Florin PiersicHoratiu Malaele

Pachet Lumea este o scena

PRP: 142 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
89 Lei

Trecutul prinde viață în poveștile lui Horațiu Mălăele care împletesc realismul și fantasticul, dar și în povestea de viață scrisă de Florin Piersic. Mai mult decât simple cărți, aceste volume sunt invitații adresate tuturor celor care iubesc literatura, teatrul și viața, permițându-ne să descoperim frânturi din universul interior al unor mari artiști, maeștrii ai scenei, dar și ai cuvintelor. 

Trecutul prinde viață în poveștile lui Horațiu Mălăele care împletesc realismul și fantasticul, dar și în povestea de viață scrisă de Florin Piersic. Mai mult decât simple cărți, aceste volume sunt invitații adresate tuturor celor care iubesc literatura, teatrul și viața, permițându-ne să descoperim frânturi din universul interior al unor mari artiști, maeștrii ai scenei, dar și ai cuvintelor. 

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

2 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații - Viața este o poveste - Ediție cartonată

Dimensiune
140x210
Număr pagini
376
Editura
Bookzone
Autor
Florin Piersic
Anul publicării
2022
ISBN
9786303050416
Limba
Română
Vezi toate specificațiile

Rezumat Pachet Lumea este o scena - Horatiu Malaele, Florin Piersic

„Nu te poți «plictisi» niciodată de «isprăvile» lui Horațiu, pentru că în aura lor te pierzi și te regăsești, te bucuri și oftezi, te amuzi și cazi pe gânduri. O experiență îmbogățitoare!” - Andrei Pleșu


Rezumat Tristețea ploilor - Horațiu Mălăele


O moarte care nu este moarte.


O viață care nu este viață.


Și o iubire care este de fapt totul.


În „Tristețea ploilor”, Horațiu Mălăele se joacă cu frazele și cuvintele cu aceeași ușurință cu cu care se joacă pe scenă cu emoțiile. Astfel, el reușește să redea drama unui personaj paradoxal, un bătrân tânăr, lord însingurat al unei lumi care mai trăiește doar în amintirea sa: Parisul anilor 1930.

O carte în care prezentul și trecutul se împletesc, iar contururile realității se pierd lăsând locul posibilităților infinite ale halucinației și visului, „Tristețea Ploilor” smulge de sub roțile istoriei un oraș al luminilor, al artei și al iubirilor fulgerătoare, oferind cititorilor șansa să descopere o nouă fațetă a prozatorului Horațiu Mălăele, creator desăvârșit de personaje și de lumi.


„Vara lui ’38 fusese fierbinte, neprietenoasă. Toamna, ca de fiecare dată, un dar ceresc. Ceața dimineților, străzile îngropate în frunze galben-aurii sau roșii ca amurgul, singurătatea platanilor, fumul castanelor coapte, tristețea ploilor fac din Paris locul miraculos în care viața te ajută să umbli la braț cu nostalgia.”

Destinul îl poartă pe Titu din mahalalele marcate de sărăcie și cruzime ale Bucureștiului interbelic într-un Paris învăluit în promisiunile tinereții și ale iubirii. Centagenar, el își trăiește ultimele zile la granița dintre realitate și halucinație, cufundat în amintiri și regrete. Prin ochii săi încărcați de nostalgie, cititorii sunt invitați să descopere tot farmecul boemei pariziene din pragul celui de-Al Doilea Război Mondial, dar și drama unei vieți netrăite, a unui univers pierdut pentru totdeauna în negura vremii.


Rezumat Tehomir - Horațiu Mălăele


Când apusul îi face umbra tot mai lungă și viața începe să aparțină imprevizibilului, omul se apucă, din tainice motive, să lase cui va dori mărturii ale trecerii lui. Oaie temătoare, aparținătoare turmei, fac și eu același lucru, smulgând din temnițele ucigașe ale memoriei această poveste din vremea unei copilării miraculoase, trăită în mocirla unei lumi aflate la răscruce. Nu vă îndoiți, tot ceea ce veți citi s-a întâmplat aievea!” - Horațiu Mălăele

Tehomirul lui Horațiu Mălăele este o lume în care legendele prind viață, unde semnele nefaste și evenimentele miraculoase anunță prefacerile dureroase prin care vor trece sătenii atunci când Istoria neîndurătoare le va bate la poartă, aducând schimbări și suferință. În acest sat îngropat între dealuri și tradiții, prezența fantasticului este singurul lucru care îi mai poate face pe oameni să uite de răul cel mare, lacom și nevăzut, ce stă la pândă, cu ochii pe pământurile lor.

Însă vraja Tehomirului se risipește sub presiunea terorii anilor '50, iar odată cu dezvrăjirea sa, protagonistul lasă în urmă ultimele vestigii ale copilăriei.


Rezumat Viata este o poveste - Editie cartonata - Florin Piersic

 

Viața este o poveste – o carte scrisă în întregime de către marele actor Florin Piersic, o emblemă a teatrului și a filmului românesc, în care surprinde momente marcante din viața sa, momente desprinse parcă din cele mai complexe opere de artă.

 

Cuvântul cheie care definește acest volum, extrem de valoros de altfel, este emoția. Acesta și-a dorit foarte mult ca fiecare gând, amintire sau lecție pe care o întipărește pe hârtie să provoace emoții. Să facă cititorul să simtă, să-l doară, să-și plângă sufletul, dar să-l și amuze, să râdă de intemperiile vieții. În altă ordine de idei, cartea este scrisă într-un balans continuu între plânsete și râsete, pentru că așa-i și-n viața de actor, cât și de spectator.

 

O carte pe care o simți ca pe o piesă de teatru, dar nu pentru că ar fi impersonat autorul pe cineva, ci pentru că te pune din postura de spectator în pielea actorului și te provoacă să simți, să trăiești și să aprofundezi fiecare cuvânt. Fiecare scenă. Fiecare val. De aplauze sau de trăiri.

 

Viața este o poveste, spune Florin Piersic. Iar el își spune povestea, din adâncul sufletului și cu magia cuvântului de această dată, nu prin jocuri actoricești. O spune real și sincer, acum, cât e în viață și pe marile scene. Iar noi îți propunem să îl susții acum, să îl încurajezi și să îi oferi recunoștința ta, aprecierea pentru munca de-o viață și omagiul pentru tot ce înseamnă Florin Piersic pentru tine și pentru țara aceasta cu tot mai puține valori, nu când este prea târziu. 

 

*Prin intermediul acestei cărți, ne dorim să ne protejăm marile valori și să le prelungim existența pe scena vieții, în ochii celor care încă iubesc frumosul, cât și pentru a-i încuraja pe cei mai tineri să descopere ce înseamnă frumosul, cultura și valoarea adevărată. 


Fragmente:

„Parisul sfârșitului de an ’37, cu toate plăcutele lui capcane, era mult mai excitant. Prin cafenele și baruri, fără să-i cauți, îi puteai zări pe Chagall, Miró sau Giacometti. Americanii, Hemingway, Orwell și Fitzgerald, pe muzică de jazz, ridicau baricade împotriva războiului civil din Spania, în timp ce, în rue des Grands Augustins, Picasso termina celebrul tablou Guernica pentru a-l expune la Expoziția

Universală. În același timp, Dalí cu o mână își arcuia mustața, cu alta mângâia creștetul Galei, iar cu cealaltă semna tabloul Lebede reflectându-se ca elefanți. Dimineața devreme, Joyce irlandezul putea fi zărit trecând îngândurat pe sub zidurile catedralei Notre-Dame cu două baghete în mână. Pe unde apucau, dadaiștii se duelau cu suprarealiștii, literații cu literații, teatrofilii cu teatrofagii, revolte, scandaluri și tot bâlciul anilor nebuni. Reprezentația orașului mi s-a părut înmiit mai folositoare decât programa și didacticismul.” - Tristețea ploilor


„Îmbrăcat într-un cămeșoi simplu, bătrânul observă uluiala noastră. Dispăru câteva secunde în întunericul camerei și reveni îndesându-și pe cap cu amândouă mâinile coroana regală, ca să vedem și noi, rătăciții rătăciților, uluiții uluiților, o dată pentru totdeauna, care-i simbolul autorității absolute și cine-i regele nostru de ieri, de azi și de-a pururi.

Orga se opri sfâșietor și o liniște ca dinaintea facerii lumii îi luă locul, anume parcă să-l salute și ea pe nemuritorul suveran al palatului luminii, în această trecere prin apele văzduhului.” - Tehomir

Detalii produse
Despre Horatiu Malaele
Horatiu Malaele
Biografie
Când m-am născut, nu erau semne de vreo reușită a mea în viață. Aveam un strabism pronunțat, eram dislexic și de-abia citeam, toți cei din jur – profesori și copii – râdeau de mine, eram numit „prostu’clasei, în pauză mi se lipeau pe spate bilete cu apelativul ăsta, mi se spunea mereu că desenez urât și atunci nu prea am mai desenat. Eram în suferință. Înțelesesem că sunt prost, urât, și că nu sunt bun de nimic. Apoi, în clasa a V-a, a venit un profesor care mi-a văzut un desen ascuns și a vorbit puțin cu mine, La urmă, m-a privit direct în ochi și mi-a spus clar: «Tu ești un geniu». Iar eu am început să fiu.
Autorul cărților:
Despre Florin Piersic
Florin Piersic
Biografie
Florin Piersic este un actor roman de renume, nascut la 27 ianuarie 1936 in localitatea Cluj-Napoca, Romania. El este considerat una dintre cele mai importante si iubite personalitati ale cinematografiei romanesti, cu o cariera remarcabila ce se intinde pe mai multe decenii.

Florin Piersic a studiat la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica ""I.L. Caragiale"" din Bucuresti si si-a facut debutul pe scena teatrului la Cluj-Napoca. Acesta a jucat in numeroase productii de teatru si a interpretat o gama larga de roluri, de la personaje comice la cele dramatice. Carisma, expresivitatea si talentul sau l-au facut unul dintre cei mai indragiti actori ai scenei romanesti.

Pe langa activitatea sa in teatru, Florin Piersic a avut o prezenta notabila si in industria filmului. El a jucat in numeroase filme de succes, atat in Romania, cat si in strainatate, si a colaborat cu regizori renumiti. Printre cele mai cunoscute filme in care a jucat se numara ""Toate panzele sus"", ""Baieti buni"", ""Cu mainile curate"" si ""Inainte de tacere"". Interpretarile sale de exceptie i-au adus recunoasterea criticilor de specialitate si admiratia publicului.

Florin Piersic este apreciat nu doar pentru talentul sau actoricesc, ci si pentru personalitatea sa calda si carisma sa naturala. El este iubit de public pentru modul sau autentic de a comunica si pentru farmecul sau aparte. Cariera sa impresionanta si contributiile sale semnificative in domeniul artei au facut din Florin Piersic o adevarata legenda a cinematografiei romanesti.

In afara carierei sale actoricesti, Florin Piersic este si un iubitor al naturii si al sporturilor in aer liber. El este pasionat de alpinism si de explorarea muntelui, fiind recunoscut pentru energia si entuziasmul sau in a infrunta provocarile naturii.

Cu o cariera prolifica si o personalitate remarcabila, Florin Piersic ramane unul dintre cei mai iubiti si respectati actori ai Romaniei. Contributiile sale la teatru si film, precum si calitatea si autenticitatea interpretarilor sale, l-au consacrat ca o adevarata legenda a artei scenice romanesti.
Vezi mai mult
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

4.73

11 recenzii

5 stele

8

4 stele

3

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


A

Arthur S

Lectura este una destul de greuță, însă fiind o operă scrisă de Mălăele, nu ai cum să nu te aștepți. Poveste capătă sens pe parcurs . Parisul anilor '30 , văzut prin ochii protagonistului, este fascinant .

Recenzie pentru cartea Tristețea ploilor

0

Răspunde

Comentarii(0)

S

Sandra Mele

Recomand celor care sunt deschiși să exploreze temele complexe despre existența umană.

Recenzie pentru cartea Tristețea ploilor

0

Răspunde

Comentarii(0)

I

Iuliana Bejenar

O carte ce nu trebuie sa lipsească din casele românilor..un dialog cu domnul Florin Piersic de poveste cu lacrimi și zâmbete 🤗🤗❤️❤️❤️❤️

Recenzie pentru cartea Viața este o poveste - Ediție cartonată

0

Răspunde

Comentarii(0)

R

Robert Ionut Necula

De excepție!

Excelentă!

Recenzie pentru cartea Viața este o poveste - Ediție cartonată

0

Răspunde

Comentarii(0)

P

PETRONELA ATOMEI

O recomand spre lectura!!!

Mi.am dorit foarte mult sa citesc aceasta carte in special dupa ce am reusit sa.l cunosc personal pe actorul FLORIN PIERSIC. Cartea este exact ceea ce va imaginati, relatarea dlui Piersic a vietii sale. Asa cum mi.am imaginat viata sa chiar este o poveste, cu suisuri si coborasuri si reusite si piedice insa cel mai important intamplarile dumnealui stau sub semnul "pasiunii pentru actorie". O carte care se citeste usor, uneori te face sa suspini pe alocuri sa razi.

Recenzie pentru cartea Viața este o poveste - Ediție cartonată

0

Răspunde

Comentarii(0)

Vezi toate recenziile

De la același autor

-7%
HoARTiu Malaele

HoARTiu Malaele

PRP: 77 Lei 71.61 Lei
BestSeller
-36.2%
Poezii si vorbe-n vant

Poezii si vorbe-n vant

PRP: 39 Lei 24.9 Lei
BestSeller
-25.6%
Nou
-20.5%
Tristețea ploilor

Tristețea ploilor

PRP: 44 Lei 35 Lei
BestSeller
-25.6%
Nou
-25.6%
Tehomir

Tehomir

PRP: 39 Lei 29 Lei
-59.4%
Ecoul iubirii

Ecoul iubirii

PRP: 49 Lei 19.9 Lei
BestSeller
Scrisoare
-21.2%
-49%
M-a înșelat, acum ce fac?

M-a înșelat, acum ce fac?

PRP: 39 Lei 19.9 Lei
-62.3%
Pachet Ciocniri cu scântei

Pachet Ciocniri cu scântei

PRP: 98 Lei 36.9 Lei
Scrisoare
Fluturi Vol. 4

Fluturi Vol. 4

59.9 Lei
-49%
Plină de pasiune

Plină de pasiune

PRP: 39 Lei 19.9 Lei
-9.3%
BestSeller
-43.5%
-49.2%
BestSeller
-59.4%
Vorbeste cu mine

Vorbeste cu mine

PRP: 49 Lei 19.9 Lei
-49%
Eu, o  mama (im)perfecta?

Eu, o mama (im)perfecta?

PRP: 39 Lei 19.9 Lei
BestSeller
-62.3%
BestSeller
-25%
Până la sfârșit

Până la sfârșit

PRP: 60 Lei 45 Lei
BestSeller
-59.4%
Hai sa ne prefacem si azi

Hai sa ne prefacem si azi

PRP: 49 Lei 19.9 Lei
BestSeller
-70.4%
PRP: 142 Lei

89 Lei