Charles King

Miezul noptii la Pera Palace

Nașterea Istanbulului Modern
PRP: 45 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
22.5 Lei

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

2 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Miezul noptii la Pera Palace

Format
150x225
Număr pagini
352
Editura
Trei
Autor
Charles King
Anul publicării
2017
ISBN
9786067199000

Rezumat Miezul noptii la Pera Palace - Charles King

Când Imperiul Otoman s-a prăbușit, atât de mulți spioni forfoteau în holul legendarului hotel din Istanbul – elegantul Pera Palace –, încât managerul a pus un anunț prin care le cerea politicos acestor „vizitatori" să lase locurile libere pentru oaspeții plătitori ai hotelului.


În vreme ce un imperiu multiethnic se transforma într-o națiune „turcă", Istanbulul interbelic improviza: ruși albi refugiați își vindeau bijuteriile de familie pe caldarâm, un impresar afro-american deschidea un club de jazz, un profesor universitar din Boston aducea la iveală comorile de multă vreme ascunse ale Hagiei Sophia și o Miss Turcia devenea prima regină a frumuseții de confesiune musulmană. Iar la miezul nopții, pe 31 decembrie 1925, cetățenii nou-proclamatei Republici Turce sărbătoreau Noul An după noul calendar și noua oră unificate pentru întâia dată pe întreg teritoriul națiunii. Pera Palace, vreme îndelungată un simbol al progresului, avea să rămână un loc-reper în timp ce Kemal Atatürk întemeia o nouă națiune, feminista musulmană Halide Edip lupta pentru drepturile femeilor, Leon Troțki se ascundea pe o insulă din Marea Marmara de asasinii bolșevici, iar viitorul papa Ioan al XXIII-lea îi sprijinea în secret pe activiștii evrei să scoată pe ascuns mii de oameni din Europa ocupată de naziști. Pera Palace a reușit să supraviețuiască până și după ce bombele plasate în bagajele unor diplomați britanici de către serviciile secrete bulgare au explodat în holul hotelului.

În acest tablou caleidoscopic, Charles King recreează o epocă în care un hotel celebru și un

oraș străvechi au devenit punctual de intersecție al arterelor şi intereselor globale – un moment memorabil din istoria Europei și a Orientului Mijlociu.


„Superbă — mustind de detalii savuroase şi autentică forţă narativă. Charles King relatează istoria Orientului Apropiat în secolul XX, văzută prin prisma unui oraş magnific. O operă clasică, în nuanţe de sepia!" – Robert D. Kaplan


„Această istorie socială a unuia dintre cele mai fascinante oraşe ale lumii este pe cât de edificatoare, pe atât de antrenantă. Personaje diverse, de la Troţki la Hemingway, de la un muzician armean orb la un viitor papă, contribuie la povestea transformării unui oraş dintr-un liman pentru sumedenii de refugiaţi într-o metropolă vibrantă. Miezul nopţii la Pera Palace este o adevărată delectare." – Stephen Kinzer


„În această memorabil decantată carte de istorie, Charles King ne povesteşte ce anume reprezenta Pera Palace - hotelul plin de ornamentaţii bogate, atins de patina timpului, aflat în mijlocul unui turbion de intrigi, violenţă, sex şi spionaj, totul proiectat pe fundalul crepuscular al splendorii otomane. Am îndrăgit această carte." – Simon Winchester


„Scrisă cu competenţă şi extraordinar de antrenantă. Puţine locuri erau atât de pline de culoare ca Istanbulul în perioada interbelică, iar profesorul King reuşeşte să surprindă toată această vitalitate haotică şi contradicţiile unui oraş – şi ale unei culturi – pe cale de a se reinventa." – Joseph Kanon


CHARLES KING este professor de afaceri internaţionale şi ştiinţele guvernării la Universitatea Georgetown şi autorul a şase cărţi, printer care se numără Odessa: Genius and Death in a City of Dreams, The Ghost of Freedom: A History of the Caucasus şi The Black Sea: A History. Conferenţiază pe teme globale şi este frecvent present în media, colaborând cu CNN, National Public Radio, BBC, History Channel şi MTV. Miezul nopţii la Pera Palace a fost distinsă cu Prix de Voyage Urbain „Le Figaro-Peninsula Paris".

Detalii produs
  • Miezul noptii la Pera Palace Miezul noptii la Pera Palace
  • Format 150x225
  • Număr pagini 352
  • Editura Trei
  • Autor Charles King
  • Anul publicării 2017
  • ISBN 9786067199000
  • Scor Bestseller
Despre Charles King
Charles King
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Charles King inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Charles King se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Charles King. Fiecare carte scrisa de Charles King este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Charles King in categoria Charles King astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Miezul noptii la Pera Palace
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

-50%
Miezul noptii la Pera Palace

Miezul noptii la Pera Palace

PRP: 45 Lei 22.5 Lei

Alte carti din categoriile: Istorie

Nou
-20%
Iisus, Dumnezeu și Om

Iisus, Dumnezeu și Om

PRP: 49.9 Lei 39.9 Lei
Nou
-20%
Vânătorul de naziști

Vânătorul de naziști

PRP: 49.9 Lei 39.9 Lei
-20%
Micul ingrijitor de cai

Micul ingrijitor de cai

PRP: 49.9 Lei 39.9 Lei
BestSeller
-20.4%
BestSeller
-28.6%
Eu sunt 70072

Eu sunt 70072

PRP: 49 Lei 35 Lei
-18.4%
Prietena mea, Anne Frank

Prietena mea, Anne Frank

PRP: 55 Lei 44.9 Lei
BestSeller
-21.8%
-34.6%
Moasa de la Auschwitz

Moasa de la Auschwitz

PRP: 63.5 Lei 41.5 Lei
-16.7%
Showman

Showman

PRP: 59.9 Lei 49.9 Lei
Nou
-20%
Amazoanele Mossadului

Amazoanele Mossadului

PRP: 59.99 Lei 47.99 Lei
-15%
Sfârșitul șoaptelor

Sfârșitul șoaptelor

PRP: 49.9 Lei 42.41 Lei
Tratatul de la Trianon

Tratatul de la Trianon

35 Lei
-31.9%
-20.4%
-15.1%
Arta regala a otravurilor

Arta regala a otravurilor

PRP: 49.99 Lei 42.45 Lei
PRP: 45 Lei

22.5 Lei