Legătura strânsă dintre traumele emoționale și sănătatea corpului este atent studiată și demonstrată în cercetarea medicală și psihologică. Traumele emoționale, indiferent dacă sunt recente sau din trecut, pot avea un impact semnificativ asupra sănătății generale a corpului, iar acum, Dr. Diana Vasile, specialist în domeniul psihotraumatologiei, și renumitul Dr. Gabor Maté ți-au pregătit două ghiduri complete și complexe despre înțelegerea celor mai profunde suferințe ale tale. Tratarea lor nu este imposibilă!
Legătura strânsă dintre traumele emoționale și sănătatea corpului este atent studiată și demonstrată în cercetarea medicală și psihologică. Traumele emoționale, indiferent dacă sunt recente sau din trecut, pot avea un impact semnificativ asupra sănătății generale a corpului, iar acum, Dr. Diana Vasile, specialist în domeniul psihotraumatologiei, și renumitul Dr. Gabor Maté ți-au pregătit două ghiduri complete și complexe despre înțelegerea celor mai profunde suferințe ale tale. Tratarea lor nu este imposibilă!
Comandă prin telefon
031-433.50.68
L-V 09:30 - 17:30
Livrare în România
1-4 zile lucrătoare
Ridicare din Easybox
1-4 zile lucrătoare
6 persoane se uită la acest produs.
Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.
Specificații - Mitul normalitatii
Rezumat Pachet Intelege-ti ranile - Dr. Diana Vasile, Gabor Mate
Rezumat Anatomia traumei - Dr. Diana Vasile
• Cartea psihoterapeutului care l-a adus în România pe Dr. Gabor Maté.
• Cartea care înglobează peste 25 de ani de cercetare în înțelegerea traumei și a efectelor sale.
• Cartea unuia dintre cei mai buni specialiști în domeniul psihotraumatologiei din România.
„Am avut plăcerea să lucrez îndeaproape cu dr. Diana Lucia Vasile şi pot spune că m-au impresionat cu adevărat profesionalismul călduros, intuiția profundă, abordarea îndelung studiată și expertiza ei polivalentă. Am fost mișcat de dedicarea ei faţă de procesul de vindecare, dar, mai presus de toate, mi-au ajuns la suflet umanitatea și sinceritatea ei.” –– Dr. Gabor Maté, medic, autor, speaker internațional
Înțelege-ți trecutul pentru a-ți transforma prezentul!
Atunci când durerea devine copleșitoare, mulți dintre noi spunem: „Mi s-a rupt sufletul.” În lumea psihologiei, aceste cuvinte capătă înțelesuri profunde, indicând o experiență interioară de deconectare. Această „ruptură” de noi înșine poartă denumirea de traumă, un subiect pe care Dr. Diana Vasile, psihoterapeut și președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei din România îl cercetează de mai bine de 25 de ani, din dorința de a ajuta oamenii să se reconecteze și să se simtă din nou stăpâni ai propriilor vieți.
E atât de important ca fiecare dintre noi să înțeleagă că nu este defect, stricat, greșit și nici demn de rușine. Există posibilitatea de recuperare și nimeni nu trebuie să trăiască până la sfârșitul vieții condamnat la suferință. Această carte te invită într-o călătorie de descoperire și înțelegere a trecutului pentru a-ți transforma în bine prezentul. Primul pas? Să-ți repeți în gând că nu ești singur. Speranța și sprijinul îți sunt alături.
Această carte este pentru tine dacă:
- Ești furios pentru că te simți rău chiar și în momentele în care ar trebui să te simți bine;
- Ai trecut printr-un divorț, printr-o relație toxică, ai fost neglijat în copilărie sau abuzat;
- Vrei să înțelegi de ce te simți mereu rău psihic, epuizat, la capătul răbdărilor;
- Simți că ai multe răni nevindecate și nu știi cum să faci pace cu un trecut dureros;
- Te simți rușinat și vinovat și îți spui constant că ești „un om slab”;
„Am scris această carte cu dorința de a fi de folos celor care sunt încă bântuiți de dureri, tristețe, frici, suferință, îndoieli și care au nevoie să reaprindă speranța că viața lor poate fi mai bună, că sănătatea lor se poate îmbunătăți. Am scris și pentru cei curioși să vadă ce ar putea să spună un psiholog, psihoterapeut de traumă despre sănătatea psihică și chiar și pentru aceia care încă n-au încredere în acest domeniu al științei care influențează atât de mult viața noastră.” – Dr. Diana Vasile
Recenzii
„Ceea ce pentru unii poate părea superficial, ridicol sau chiar amuzant, pentru alții poate fi devastator. Nu e deloc ușor să înțelegem cu adevărat durerea adâncă din sufletul cuiva. Deseori, folosim cu larghețe cuvântul «traumă». Îl suprapunem unor situații care produc un grad sporit de neplăcere sau disconfort. Alteori, folosim acest cuvânt pentru a denumi un moft. Abia atunci când ne găsim singuri în fața tăvălugului suferinței, începem să ne dăm seama ce poate însemna prăbușirea interioară. Pustiirea și ruperea sufletului aruncă ființa umană în abisul durerii absolute, în teritoriul înghețat al unui chin care pare etern. Cititorul va descoperi în acest volum o «gramatică», dar și o «anatomie» a traumei, ambele descrise și explicate pe înțelesul tuturor. Un posibil fir călăuzitor pentru gândul ieșirii din labirint.” – CĂTĂLIN ȘTEFĂNESCU, Jurnalist și Prezentator TV
„În urmă cu mai bine de 10 ani, când documentam o investigație jurnalistică despre stresul posttraumatic la militarii români, una dintre problemele cu care ne-am confruntat a fost lipsa unor specialiști români și a unor studii fundamentate științific în domeniul traumei. Am apelat atunci la Diana, care începuse o muncă de pionierat în acest domeniu, cartografiind un teritoriu al sănătății mintale vag explorat la noi. La un deceniu distanță, cartea aceasta devine un excelent ghid de orientare în spațiul tabuurilor și fricilor noastre.” – FLORIN NEGRUȚIU, Jurnalist și Prezentator TV
Fragment
„Oamenii trebuie să se înțeleagă pe ei înşişi, că nu sunt defecți, stricați, demni de rușine și că ceea ce simt are o explicație şi o cale de soluționare, care nu este întâmplătoare, ci științifică. Există proceduri prin care ajungem la bun sfârșit, adică la o stare bună și confortabilă cu sine și un trai ușor. Acest lucru nu doar că este posibil, ci este necesar și se poate rezolva uneori mai repede decât ne imaginăm. Alteori, poate mai complicat sau mai târziu decât ne imaginăm. Dar asta nu schimbă lucrurile, doar ne pune pe noi, terapeuții și specialiștii, în situația de a căuta cea mai bună variantă pentru persoana respectivă. Aşadar, este o chestiune doar de timp până când se pot ameliora consistent starea și viața unei persoane.”
Rezumat Mitul normalitatii – Dr. Gabor Mate
Noul volum semnat de autorul cartii Cand corpul spune nu. Costul stresului ascuns este o investigatie revolutionara a surselor bolilor, o critica incurajatoare a modului in care societatea poate favoriza dezvoltarea afectiunilor cronice, dar si o cale catre sanatate si vindecare.
Cu peste patru decenii de experienta clinica, Maté a ajuns sa recunoasca predominanta intelegere a „normalitatii” ca fiind una falsa, deoarece neglijeaza cu totul rolul pe care atat traumele si stresul, precum si presiunile vietii moderne, le exercita asupra corpului si mintii noastre in detrimentul starii de sanatate. Cu toata expertiza si sofisticarea tehnologica, medicina occidentala esueaza sa trateze persoana ca intreg, ignorand modul in care cultura toxica din zilele noastre streseaza organismul, incarca sistemul imunitar si submineaza echilibrul emotional.
In cea mai recenta carte a sa, Maté isi dirijeaza atentia catre a deconstrui cele mai comune mituri despre ceea ce ne imbolnaveste. El subliniaza punctele comune ce apar intre bolile indivizilor si declinul coeziunii sociale, oferindu-ne un ghid pentru sanatate si vindecare plin de compasiune. Scrisa alaturi de fiul sau Daniel, Mitul normalitatii este cea mai ambitioasa si urgenta carte a lui Maté de pana acum.
In Mitul normalitatii, renumitul medic si specialist in domeniul adictiilor si traumei, Gabor Maté diseca felul in care tarile occidentale care se bucura de sisteme de sanatate dezvoltate, inregistreaza de fapt o crestere a incidentei bolilor cronice si o scadere a sanatatii generale a populatiei. Consumul de medicamente prescrise, hipertensiunea arteriala, bolile mintale, bolile autoimune si multe alte probleme ingrijoratoare sunt in continua crestere. Maté argumenteaza ca o mare parte din ceea ce pare normal in societatea noastra nu este nici sanatos, nici natural si ca a indeplini criteriile de normalitate ale societatii moderne inseamna, in mai multe feluri, conformarea la cerinte care sunt profund anormale in ceea ce priveste nevoile umane – adica nesanatoase si daunatoare la nivel fiziologic, mental si chiar spiritual.
”Cartea este un manifest foarte bine documentat al necesitatii, acum mai mult ca oricand, de a ne cunoaște natura noastra umana, nevoile și modul bazal și unitar de funcționare ca fiinte umane; de a accepta faptul că fizicul și psihicul nostru reprezinta o singura unitate; de a intelege modul în care se produce dezvoltarea si ce anume stimuleaza sau blocheaza aceasta dezvoltare; de a face vindecarea posibila, atunci cand boala indica o abatere de la autoreglarea fireasca a organismului (a sistemului psihofizic). De asemenea, cartea este o dovada aproape palpabila a ceea ce stiința a demonstrat în ultimile decenii: ca sanatatea unui om nu este o problema personala, ci una relationala, sociala” Diana Vasile (psihoterapeut, cadru didactic universitar, președinte ISTT)
- Mitul normalitatii
- Dimensiune 130x200
- Număr pagini 560
- Editura Herald
- Autor Gabor Mate
- Anul publicării 2022
- ISBN 5948417500179
- Scor Bestseller #1005 în categoria Carti psihologice#2139 în categoria Dezvoltare personala#21138 în categoria Carti
- Anatomia traumei
- Dimensiune 135x200
- Număr pagini 384
- Editura Bookzone
- Autor Dr. Diana Vasile
- Anul publicării 2024
- ISBN 9786303051451
- Scor Bestseller #8 în categoria Increderea in sine#10 în categoria Fericire#11 în categoria Carti psihologice#24 în categoria Dezvoltare personala#58 în categoria Carti
Poti gasi toate cartile scrie de catre Gabor Mate in categoria Gabor Mate astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Dana Radu
Semnele traumelor vechi apar în viata noastra coditiana cand te aștepți mai puțin. Sa lucram cu bagajul nostru emotiona și cu cu ranile noastre pare infricosator, dar e un pas necesar pentru îmbunătățirea sanatatii mintale și a relatiilor cu cei din jur. Cartea este foarte buna. Eu o recomand sa o citiți.
Recenzie pentru cartea Anatomia traumei0
Răspunde
Comentarii(0)
Ana Maria Lepădatu
Cartea e o invitație catre introspectie. Mult curaj tuturor spre vindecare!Recomand, mulțumesc foartee mult.
Recenzie pentru cartea Anatomia traumei0
Răspunde
Comentarii(0)
Ceban Laura
Cartea asta m-a pus fata în fata cu ranile mele emoționale. Multumirir autoarei pentru sfaturi! 😌
Recenzie pentru cartea Anatomia traumei0
Răspunde
Comentarii(0)
Florina Negruțiu
E ca un manual de intelegere a traumelor. M-a emoționat și m-a vindecat în același timp. Multumesc, lectura ușoară tuturor!
Recenzie pentru cartea Anatomia traumei0
Răspunde
Comentarii(0)
99 Lei
Ți-a plăcut produsul?
Spune tuturor părerea ta aici.
5
10 recenzii
5 stele
10
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0