Abi DaréSaroo BrierleySue Brierley

Pachet Cu mama in gand

PRP: 127 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
79 Lei

Poveștile emoționante se petrec în întreaga lume. Familiile pierdute, emoțiile, lacrimile, mama pe care o porți mereu în gând – sunt teme universale care nu au cum să nu schimbe ceva în adâncul sufletului tău. Citește-le cu inima deschisă și învață de la personaje puse în fața unui adevăr dur: uneori ești nevoit să te descurci singur, în timp ce îi porți în gând pe cei dragi. 

Poveștile emoționante se petrec în întreaga lume. Familiile pierdute, emoțiile, lacrimile, mama pe care o porți mereu în gând – sunt teme universale care nu au cum să nu schimbe ceva în adâncul sufletului tău. Citește-le cu inima deschisă și învață de la personaje puse în fața unui adevăr dur: uneori ești nevoit să te descurci singur, în timp ce îi porți în gând pe cei dragi. 

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

2 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații - LEOAICA

Format
130x200
Număr pagini
280
Editura
Bookzone
Autor
Sue Brierley
Anul publicării
2023
ISBN
9786069748992
Limba
Română
Vezi toate specificațiile

Rezumat Pachet Cu mama in gand - Saroo Brierley, Abi Daré, Sue Brierley

Rezumat Fata care si-a gasit vocea – Abi Daré


Aceasta nu este o poveste obișnuită, căci poveștile obișnuite pot fi uitate ușor. Aceasta este o poveste pe care o vei ține minte toată viața.


Tot ce ai sunt mintea și cuvintele tale. Ele nu te vor lăsa niciodată la greu.


Indiferent de epocă, vârstă sau circumstanțe, femeile au sfidat normele, au zdrobit prejudecățile și au clădit fundația unui viitor mai strălucitor. Uită-te în jurul tău și vei vedea câte exemple care să te inspire vei găsi. Fără doar și poate, femeile au apărat valorile în care au crezut, au luptat pentru viața pe care și-au dorit-o, și-au croit drum prin vremurile amenințătoare.


Autoarea pe care ți-o prezentăm acum este o femeie care a luptat cu toate armele sufletului pentru a-și depăși condiția umană, iar din experiența sa de viață a rezultat un roman de debut, care a răsunat ca un ecou în toate colțurile lumii, inspirând mii de tinere și femei să-și urmeze visurile și să nu renunțe niciodată la ce își doresc cu adevărat.


Fata care și-a găsit vocea te invită să faci cunoștință cu Adunni, singura fiică a unui tată sărac, care a rămas nu de mult fără mamă și a fost promisă unui bărbat în vârstă. În ochii bărbaților nemiloși, Adunni valorează patru capre, doi saci cu orez, câteva găini de rasă și cinci mii de naira. Iar când o tragedie lovește noua sa familie, Adunni este vândută de cel pe care îl consideră un salvator ca servitoare pentru o familie înstărită. Va reuși ea să lupte pentru visul ei de a avea acces la o educație care să-i permită să plece undeva, departe de tot ce o ține în loc? Rămâne de văzut…


 „O celebrare a fetelor și femeilor care îndrăznesc să viseze și a celor care le ajută să-și deschidă aripile pentru a putea zbura.” — Imbolo Mbue, autoarea bestsellerului Behold the Dreamers


Recenzii


„În întreaga lume există fete care luptă pentru dreptul lor la educație. Îi sunt recunoscătoare scriitoarei Abi Daré pentru că arată dificultățile cu care se confruntă tinerele nigeriene și pune în valoare puterea vocii lor.” — Malala Yousafzai, activistă și laureată a Premiului Nobel pentru Pace


„Minunat, devastator, de neuitat! Sunt fermecată de această carte, în care Adunni devine un ambasador pentru tinerele fete de pretutindeni.” — Elizabeth Gilbert, autoarea bestsellerului Mănâncă, roagă-te, iubește


Dureroasă și inspiratoare, cartea lui Abi Daré amintește tinerelor cât de important este să lupte pentru dreptul de a trăi viața pe care o aleg. Kirkus Reviews


„Umanitatea de care dă dovadă Adunni, umorul și determinarea ei de a-și schimba destinul răsună cu toată puterea în această carte remarcabilă.” — Independent


Nota editorului:


Singura limbă oficială în Nigeria, țară cu câteva sute de etnii (și limbi) diferite, este engleza, care se studiază din clasa întâi. Adunni, personajul principal al cărții, face parte din populația yoruba, majoritară în sud-vest, dar nu are decât câțiva ani de școală și de aceea vorbește, în original, o engleză „în felul ei”, cum o definește autoarea, o limbă care încorporează elemente specifice așa-numitului pidgin – amestec de engleză și limbi locale africane –, trăsături ale englezei nigeriene, dar, firește, și multe greșeli, și chiar cuvinte inventate. Și totuși limbajul ei de povestitoare nu e deloc simplu, primitiv și nici împiedicat. După câteva pagini, intri în ritmul lui și te captivează. Autoarea a ținut să arate, între altele, că o limbă plină de stângăcii și greșeli nu denotă deloc lipsă de inteligență și sensibilitate. Încercând s-o adapteze fără a diminua plăcerea lecturii, traducătoarea speră că a reușit să sugereze același lucru și în limba română.

Toate cuvintele în italice sunt în yoruba, dacă nu se precizează altfel.


Fragment


„Mama spunea că învățătura o să-mi dea o voce. Eu vreau mai mult de atât, doamna Tia. Vreau o voce care se aude tare. Vreau să intru într-o sală și lumea să mă aude încă înainte să deschid gura ca să vorbesc. Vreau să trăiesc și să ajut mulți oameni în viața mea, iar atunci când o să îmbătrânesc și o să mor, să trăiesc încă prin oamenii pe care am ajutat. Gândiți-vă, doamna Tia! Dacă aș avea educație și m-aș face învățătoare, aș putea să primesc salariu, poate chiar să strâng bani și să construiesc școală în Ikati și să predau la fete. Fetele din satul meu nu au mari șanse de școală.”

 

Rezumat Lion: Drumul spre acasă

 

Romanul Lion: Drumul spre acasă, semnat de autorul australian de origine indiană Saroo Brierley e consemnarea tuturor experienţelor băieţelului pierdut, rămas brusc fără niciun fel de resurse, la voia întâmplării, apoi salvat şi adoptat de o familie iubitoare, care i-a oferit cea mai bună educaţie şi șansa unei vieți fericite.

 

Eroul s-a ataşat de noua lui familie; dar l-au torturat întotdeauna semne de întrebare legate de locul său de naştere şi familia sa biologică; din nevoia firească de a-şi defini identitatea. În cele din urmă, descoperind aplicaţia Google Earth, a izbutit, după căutări complexe şi eforturi de nedescris, să găsească ceea ce căuta şi a pornit la drum, să afle toate răspunsurile de care avea atâta nevoie.

 

Rezumat Leoaica

 

E povestea aceleiaşi adopţii, dar din punctul de vedere al mamei care şi-a găsit împlinirea personală oferind un cămin iubitor şi sigur micuţului abandonat.

 

 Cum a ajuns o femeie să renunțe la șansa de a avea propriii copii și să ofere o șansă copiilor care nu au primit nici una de la părinții lor? Unul dintre răspunsuri ar fi că nici Sue nu a primit o șansă reală de la părinții ei. Fiica unui alcoolic violent ale cărui afaceri îndoielnice au falimentat familia, tânăra a crescut în izolare geografică și emoțională. După ce s-a măritat și a scăpat din mediul abuziv de acasă, ea a decis să devină mama de care și ea a avut atât de mare nevoie.

 

Nu avea de unde să știe că, 25 de ani mai târziu, rolul ei va fi jucat pe ecran de o altă mamă care a decis să adopte: Nicole Kidman.

 

Rezumat Micul leu

 

După succesul operei sale autobiografice şi al filmului creat pe baza acestei cărţi, Saroo a decis să ofere o versiune simplificată, pentru micuţii cititori, de vârste apropiate celei pe care o avea el când s-a pierdut.

 

Drumul spre casă devine o aventură palpitantă pentru cei mici!

 

Saroo Brierley s-a pierdut într-un tren, în India, pe când avea doar cinci ani. A supravieţuit pe străzi săptămâni în şir, apoi a ajuns la orfelinat şi a fost adoptat de familia lui din Australia.

 

Deşi era fericit, Saroo s-a întrebat mereu de unde venea. Şi într-un final, a aflat răspunsul. Pe care îl poţi afla şi tu, descoperindu-i povestea. Și vei vedea în imagini vii și expresive toate peripețiile prin care a trecut, până când a ajuns să-și strângă în brațe frații și mama biologică.

 

 Pentru versiunea dedicată copiilor, Saroo a păstrat peripeţiile, le-a concentrat, a omis detaliile prea înfricoşătoare pentru publicul foarte tânăr şi le-a ilustrat cu nişte imagini incredibil de frumoase ale lui Bruce Whatley.

O lectură minunată pentru copilaşii însetaţi de poveşti. Atmosfera sumbră a oraşului în care Saroo cel mic rătăceşte singur le va aminti mult timp că nu e bine să pleci de lângă părinţii şi fraţii tăi mai mari.

 

Detalii produse
Despre Saroo Brierley
Saroo Brierley
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Saroo Brierley inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Saroo Brierley se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Saroo Brierley. Fiecare carte scrisa de Saroo Brierley este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Saroo Brierley in categoria Saroo Brierley astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Despre Abi Daré
Abi Daré
Biografie
Scriitoarea Abi Daré este dovada vie că toate visurile se pot împlini dacă avem curaj să le urmăm. Părăsind cu ani în urmă Nigeria din dorința de a avea acces la o educație solidă și de a lăsa în urmă traiul sărac și lipsit de oportunități în care s-a născut, Abi Daré și-a făcut o promisiune: că va arăta lumii întregi fața nevăzută a Nigeriei. Astfel, romanul său de debut, „Fata care și-a găsit vocea”, a fost tradus în peste 20 de limbi și prezentat în programele școlare ca lectură obligatorie, abordând o temă esențială: importanța educației în construirea de noi generații. În Nigeria, tinerele fete nu au acces la un sistem de învățământ corespunzător, așa că Abi Daré și-a urmat inima și în 2023 a înființat Fundația de Educație și Împuternicire „Louding Voice”, o organizație non-profit dedicată acordării de burse pentru fetele tinere din zonele rurale ale Nigeriei, neuitând nici măcar o clipă cât de greu i-a fost să învețe într-o societate care investește prea puțin în potențialul fetelor.
Vezi mai mult
Autorul cărților:
Despre Sue Brierley
Sue Brierley
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Sue Brierley inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Sue Brierley se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Sue Brierley. Fiecare carte scrisa de Sue Brierley este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Sue Brierley in categoria Sue Brierley astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

4.71

14 recenzii

5 stele

10

4 stele

4

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


O

Oana-Maria

Mi-a plăcut cartea. Mult!

Nu este o carte ușoară, în ciuda faptului că se citește foarte repede. Subiectele abordate nu sunt plăcute și nici ușor de digerat. Dar povestea lui Adunni merită citită pentru că oferă și speranță. Ne arată o protagonistă puternică ce poate inspira pe oricine să nu renunțe la visurile sale. Am scăzut din notă deoarece mi-aș fi dorit mai mult de la final. Adunni a avut o călătorie dificilă și a trecut prin momente cumplite, iar mie mi-ar fi plăcut să avem și puțin din perpectiva frumoasă a vieții sale.

Recenzie pentru cartea Fata care și-a găsit vocea

0

Răspunde

Comentarii(0)

C

Clara Chirculescu

O carte care te înfurie. Atât de multa răutate, nedreptate pe de o parte. Si atât de multa inocență, bunătate, înțelepciune, unde nu te-ai aștepta. Intr-un copil. Un înger venit sa spele din păcatele lumii.

Recenzie pentru cartea Fata care și-a găsit vocea

0

Răspunde

Comentarii(0)

R

Rotaru Cornelia

Este răvășitoare. Fiecare pagină este o poveste. Și faptul că s-au păstrat, în traducere, greșelile gramaticale și acele cuvinte inventate (engleza ei nu este tocmai perfectă din punct de vedere gramatical, de aceea își dorește să învețe, dar limba ei, youruba, o vorbește bine) ai impresia că ești lângă Adunni când își spune povestea.

Recenzie pentru cartea Fata care și-a găsit vocea

0

Răspunde

Comentarii(0)

A

Andreea Herescu

Recomand această carte ilustrată copiilor

Este o poveste pură și inocentă și promovează idea de a nu renunța niciodată la visele tale. O lectură scurtă, dar frumoasă

Recenzie pentru cartea MICUL LEU

0

Răspunde

Comentarii(0)

H

Horațiu Filimon

Nu eram sigur cum ar funcționa o versiune ilustrată a unei astfel de povești, dar autorul și ilustratorul au făcut o treabă incredibilă!

Recenzie pentru cartea MICUL LEU

0

Răspunde

Comentarii(0)

R

Raluca Gojnea

Adoptat, iubit și fericit alături de noua familie, dar totuși determinat să afle de unde vine

Recenzie pentru cartea MICUL LEU

0

Răspunde

Comentarii(0)

A

Antonia

O poveste tare frumoasă

Ea observă luptele cu adopția, în special adopția în străinătate și modul în care aceasta poate varia în interiorul Australiei de la stat la stat. Povestea fiului ei Saroo este una excepțională, în sensul că el și-a putut găsi familia originală după ce s-a pierdut departe de casă în copilărie și apoi și-a găsit calea înapoi ca adult folosind Google Earth.

Recenzie pentru cartea LEOAICA

0

Răspunde

Comentarii(0)

I

Irina

Mi s-a părut destul de fascinant să citesc despre trecutul ei - de la copilăria ei tulbure până la căsătoria ei și adoptarea lui Saroo și Mantosh.

Recenzie pentru cartea LEOAICA

0

Răspunde

Comentarii(0)

G

Georgiana

Recomand

Detaliile educației ei mai puțin decât ideale au pus, de asemenea, accent pe determinarea ei de a deveni un părinte grijuliu. Ce scriitor curajos! Inima mare a lui Sue Brierley și empatia față de cei mai puțin norocoși strălucește în aceste memorii lăudabile.

Recenzie pentru cartea LEOAICA

0

Răspunde

Comentarii(0)

Vezi toate recenziile
-25.6%
MICUL LEU

MICUL LEU

PRP: 39 Lei 29 Lei
BestSeller
-20.4%
Atlasul copilului isteț

Atlasul copilului isteț

PRP: 49 Lei 39 Lei
-25.6%
BestSeller
-25.6%
Cum sa fii cool la scoala

Cum sa fii cool la scoala

PRP: 39 Lei 29 Lei
Nou
BestSeller
-9.1%
BestSeller
-25.6%
-33.3%
Gasca Fixiki stie tot

Gasca Fixiki stie tot

PRP: 30 Lei 20 Lei
-31.4%
Zâna Măseluță

Zâna Măseluță

PRP: 29 Lei 19.9 Lei
-33.7%
Eliza nu se da bătută

Eliza nu se da bătută

PRP: 30 Lei 19.9 Lei
-20.4%
-20%
-12.5%
De ce nu ia foc apa?

De ce nu ia foc apa?

PRP: 39.9 Lei 34.9 Lei
-33.7%
Robert nu se mai enervează

Robert nu se mai enervează

PRP: 30 Lei 19.9 Lei
-33.3%
Cum am învins bullyingul

Cum am învins bullyingul

PRP: 30 Lei 20 Lei
BestSeller
-25.6%
Bluey - Blue si familia ei

Bluey - Blue si familia ei

PRP: 39 Lei 29 Lei
-3.3%
Lia si Capitanul Bunatate

Lia si Capitanul Bunatate

PRP: 30 Lei 29 Lei
Hardcover
-40.8%
Marele panda si micul dragon

Marele panda si micul dragon

PRP: 59 Lei 34.9 Lei
-3.3%

Cumparate impreuna cu Pachet Cu mama in gand

Nou
-37.8%
BestSeller
-21.8%
Cât timp înfloresc lămâii

Cât timp înfloresc lămâii

PRP: 49.9 Lei 39 Lei
-38%
Pachet Alegeri esentiale

Pachet Alegeri esentiale

PRP: 128.9 Lei 79.9 Lei
BestSeller
-25.6%
Bluey - Blue si familia ei

Bluey - Blue si familia ei

PRP: 39 Lei 29 Lei
-20%
Vrăjile se scriu cu sânge

Vrăjile se scriu cu sânge

PRP: 49.9 Lei 39.9 Lei
Nou
-32.7%
Nou
BestSeller
-20%
Memorie fără limite

Memorie fără limite

PRP: 49.9 Lei 39.9 Lei
Nou
-10%
Fata care și-a găsit vocea

Fata care și-a găsit vocea

PRP: 49.9 Lei 44.9 Lei
Nou
-34.1%
PRP: 127 Lei

79 Lei