Marcel-Dumitru CiucaNarcis Dorin Ion

Carol al II-lea intre datorie si pasiune. Insemnari zilnice Vol. 6 1949-1951

PRP: 59.9 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
45.72 Lei

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

4 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Carol al II-lea intre datorie si pasiune. Insemnari zilnice Vol. 6 1949-1951

Format
130x200
Număr pagini
528
Editura
Publisol
Autor
Narcis Dorin Ion,
Marcel-Dumitru Ciuca
Anul publicării
2023
ISBN
9786060980810

Rezumat Carol al II-lea intre datorie si pasiune. Insemnari zilnice Vol. 6 1949-1951 - Marcel-Dumitru Ciuca, Narcis Dorin Ion

Volumul al șaselea si ultimul al lucrării Între datorie și pasiune conține însemnările zilnice ale regelui Carol al II-lea dintre 1 ianuarie 1949 și 13 aprilie 1951, ultima zi a acestui important jurnal, care se încheie brusc, printr-o frază neterminată. Vara anului 1949 aducea, la 18 august, în viața cuplului Carol – Elena Lupescu, un eveniment important: cununia religioasă, ofi ciată de către părintele arhimandrit dr. Martinian Ivanovici, preotul paroh al Bisericii cu hramul „Sfi nții Voievozi” din Paris. Ultimii ani ai vieții lui Carol al II-lea au fost marcați insa și de încercări nereușite ale fostului rege de a prelua conducerea diasporei române, cu speranța – deșartă și de neînțeles la un om de inteligența lui – că, într-o zi, va ajunge din nou pe tronul României. Însemnările sale se încheie simbolic cu gândul la țară, suveranul comentând știrea falsă transmisă la radio că „Moldova a fost încorporată la URSS” și notând plin de amărăciune: „Deși această știre nu m-a mirat, am fost ca trăznit, m-a apucat o jale de nespus și o indignare împotriva politicei anglo-saxone de la sfârșitul războiului. Felul cum România a fost jertfi tă Sovietelor, în schimbul unor avantaje iluzorii, încrederea orbească ce s-a avut în cuvântul banditului de Stalin, toate au pricinuit morbida stare de lucruri de astăzi. Moldova, plină de farmec, Țara căreia aparțin gloriile neamului – Mărăști, Mărășești, Oituz – să fi e stăpânită de acei barbari răsăriteni, e un lucru care nu poate intra în mințile noastre.”
Detalii produs
  • Carol al II-lea
intre datorie si pasiune.
Insemnari zilnice
Vol. 6 1949-1951 Carol al II-lea intre datorie si pasiune. Insemnari zilnice Vol. 6 1949-1951
  • Format 130x200
  • Număr pagini 528
  • Editura Publisol
  • Autor Narcis Dorin Ion,Marcel-Dumitru Ciuca
  • Anul publicării 2023
  • ISBN 9786060980810
  • Scor Bestseller
Despre Marcel-Dumitru Ciuca
Marcel-Dumitru Ciuca
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Marcel-Dumitru Ciuca inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Marcel-Dumitru Ciuca se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Marcel-Dumitru Ciuca. Fiecare carte scrisa de Marcel-Dumitru Ciuca este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Marcel-Dumitru Ciuca in categoria Marcel-Dumitru Ciuca astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Carol al II-lea intre datorie si pasiune. Insemnari zilnice Vol. 6 1949-1951, Carol al II-lea. Intre datorie si pasinune. Insemnari zilnice Vol. 1, Procesul marii tradari nationale Vol. 3
Despre Narcis Dorin Ion
Narcis Dorin Ion
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Narcis Dorin Ion inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Narcis Dorin Ion se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Narcis Dorin Ion. Fiecare carte scrisa de Narcis Dorin Ion este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Narcis Dorin Ion in categoria Narcis Dorin Ion astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


PRP: 59.9 Lei

45.72 Lei