Helene Romano

10 situatii clinice in acompanierea doliului

PRP: 69 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
62.1 Lei

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

5 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații 10 situatii clinice in acompanierea doliului

Format
145x200
Număr pagini
400
Editura
Trei
Autor
Helene Romano
Anul publicării
2022
ISBN
9786064013385

Rezumat 10 situatii clinice in acompanierea doliului - Helene Romano

Cartea de față își propune să ofere repere și resurse practice psihologilor, medicilor, asistentilor sociali si tuturor celor care se ocupă de persoanele îndoliate. Fie că este vorba despre a înțelege mizele clinice în funcție de diferitele tipuri de doliu, de a ști cum să anunțăm moartea, de a ne da seama despre cum să ne ocupăm de copii, de familii, de a ști cum să‑i susținem pe cei mai vulnerabili, de a-i ajuta pe cei care au pierdut o persoana dragă care s-a sinucis — toate aceste aspecte vor fi abordate în această carte fără tabuuri, simplu, de către profesioniști cu experiență practică, recunoscuți pentru activitatea lor în legatura cu doliul normal și cel patologic.


Hélène ROMANO este doctor în psihopatologie, psiholog clinician și psihoterapeut specializat în trauma psihică. Este coordonator al consultațiilor pentru traumă psihică în cadrul Spitalului Val de Marne al Centrului Spitalicesc Universitar Henri Mondor din Créteil (secția Profesorului Marty) și cercetătoare asociată la Institutul Național de Sănătate și Cercetare Medicală (Inserm) U669.


În unele situații, cei apropiați cred că faptul de a nu anunța un deces este mai puțin violent decât a‑l confrunta pe cel drag cu această veste funestă. Această părere poate părea pertinentă pe moment, însă toți cei îndoliați față de care s‑a păstrat un secret relatează că faptul de a nu li se fi spus, de a fi fost ținuți la distanță, a fost o tortură suplimentară, care a afectat în mod profund relația de încredere pe care o puteau avea cu persoanele în cauză. Niciunul nu a „iertat vreodată“ ceea ce li s‑a părut a fi o „trădare“ și un „furt al poveștii lor de viață“. „Vrând să mă protejeze, m‑au rănit și mai tare“...


Hélène Romano


Anunțarea morții este o încercare pentru oricine trebuie să dea o astfel de veste tristă. Dincolo de complexitatea a ceea ce e de spus, este important să se acorde atenție cuvintelor formulate și condițiilor în care sunt formulate.

Cuvântul „moarte“ trebuie pronunțat, chiar dacă e greu, întrucât poate fi înțeles de oricine. „Decedat“ pare mai impersonal și nu este un cuvânt care poate fi înțeles de oricine; se poate întâmpla ca aparținătorii să întrebe un asistent: „Doctorul a zis că a decedat, asta înseamnă că a murit?“. Cuvinte precum „plecat dintre noi“, „adormit“ pot produce confuzie, în special în cazul celor mici, și trebuie evitate.

Detalii produs
Despre Helene Romano
Helene Romano
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Helene Romano inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Helene Romano se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Helene Romano. Fiecare carte scrisa de Helene Romano este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Helene Romano in categoria Helene Romano astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Cand mama e absenta, 10 situatii clinice in acompanierea doliului
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

-10.1%
Cand mama e absenta

Cand mama e absenta

PRP: 55 Lei 49.45 Lei
PRP: 69 Lei

62.1 Lei