LeonIosif Grapini

Locul desfatarilor. Povestiri cu talc

PRP: 30 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
28.5 Lei
Adauga in cos

Adaugă în coș

Livrare în România

2-4 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

2-4 zile lucrătoare

2 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Locul desfatarilor. Povestiri cu talc

Format
130x200
Număr pagini
192
Editura
Scoala Ardeleana
Autor
LeonIosif Grapini
Anul publicării
2021
ISBN
9786067976885

Rezumat Locul desfatarilor. Povestiri cu talc - LeonIosif Grapini

O nouă carte marca Grapini. Poate ați citit deja prozele scurte din Cetatea cu nebuni (2000), mini-parabole cu final neaşteptat şi incitant, și ați degustat sfătoșenia povestitorului și horbota vorbelor sale cu tâlc. Sau romanul Capătul lumii (2004), uluitor conglomerat de timpuri şi spaţii, de autobiografie şi cronică, poematic, câteodată parodic, ironic şi satiric, dar neîndoielnic „cu deschidere la mare”. Ori Memorialul cetăţii (2010), vastă panoramă etnografică și fină detaliere a arhetipurilor – locul memoriei ține de atmosferă, de apartenenţă, de ştiinţă de a trăi şi de a muri după norme comunitare. Sau ați citit Capăt de linie (2012), proze scurte pe teme date, continuări molcom-jucăuşe la proze celebre. Ori, poate, Viaţa, de la capăt (2018), care încheie trilogia de la Şanţ. Plasticitate vag-agresivă, masivă și delicată, deopotrivă, a frazei, dimpreună cu ştiinţa rară de a transcrie şi înscena dezlănţuit limbaje. Dacă nu l-ați citit încă, Locul desfătărilor e tocmai bun pentru o primă întâlnire cu un prozator dintre cei buni. Dacă îi cunoașteți deja cărțile, aveți prilejul să admirați din nou arta de povestitor abil, care dozează minuțios realităţi şi ficţiuni într-o țesătură magică și seducătoare. Uimitoarele, nebănuitele de Grapini, asemănări cu melodia prozei lui Saramago aduc o notă de farmec în plus, firește, dar nu știrbesc defel originalitatea prozatorului ardelean. Pe vremea când încă mai scria poezie, își definea proiectul scriptural astfel: „Prin cuvinte/ nu răstorn lumea/ ci pe mine în ea”. I-am admirat de la început arta de scufundător în tainele Lumii, pariind fără ezitare pe harul său. După două decenii, o pot face din nou. Discretul Leon-Iosif Grapini are stofă de prozator adevărat. (Irina Petraș) De unde mă aflu, îl văd când vine cu una nouă ori când o alege pe una dintre noi rămasă uitată până în clipa desfătărilor, îl văd cufundat într-un fotoliu moale și încăpător sau întins pe sofaua largă și ademenitoare cu aleasa în brațe, cuprins de beția plăcerilor senzoriale și intelectuale, îi urmăresc mișcările febrile, cum își cufundă nările în trupul îmbrățișat și se lasă îmbătat de mirosul lui, așa și este, avem un parfum al nostru inconfundabil, îmbietor, care tulbură simțurile olfactive, îl privesc cum își trece cu delicatețe degetele peste pielea catifelată, gingașă și mătăsoasă, pipăind-o cu nedisimulată plăcere, cum se lasă prins în vraja descoperirii și delectării, abandonându-se fericirii simțurilor și fericirii spiritului, cum se adâncește într-o meditație profundă după încheierea petrecerii, a reuniunii, uneori rămâne închistat într-o tristețe apăsătoare, provocată de final, îi simt regretul că totul s-a terminat prea repede și că, probabil, nu se va repeta niciodată, asta până când alta dintre noi îl poartă în universul ei de voluptăți amețitoare... (Leon-Iosif Grapini)
Detalii produs
Despre LeonIosif Grapini
LeonIosif Grapini
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre LeonIosif Grapini inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. LeonIosif Grapini se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale LeonIosif Grapini. Fiecare carte scrisa de LeonIosif Grapini este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre LeonIosif Grapini in categoria LeonIosif Grapini astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


Alte carti din categoriile: Beletristica, Literatura romana

Mai presus de el - Vol. 1

Mai presus de el - Vol. 1

PRP: 39 Lei

16.9 Lei

O iubire de Craciun

O iubire de Craciun

PRP: 39 Lei

19.9 Lei

Malakai - Un altfel de final

Malakai - Un altfel de final

PRP: 69 Lei

39 Lei

Marat

Marat

PRP: 39 Lei

19.9 Lei

Iubirea te invata

Iubirea te invata

PRP: 42 Lei

36 Lei

Oaia neagra din multime

Oaia neagra din multime

PRP: 49 Lei

39 Lei

Eu, o  mama (im)perfecta?

Eu, o mama (im)perfecta?

PRP: 39 Lei

19.9 Lei

Pachet Hazard - 2 Volume

Pachet Hazard - 2 Volume

PRP: 98 Lei

29 Lei

Pachet Fluturi 1+2+3

Pachet Fluturi 1+2+3

PRP: 88 Lei

66 Lei

Dor și Amor

Dor și Amor

PRP: 39 Lei

34.9 Lei

Pachet Drako - 3 Volume

Pachet Drako - 3 Volume

PRP: 147 Lei

45 Lei

Pachet Ciocniri cu scântei

Pachet Ciocniri cu scântei

PRP: 98 Lei

36.9 Lei

Doar o alta regasire

Doar o alta regasire

PRP: 49 Lei

24.9 Lei

PRP: 30 Lei

28.5 Lei