Adrian Cioroianu

Carol al II - lea

PRP: 49 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
35.77 Lei

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

6 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Carol al II - lea

Format
19,00 x 25,00
Editura
CURTEA VECHE
Autor
Adrian Cioroianu
Anul publicării
2019
ISBN
9786064402509

Rezumat Carol al II - lea - Adrian Cioroianu

Dintre cei patru regi ai României, Carol al II-lea este cel mai controversat. Dar această imagine, care are, ce-i drept, și o sămânță de adevăr, este de fapt una nedreaptă. Născut și crescut într-o perioadă de mari frământări internaționale Războaiele Balcanice și Primul Război Mondial și de mari împliniri realizarea României Mari, Carol al II-lea a fost, într-un sens, un Rege tragic. Probabil că România s-ar fi confruntat cu nenorociri indiferent cine ar fi fost pe Tronul regatului. Dincolo de tragedia istorică, însă, Carol al II-lea fire extrem de inteligentă, dar rebelă lucru periculos pentru un monarh a făcut și multe greșeli în plan personal, dovedind, o dată în plus, că și regii sunt oameni ca toți muritorii și că sunt doborâți de pasiuni pe cât de omenești, pe atât de tulburătoare.


Ar fi, însă, greșit să judecăm personalitatea Regelui Carol al II-lea doar din acest unghi. Ar trebui să ne uităm la superbele clădiri din Capitală și din țară construite din inițiativa sa ori terminate la insistențele sale , ar trebui să ne amintim că faimoșii scriitori interbelici cu care ne mândrim astăzi Eliade, Cioran, Ionescu și Noica și marii artiști de exemplu, George Enescu s-au afirmat în timpul domniei acestui Rege iubitor de cultură și au fost sprijiniți de fundațiile înființate de el.Recomandări

+
=
PRP: 91.00 Lei
60.97 Lei
Economisești 30.03 Lei !
+
=
PRP: 88.00 Lei
71.02 Lei
Economisești 16.98 Lei !
+
=
PRP: 128.00 Lei
94.77 Lei
Economisești 33.23 Lei !
Detalii produs
Despre Adrian Cioroianu
Adrian Cioroianu
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Adrian Cioroianu inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Adrian Cioroianu se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Adrian Cioroianu. Fiecare carte scrisa de Adrian Cioroianu este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Adrian Cioroianu in categoria Adrian Cioroianu astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

-9.6%
Margareta a Romaniei

Margareta a Romaniei

PRP: 39 Lei 35.25 Lei
-28.4%
-27.2%
-9.6%
Elena a Romaniei

Elena a Romaniei

PRP: 39 Lei 35.25 Lei
-12.8%
Mihai I al  Romaniei

Mihai I al Romaniei

PRP: 39 Lei 34 Lei
-27.4%
PRP: 49 Lei

35.77 Lei