Provocările, pierderile și traumele sunt inevitabile, dar modul în care reacționăm atunci când ne lovim de marile suferințe ale vieții face diferența între un eveniment dureros și un eveniment tragic, care ne marchează pe viață. Dr. Diana Vasile și Dr. Catherine Gildiner, terapeuți de renume care explorează domeniul traumelor, te invită acum într-o călătorie de înțelegere a celor mai profunde răni, pornind astfel un proces de vindecare plin de lumină și speranță.
Provocările, pierderile și traumele sunt inevitabile, dar modul în care reacționăm atunci când ne lovim de marile suferințe ale vieții face diferența între un eveniment dureros și un eveniment tragic, care ne marchează pe viață. Dr. Diana Vasile și Dr. Catherine Gildiner, terapeuți de renume care explorează domeniul traumelor, te invită acum într-o călătorie de înțelegere a celor mai profunde răni, pornind astfel un proces de vindecare plin de lumină și speranță.
Comandă prin telefon
031-433.50.68
L-V 09:30 - 17:30
Livrare în România
3-5 zile lucrătoare
Ridicare din Easybox
3-5 zile lucrătoare
4 persoane se uită la acest produs.
Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.
Specificații - Uită tot ce știi despre traume
Rezumat Pachet Refacerea sufletului - Dr. Diana Vasile, Dr. MaryCatherine McDonald
Rezumat Anatomia traumei - Dr. Diana Vasile
• Cartea psihoterapeutului care l-a adus în România pe Dr. Gabor Maté.
• Cartea care înglobează peste 25 de ani de cercetare în înțelegerea traumei și a efectelor sale.
• Cartea unuia dintre cei mai buni specialiști în domeniul psihotraumatologiei din România.
„Am avut plăcerea să lucrez îndeaproape cu dr. Diana Lucia Vasile şi pot spune că m-au impresionat cu adevărat profesionalismul călduros, intuiția profundă, abordarea îndelung studiată și expertiza ei polivalentă. Am fost mișcat de dedicarea ei faţă de procesul de vindecare, dar, mai presus de toate, mi-au ajuns la suflet umanitatea și sinceritatea ei.” –– Dr. Gabor Maté, medic, autor, speaker internațional
Înțelege-ți trecutul pentru a-ți transforma prezentul!
Atunci când durerea devine copleșitoare, mulți dintre noi spunem: „Mi s-a rupt sufletul.” În lumea psihologiei, aceste cuvinte capătă înțelesuri profunde, indicând o experiență interioară de deconectare. Această „ruptură” de noi înșine poartă denumirea de traumă, un subiect pe care Dr. Diana Vasile, psihoterapeut și președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei din România îl cercetează de mai bine de 25 de ani, din dorința de a ajuta oamenii să se reconecteze și să se simtă din nou stăpâni ai propriilor vieți.
E atât de important ca fiecare dintre noi să înțeleagă că nu este defect, stricat, greșit și nici demn de rușine. Există posibilitatea de recuperare și nimeni nu trebuie să trăiască până la sfârșitul vieții condamnat la suferință. Această carte te invită într-o călătorie de descoperire și înțelegere a trecutului pentru a-ți transforma în bine prezentul. Primul pas? Să-ți repeți în gând că nu ești singur. Speranța și sprijinul îți sunt alături.
Această carte este pentru tine dacă:
- Ești furios pentru că te simți rău chiar și în momentele în care ar trebui să te simți bine;
- Ai trecut printr-un divorț, printr-o relație toxică, ai fost neglijat în copilărie sau abuzat;
- Vrei să înțelegi de ce te simți mereu rău psihic, epuizat, la capătul răbdărilor;
- Simți că ai multe răni nevindecate și nu știi cum să faci pace cu un trecut dureros;
- Te simți rușinat și vinovat și îți spui constant că ești „un om slab”;
„Am scris această carte cu dorința de a fi de folos celor care sunt încă bântuiți de dureri, tristețe, frici, suferință, îndoieli și care au nevoie să reaprindă speranța că viața lor poate fi mai bună, că sănătatea lor se poate îmbunătăți. Am scris și pentru cei curioși să vadă ce ar putea să spună un psiholog, psihoterapeut de traumă despre sănătatea psihică și chiar și pentru aceia care încă n-au încredere în acest domeniu al științei care influențează atât de mult viața noastră.” – Dr. Diana Vasile
Recenzii
„Ceea ce pentru unii poate părea superficial, ridicol sau chiar amuzant, pentru alții poate fi devastator. Nu e deloc ușor să înțelegem cu adevărat durerea adâncă din sufletul cuiva. Deseori, folosim cu larghețe cuvântul «traumă». Îl suprapunem unor situații care produc un grad sporit de neplăcere sau disconfort. Alteori, folosim acest cuvânt pentru a denumi un moft. Abia atunci când ne găsim singuri în fața tăvălugului suferinței, începem să ne dăm seama ce poate însemna prăbușirea interioară. Pustiirea și ruperea sufletului aruncă ființa umană în abisul durerii absolute, în teritoriul înghețat al unui chin care pare etern. Cititorul va descoperi în acest volum o «gramatică», dar și o «anatomie» a traumei, ambele descrise și explicate pe înțelesul tuturor. Un posibil fir călăuzitor pentru gândul ieșirii din labirint.” – CĂTĂLIN ȘTEFĂNESCU, Jurnalist și Prezentator TV
„În urmă cu mai bine de 10 ani, când documentam o investigație jurnalistică despre stresul posttraumatic la militarii români, una dintre problemele cu care ne-am confruntat a fost lipsa unor specialiști români și a unor studii fundamentate științific în domeniul traumei. Am apelat atunci la Diana, care începuse o muncă de pionierat în acest domeniu, cartografiind un teritoriu al sănătății mintale vag explorat la noi. La un deceniu distanță, cartea aceasta devine un excelent ghid de orientare în spațiul tabuurilor și fricilor noastre.” – FLORIN NEGRUȚIU, Jurnalist și Prezentator TV
Fragment
„Oamenii trebuie să se înțeleagă pe ei înşişi, că nu sunt defecți, stricați, demni de rușine și că ceea ce simt are o explicație şi o cale de soluționare, care nu este întâmplătoare, ci științifică. Există proceduri prin care ajungem la bun sfârșit, adică la o stare bună și confortabilă cu sine și un trai ușor. Acest lucru nu doar că este posibil, ci este necesar și se poate rezolva uneori mai repede decât ne imaginăm. Alteori, poate mai complicat sau mai târziu decât ne imaginăm. Dar asta nu schimbă lucrurile, doar ne pune pe noi, terapeuții și specialiștii, în situația de a căuta cea mai bună variantă pentru persoana respectivă. Aşadar, este o chestiune doar de timp până când se pot ameliora consistent starea și viața unei persoane.”
Rezumat Traume ascunse - Catherine Gildiner
Există fericire după suferinţă. Nimeni nu e irecuperabil.
Ai avut experiențe dureroase? Te lupți și acum cu amintiri care revin necruțătoare și îți erodează stima de sine? Îți derulezi în minte și în inimă filmul respectivelor evenimente și te întrebi ce ai fi putut face diferit? Ai momente bruște de furie sau de teamă, pe care nu ți le poți explica?
Dacă da, o să găsești o sursă de recuperare și de speranță în poveștile pacienților lui Catherine Gildiner, dezvăluite în cartea pe care o ții acum în mână. Psiholog cu peste 25 de ani de experiență, Catherine explorează cu autenticitate cinci personalități captivante, reunite prin profunzimea traumelor care le-au marcat. Fiecare pacient reprezintă un mister care va fi dezvăluit pas cu pas în decursul anilor de terapie, iar situațiile cumplite prin care au trecut reflectă momente trăite de foarte mulți dintre noi.
Modul în care aceste cinci persoane își regăsesc pas cu pas echilibrul interior, sănătatea emoțională și forța de a depăși trecutul și de a trăi din plin prezentul dovedește că suferința nu trebuie să fie o condamnare pe viață, și că există un remediu.
O invitație la asumare și explorare de sine, cartea te ajută să îți confrunți cu succes propriii demoni interiori, să găsești inspirație și susținere în calea ta spre vindecare și liniște. Pacienții lui Gildimer nu sunt victime, ci eroi, și îți vor insufla curajul de a-ți confrunta și trata propriile traume ascunse.
Această carte este pentru tine dacă:
· ai reacţii de furie, panică, anxietate etc pe care nu ţi le poţi explica
· ai avut o copilărie dificilă
· ai fost ținta hărțuirii, abuzului sau negljenței
· ai fost manipulat de persoane răuvoitoare
· ai fost discriminat pe criterii etnice sau sociale
· ai asistat neputincios la destrămarea familiei tale
Deopotrivă răvășitoare și plină de speranță.
– Newsweek.
Cutremurătoare, surprinzătoare, incitantă și profundă; aceasta este, în cele din urmă, o carte despre forța conexiunii între oameni și despre triumful spiritului.
—Lori Gottlieb, scriitoare
Aceste povestiri au o forță aproape mitologică, la granița tragediei, dar virează în cele din urmă spre mântuire, cu ajutorul unei terapeute care își asumă propriile greșeli și caută să se cunoască mai bine pe sine, ca și pe pacienții pe care îi tratează. N-am putut lăsa cartea din mână.
—Antanas Sileika
- Uită tot ce știi despre traume
- Dimensiune 130x200
- Număr pagini 240
- Editura Bookzone
- Autor Dr. MaryCatherine McDonald
- Anul publicării 2024
- Traducator Andrei Covaciu
- ISBN 9786303051963
- Scor Bestseller #54 în categoria Carti psihologice#63 în categoria Fericire#65 în categoria Increderea in sine#144 în categoria Dezvoltare personala#356 în categoria Carti
- Anatomia traumei
- Dimensiune 135x200
- Număr pagini 384
- Editura Bookzone
- Autor Dr. Diana Vasile
- Anul publicării 2024
- ISBN 9786303051451
- Scor Bestseller #28 în categoria Carti psihologice#28 în categoria Fericire#35 în categoria Increderea in sine#67 în categoria Dezvoltare personala#134 în categoria Carti
Dana Radu
Semnele traumelor vechi apar în viata noastra coditiana cand te aștepți mai puțin. Sa lucram cu bagajul nostru emotiona și cu cu ranile noastre pare infricosator, dar e un pas necesar pentru îmbunătățirea sanatatii mintale și a relatiilor cu cei din jur. Cartea este foarte buna. Eu o recomand sa o citiți.
Recenzie pentru cartea Anatomia traumei0
Răspunde
Comentarii(0)
Ana Maria Lepădatu
Cartea e o invitație catre introspectie. Mult curaj tuturor spre vindecare!Recomand, mulțumesc foartee mult.
Recenzie pentru cartea Anatomia traumei0
Răspunde
Comentarii(0)
Ceban Laura
Cartea asta m-a pus fata în fata cu ranile mele emoționale. Multumirir autoarei pentru sfaturi! 😌
Recenzie pentru cartea Anatomia traumei0
Răspunde
Comentarii(0)
Florina Negruțiu
E ca un manual de intelegere a traumelor. M-a emoționat și m-a vindecat în același timp. Multumesc, lectura ușoară tuturor!
Recenzie pentru cartea Anatomia traumei0
Răspunde
Comentarii(0)
Cristina Lungu
Recomand sincer! Citeste cartea asta si n o sa regreți, ba chiar o sa ti doresti sa citesti si altele de la aceasta autoare si nu numai!!!
Recenzie pentru cartea Uită tot ce știi despre traume0
Răspunde
Comentarii(0)
Adina Lupașcu
Uită tot ce știi despre traume” este o lectură extrem de informativă și care te ghidează spre introspecție. Autoarea reușește să ofere un set de instrumente practice care pot fi aplicate în viața de zi cu zi pentru a gestiona și vindeca traumele. Ar fi fost utilă includerea unor exemple mai variate din diferite contexte sociale pentru a oferi o perspectivă mai largă asupra modului în care trauma afectează diferiți indivizi.
Recenzie pentru cartea Uită tot ce știi despre traume0
Răspunde
Comentarii(0)
Victor Marinescu
Cartea oferă o viziune holistică asupra traumei și vindecării, prezentând într-un mod cuprinzator știința din spatele traumei.
Recenzie pentru cartea Uită tot ce știi despre traume0
Răspunde
Comentarii(0)
Cristina Rusu
Cartea oferă noi perspective asupra cercetării și terapiei traumei. Instrumentele practice sunt ușor de înțeles și de aplicat.
Recenzie pentru cartea Uită tot ce știi despre traume0
Răspunde
Comentarii(0)
84 Lei
Ți-a plăcut produsul?
Spune tuturor părerea ta aici.
4.76
21 recenzii
5 stele
16
4 stele
5
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0