Elisabeta Diana Korpos

Nietzsche si Eterna Reintoarcere

PRP: 60 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
54 Lei

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

2 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Nietzsche si Eterna Reintoarcere

Format
130x200
Număr pagini
290
Editura
Scoala Ardeleana
Autor
Elisabeta Diana Korpos
Anul publicării
2024
ISBN
9786067977059

Rezumat Nietzsche si Eterna Reintoarcere - Elisabeta Diana Korpos

Prefață de Vasile Muscă Lucrarea de față își propune să cartografieze istoria și semnificațiile filosofice ale conceptului de Eternă Reîntoarcere a Identicului, așa cum apare el atât în scrierile lui Friedrich Nietzsche, dar și în receptarea operei sale de-a lungul timpului (punctată de nume fundamentale ale filosofiei occidentale, de la Martin Heidegger la Gilles Deleuze). Monografia conceptuală capătă astfel o dublă contextualizare necesară: pe de o parte, reflecția asupra Eternei Reîntoarceri este propusă în conjuncție cu celelalte concepte esențiale ale gândirii nietzsche­ene (voința de putere, supraomul, moartea lui Dumnezeu, nihilismul, transmutarea tuturor valorilor), iar pe de altă parte ea este urmărită în dezvoltările sale exegetice din secolele XIX şi XX, cât şi în receptarea gânditorilor contemporani. (ELISABETA DIANA KORPOS) Cartea oferă indicii de lectură și înțelegere a operei marelui gânditor german, cerute de două serii de dificultăți: cele ale propriei opere, dar și cele provenite din bogata și complexa literatură exegetică născută pe marginea ei. Și în acest sens, cartea doamnei Diana Korpos și‑a atins cu eleganță și competență scopul declarat la început. Importanța deosebită a acestei idei în economia de ansamblu a concepției lui Nietzsche a fost subliniată chiar și de Martin Heidegger într‑unul dintre cele cinci cursuri – este vorba despre cel din semestrul de vară 1937 – pe care acesta le‑a ținut între anii 1936 și 1940 la Universitatea din Freiburg pe tema Nietzsche. Prin interpretările sale de atunci, în epoca de ascensiune a nazismului, Heidegger îl smulge pe autorul Voinței de putere din brațele încercărilor acestuia de a‑l anexa politic, redându‑l istoriei filosofiei căreia îi aparține de drept și plasându‑l dintr‑odată în rândul celor mai mari gânditori din filosofia occidentală, alături de Platon, Aristotel, Plotin sau Descartes, Leibniz, Kant, Hegel. În viziunea lui Heidegger, ideea veșnicei întoarceri a aceluiași este gândul cel mai greu, în înțelesul încărcat cu semnificații al concepției nietzscheene, fără de care aceasta ar fi ca un copac fără rădăcini (comparația îi aparține lui Heidegger). Este vorba, după autorul lui Sein und Zeit, despre ultimul mare gând al metafizicii occidentale care închide cariera mai mult decât milenară a acesteia în cultura europeană. (VASILE MUSCĂ) ELISABETA DIANA KORPOS (12 februarie 1988, Cluj‑Napoca) a absolvit Facultatea de Istorie și Filosofie, speciali­zarea Filosofie, a Universității Babeș-Bolyai din Cluj‑Napoca (2009) și masteratul de Filosofie antică și medievală, în cadrul aceleiași universități (2011). Cartea de față are la bază teza sa de doctorat, cu titlul Nietzsche și Eterna Reîntoarcere, susținută la data de 6 decembrie 2017, sub coordonarea profesorului Vasile Muscă. În prezent, este profesoară de științe socio‑umane.
Detalii produs
Despre Elisabeta Diana Korpos
Elisabeta Diana Korpos
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Elisabeta Diana Korpos inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Elisabeta Diana Korpos se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Elisabeta Diana Korpos. Fiecare carte scrisa de Elisabeta Diana Korpos este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Elisabeta Diana Korpos in categoria Elisabeta Diana Korpos astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Nietzsche și Eterna Reîntoarcere
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

-10%

Alte carti din categoriile: Carti Sociologie

BestSeller
-36%
Mindreader

Mindreader

PRP: 49.9 Lei 31.92 Lei
Scrisoare
BestSeller
Cu Autograf
-59.4%
Despre sensul vietii

Despre sensul vietii

PRP: 49 Lei 19.9 Lei
BestSeller
-37.6%
Arta manipularii

Arta manipularii

PRP: 39.9 Lei 24.9 Lei
-10%
Rataciti in labirint

Rataciti in labirint

PRP: 52 Lei 46.8 Lei
-30.1%
Cand te pierzi pe tine insuti

Cand te pierzi pe tine insuti

PRP: 49.9 Lei 34.9 Lei
-22.2%
-33.6%
BestSeller
-42.3%
Intelepciunea psihopatilor

Intelepciunea psihopatilor

PRP: 44.9 Lei 25.9 Lei
-5%
Ganduri catre sine insusi

Ganduri catre sine insusi

PRP: 32 Lei 30.4 Lei
BestSeller
-44.3%
-66.3%
-35%
Suflete de sticlă

Suflete de sticlă

PRP: 54 Lei 35.1 Lei
-10%
Minti imprastiate

Minti imprastiate

PRP: 56 Lei 50.4 Lei
-53%
BestSeller
-45%
Pachet Arta Manipularii

Pachet Arta Manipularii

PRP: 119.9 Lei 65.9 Lei
-30.4%
-10%
Psihologia banilor

Psihologia banilor

PRP: 49 Lei 44.1 Lei
-36.4%
Hrană pentru creier

Hrană pentru creier

PRP: 58 Lei 36.9 Lei
BestSeller
-40.7%
Cuvinte care schimba minti

Cuvinte care schimba minti

PRP: 42 Lei 24.9 Lei
PRP: 60 Lei

54 Lei