Ion SIMUȚ

Literaturile romane postbelice

PRP: 50 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
44 Lei

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

5 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Literaturile romane postbelice

Format
150x210
Număr pagini
476
Editura
Scoala Ardeleana
Autor
Ion SIMUȚ
Anul publicării
2017
ISBN
9786067971262

Rezumat Literaturile romane postbelice - Ion SIMUȚ

Un studiu despre fenomenologia relaţiei dintre scriitorul român şi puterea politică, în perioada postbelică. Reacţiile posibile: oportunism, evazionism, subversivitate, disidenţă-exil, încorporate în patru literaturi paralele, fiecare cu miza ei, fiecare cu personalitatea ei. O poveste abstractă a literaturii române postbelice, proiectată pe un fundal istoric concret. O poveste grevată pe un realism politic şi pe o dramă morală. Drama scriitorului român într-un regim represiv. O poveste scrisă pentru cei care vor să înţeleagă reacțiile literaturii în confruntarea cu instituțiile de constrângere şi control: partidul unic, securitatea şi cenzura. Cine a învins? Au învins instituţiile puterii reale a dictaturii sau a ieşit învingătoare puterea simbolică a literaturii? Dar ce se întâmplă oare cu literatura când piaţa se substituie dictaturii politice? A fost, este sau va fi vreodată literatura perfect liberă? O istorie literară conceptuală, oprită din când în când la interogații teoretice, se intersectează cu o istorie literară narativă, bine documentată, spusă pentru toţi cei care vor să-şi amintească, dacă au amintiri, sau, dacă nu au trăit acele vremuri, să-şi închipuie în trezvie cum a fost. O istorie literară care ţine cont de Istorie. (Ion Simuț) Volumul Literaturile române postbelice are la origine ideea celor patru literaturi (oportunistă, evazionistă, subversivă şi disidentă), enunțată pentru prima dată într-un articol din „România literară”, în 1993, şi dezvoltată în volumul Incursiuni în literatura actuală, apărut în 1994. Toată argumentaţia şi documentarea sunt noi, actualizate la stadiul de acum al interpretărilor critice şi al informațiilor de istorie literară despre perioada dictaturii postbelice, despre etapele ei și despre instituțiile ei definitorii (partid unic, Securitate și cenzură). O carte nouă, axată pe o idee ce a devenit din ce în ce mai cunoscută şi mai răspândită în retrospectiva literaturii române din perioada postbelică, prin conceptele propuse şi prin viziunea care îmbină argumente estetice şi argumente politice. (Ion Simuț)
Detalii produs
Despre Ion SIMUȚ
Ion SIMUȚ
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Ion SIMUȚ inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Ion SIMUȚ se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Ion SIMUȚ. Fiecare carte scrisa de Ion SIMUȚ este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Ion SIMUȚ in categoria Ion SIMUȚ astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

-22%
-22%
Pe ce lume traim? Simptome

Pe ce lume traim? Simptome

PRP: 50 Lei 39 Lei

Alte carti din categoriile: Carti Sociologie, Critica literara

-22.2%
-27.6%
Intelectualii în Evul Mediu

Intelectualii în Evul Mediu

PRP: 38 Lei 27.5 Lei
-22.8%
Citeste periculos

Citeste periculos

PRP: 34.9 Lei 26.96 Lei
-15.1%
A râs și tata

A râs și tata

PRP: 39 Lei 33.1 Lei
-15.1%
-12.9%
-12%
Viata lui George Cosbuc

Viata lui George Cosbuc

PRP: 50 Lei 44 Lei
-12.9%
Sbor peste ape

Sbor peste ape

PRP: 35 Lei 30.5 Lei
-13.3%
-5%
Politica si cultura

Politica si cultura

PRP: 200 Lei 190 Lei
-23.3%
Poetii Stelei 70

Poetii Stelei 70

PRP: 30 Lei 23 Lei
-22%
Poeti romani de azi Vol. 1

Poeti romani de azi Vol. 1

PRP: 50 Lei 39 Lei
-22.2%
Pagini despre Cosbuc

Pagini despre Cosbuc

PRP: 45 Lei 35 Lei
PRP: 50 Lei

44 Lei