Mariana Badea

Literatura romana pentru elevi. Eseuri structurate. Vol.1: Poezia

PRP: 99 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
87.12 Lei

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

3 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Literatura romana pentru elevi. Eseuri structurate. Vol.1: Poezia

Format
170x240
Număr pagini
836
Editura
Pro Universitaria
Autor
Mariana Badea
Anul publicării
2024
ISBN
9786062617653

Rezumat Literatura romana pentru elevi. Eseuri structurate. Vol.1: Poezia - Mariana Badea

Volumul de poezie al trilogiei semnate de doamna profesor Mariana Badea contine eseuri structurate ale creatiilor lirice incluse in manualele si programele scolare pentru invatamantul preuniversitar, precum si creatiile poetice ale autorilor canonici. Cartea porneste cu studiul de caz intitulat Evolutia creatiilor lirice in literatura romana, continuand cu teme, motive si mituri in poezia populara, ilustrate in eseurile speciilor literare reprezentative: baladele si doinele. Poezia culta este structurata pe curente si perioade literare, conform programelor de invatamant: perioada veche, cu lirica religioasa, perioada premoderna, perioada pasoptista, epoca marilor clasici, prelungiri ale romantismului si ale clasicismului, perioada interbelica si perioada postbelica. Curentele literare sunt reprezentate de poetii valorosi ai literaturii romane, care se inscriu in iluminism, romantism, simbolism, modernism, traditionalism, avangardism, neomodernism si postmodernism, insumand aproximativ 120 de poezii lirice si epice analizate in volum. Textele poeziilor sunt editate la fiecare eseu structurat, ceea ce relaxeaza mult eventuala dificultate de exemplificare cu versuri intr-o analiza literara a creatiei lirice. In premiera pentru literatura scolara, volumul cuprinde eseuri inedite - paralele literare, sinteze literare si studii de caz, care dezvolta, prin asemanari/deosebiri sau in spirit sintetic, creatii lirice si/sau poeti valorosi ai literaturii romane, studii literare necesare, cu siguranta, in procesul de invatamant. Stilul eseurilor este accesibil elevilor, explicativ si ilustrativ, astfel incat ei sa inteleaga esenta, ideile poetice si mijloacele artistice ale creatiilor lirice si sa poata reda - oral sau scris - o analiza pertinenta si corecta a subiectului oricarei poezii, in conformitate cu baremele suibiectelor din cadrul examenelor.

Detalii produs
Despre Mariana Badea
Mariana Badea
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Mariana Badea inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Mariana Badea se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Mariana Badea. Fiecare carte scrisa de Mariana Badea este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Mariana Badea in categoria Mariana Badea astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


Alte carti din categoriile: Manuale si auxiliare scolare, Auxiliare scolare

Dictări progresive cls. 1

Dictări progresive cls. 1

8.5 Lei
PRP: 99 Lei

87.12 Lei