 Lei

28.5 Lei

Istoria Clujului V

Istoria Clujului V

PRP: 35 Lei

33.2 Lei

Istoria Clujului II

Istoria Clujului II

PRP: 30 Lei

28.5 Lei

PRP: 30 Lei

28.5 Lei