Georgeta FilittiSimona Preda

Romania de totdeauna

Simona Preda în dialog cu acad. Georgeta Filitti
PRP: 63.5 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
49.9 Lei

Dialogul dintre Simona Preda și acad. Georgeta Filitti pornește de la poveștile despre oamenii de altădată și ideea de elite. Întreaga discuție dialog este, în fondul său intim, o pledoarie pentru deschidere, educație, exercițiul mult uitat al admirației, virtuțile tradiționale și, în același timp, refuzul oricăror tentații utopice.

Dialogul dintre Simona Preda și acad. Georgeta Filitti pornește de la poveștile despre oamenii de altădată și ideea de elite. Întreaga discuție dialog este, în fondul său intim, o pledoarie pentru deschidere, educație, exercițiul mult uitat al admirației, virtuțile tradiționale și, în același timp, refuzul oricăror tentații utopice.

Adauga in cos

Adaugă în coș

Livrare în România

2-4 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

2-4 zile lucrătoare

3 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Romania de totdeauna

Format
130x200
Număr pagini
256
Editura
Corint
Autor
Georgeta Filitti,
Simona Preda
Anul publicării
2022
ISBN
9786060881322

Rezumat Romania de totdeauna - Simona Preda, Georgeta Filitti

„Boierimea română cuprinde unele familii care își au obârșia în secolul al XIV‑lea, ele au evoluat în societatea noastră ocupând funcții până în epoca modernă, au importat principii liberale, s‑au școlit, și‑au făcut un profil social întemeiat pe o proprietate care le-a conferit putere. Unii dintre ei au mers mai departe, în pas cu vremea, și și-au adecvat modul de viață burghez – în sensul că au intrat în afaceri, în viața reală, încetând să mai fie simpli rentieri, de pildă Știrbei ori Bibescu. Familiile au rămas foarte apropiate de Occident, iar relațiile de rudenie sau de prietenie cu vesticii au fost remarcabile. Și, din acest punct de vedere, eu stărui să spun că nu am intrat în Europa în 2007, că nu un act juridic ne conferă acest statut european. Boierimea a avut precumpănitor mentalitate europeană prin contactul de mai bine de o sută de ani cu Europa.” GEORGETA FILITTI


 „Printre temele de discuție se regăsesc formarea și rolul elitelor intelectuale românești în cursul unor proiecte succesive de modernizare a societății, dar și recuperarea lor – sau a ceea ce a mai rămas din ele – după «tăvălugul» comunist. Dialogul se construiește în jurul personalităților – bărbați și femei – care fac parte din aristocrația românească sau care descind din vechi familii de domnitori. Sunt atinse tangențial și teme referitoare la procesele modernizatoare prin care a trecut România pe parcursul secolelor trecute – perioada fanariotă, Unirea de la 1859, crearea statului național, monarhia, liberalismul, dictatura carlistă, stalinismul, democrația imperfectă postcomunistă –, precum și detalii legate de cochetăria personajelor care au populat epocile trecute, de capriciile și pasiunile lor.” SIMONA PREDA

Detalii produs
Despre Simona Preda
Simona Preda
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Simona Preda inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Simona Preda se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Simona Preda. Fiecare carte scrisa de Simona Preda este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Simona Preda in categoria Simona Preda astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Despre Georgeta Filitti
Georgeta Filitti
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Georgeta Filitti inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Georgeta Filitti se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Georgeta Filitti. Fiecare carte scrisa de Georgeta Filitti este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Georgeta Filitti in categoria Georgeta Filitti astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

Cabinetul albastru

Cabinetul albastru

PRP: 29.9 Lei

23.9 Lei

"Tot Inainte!"

"Tot Inainte!"

PRP: 30 Lei

24 Lei

PRP: 63.5 Lei

49.9 Lei