Ioan BOLOVANSorina Paula BOLOVAN

Ispititoarea Transilvanie. Multiperspectivitate si adevar in istoria unei provincii

PRP: 30 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
28.5 Lei
Adauga in cos

Adaugă în coș

Livrare în România

2-4 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

2-4 zile lucrătoare

5 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Ispititoarea Transilvanie. Multiperspectivitate si adevar in istoria unei provincii

Format
130x200
Număr pagini
188
Editura
Scoala Ardeleana
Autor
Ioan BOLOVAN,
Sorina Paula BOLOVAN
Anul publicării
2017
ISBN
9786067971255

Rezumat Ispititoarea Transilvanie. Multiperspectivitate si adevar in istoria unei provincii - Ioan BOLOVAN, Sorina Paula BOLOVAN

Meseria istoricului este să caute trecutul și să încerce cu obiectivitate, bună‑credință și apelând, firește, la izvoare și la o metodologie adecvată să se apropie cât mai mult de adevăr. În același timp, el trebuie să fie convins de relativitatea scrierilor lui atâta vreme cât adevărul absolut nu‑i este îngăduit istoricului. De aceea, niciun slujitor al muzei Clio nu poate să‑și aroge pretenția că scrierile lui sunt perfecte, că reprezintă unica versiune de reconstituire a trecutului. De aceea apar de multe ori polemicile istoriografice, fiindcă unii istorici caută să‑și impună punctul de vedere ca fiind unica versiune asupra trecutului. Perspectiva multiplă reprezintă un mod de a gândi, de a selecta, de a examina şi de a utiliza dovezi provenind din diferite surse pentru a lămuri complexitatea unei situaţii şi pentru a descoperi ceea ce s‑a întâmplat şi de ce. (Autorii) Ioan Bolovan este profesor universitar, prorector al Universității „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca (din 2012) și cercetător științific la Centrul de Studii Transilvane al Academiei Române. A obţinut premiul „Mihail Kogălniceanu” al Academiei Române în 2002. În 2015 este ales președinte al International Commission for Historical Demography (Geneva). A publicat mai multe cărţi de unic autor și în colaborare la edituri din România, Franța, Germania, Olanda, Rusia, precum și 150 de studii în reviste și volume colective din ţară şi străinătate despre istoria populaţiei, graniţa militară austriacă, Revoluţia de la 1848, Primul Război Mondial și istoria instituţiilor culturale.
Detalii produs
Despre Ioan BOLOVAN
Ioan BOLOVAN
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Ioan BOLOVAN inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Ioan BOLOVAN se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Ioan BOLOVAN. Fiecare carte scrisa de Ioan BOLOVAN este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Ioan BOLOVAN in categoria Ioan BOLOVAN astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Despre Sorina Paula BOLOVAN
Sorina Paula BOLOVAN
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Sorina Paula BOLOVAN inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Sorina Paula BOLOVAN se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Sorina Paula BOLOVAN. Fiecare carte scrisa de Sorina Paula BOLOVAN este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Sorina Paula BOLOVAN in categoria Sorina Paula BOLOVAN astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

Istoria Transilvaniei

Istoria Transilvaniei

PRP: 69.9 Lei

66.4 Lei

PRP: 30 Lei

28.5 Lei