Walter Benjamin

Iluminari

PRP: 65 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
55.25 Lei

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

3 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Iluminari

Număr pagini
640
Editura
Trei
Autor
Walter Benjamin
Anul publicării
2024
ISBN
9786064021083

Rezumat Iluminari - Walter Benjamin

Operele literar-filosofice ale lui Walter Benjamin (1892-1940) se numără printre cele mai discret influente lucrari din epoca postbelică, deși abia după moartea sa si-a dobandit, în afara Germaniei natale, acea faimă si valoare pe care putini i le-au recunoscut în timpul vietii. În prezent, se considera ca a avut una dintre cele mai patrunzatoare si mai originale minti ale culturii central-europene decimate de nazisti.

Iluminări contine doua dintre cele mai cunoscute scrieri ale sale, Opera de arta în epoca reproducerii mecanice si „Afinități elective de Goethe", precum si eseuri despre arta traducerii, Friedrich Holderlin, arta povestirii, Baudelaire, Proust sau Karl Kraus, oferind cea mai buna ocazie de a explora gandirea originala a lui Walter Benjamin.

 

Introducerea pe care o semneaza Hannah Arendt dezvaluie felul în care viata si opera lui Benjamin reflectă realitatea timpului său, demonstrand totodată că detine acea rară capacitate de a gandi poetic, fără a fi însă nici poet, nici filosof.

 

Ceea ce ghideaza gandirea poetica a lui Benjamin este convingerea ca, desi ceea ce este viu este supus distrugerii timpului, procesul de descompunere este în acelasi timp un proces de cristalizare, ca în adancul marii, unde se scufunda si se dizolva ceea ce a fost viu candva, unele lucruri supravietuiesc în noi forme cristalizate ce raman imune în fata stihiilor, asteptandu-l doar pe culegatorul de perle ce se va scufunda într-o buna zi la ele si le va aduce în lumea celor vii — sub forma unor«fragmente de ganduri», ceva «pretios si straniu», poate chiar ca niste Urphanomene eterne."

Hannah Arendt

 

 

WALTER BENJAMIN, critic literar, eseist, traducator si filosof marxist german, s-a nascut la Berlin în 1892, într-o familie evreiasca aparținând marii burghezii. Începand din 1912 urmeaza studii de filosofie la Freiburg, Berlin, Munchen și Berna.

Își câștigă existența publicand in presa germana a vremii. Are legaturi cu școala de la Frankfurt, fiind însă inspirat in mare masura de marxismul lui Bertolt Brecht si de mistica evreiasca a lui Gershom Scholem. În calitate de critic cultural, Benjamin a preluat idei din materialismul istoric, idealismul german si misticismul evreiesc, pe care le-a combinat într-un ansamblu de lucrari ce reprezinta o contribuție inedita la filosofia occidentală, la marxism si la teoria estetica.


Detalii produs
Despre Walter Benjamin
Walter Benjamin
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Walter Benjamin inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Walter Benjamin se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Walter Benjamin. Fiecare carte scrisa de Walter Benjamin este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Walter Benjamin in categoria Walter Benjamin astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Iluminari
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

-15%
Iluminari

Iluminari

PRP: 65 Lei 55.25 Lei

Alte carti din categoriile: Carti Sociologie, Filozofie

Scrisoare
BestSeller
-28.6%
Despre sensul vietii

Despre sensul vietii

PRP: 49 Lei 35 Lei
-5%
-6.6%
Ganduri catre sine insusi

Ganduri catre sine insusi

PRP: 32 Lei 29.9 Lei
-15%
-15%
Antifragil

Antifragil

PRP: 65 Lei 55.25 Lei
-10%
-19%
Privind soarele in fata

Privind soarele in fata

PRP: 43 Lei 34.85 Lei
Nou
-20%
Meditatii

Meditatii

PRP: 49.99 Lei 39.99 Lei
-25%
Pachet Dalai Lama

Pachet Dalai Lama

PRP: 60 Lei 45 Lei
-15%
Arta razboiului

Arta razboiului

PRP: 29.99 Lei 25.49 Lei
-25%
Pachet Eckhart Tolle

Pachet Eckhart Tolle

PRP: 92 Lei 69 Lei
-5.1%
-10%
Stoic zi de zi

Stoic zi de zi

PRP: 59 Lei 53.1 Lei
-5%
Aleph

Aleph

PRP: 35 Lei 33.25 Lei
-10.1%
Misteriile lui Zalmoxis

Misteriile lui Zalmoxis

PRP: 49 Lei 44.05 Lei
-5%
PRP: 65 Lei

55.25 Lei