Octavian HOANDRĂ

Jurnal de pandemie

PRP: 40 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
38 Lei
Adauga in cos

Adaugă în coș

Livrare în România

2-4 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

2-4 zile lucrătoare

6 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Jurnal de pandemie

Format
130x200
Număr pagini
272
Editura
Scoala Ardeleana
Autor
Octavian HOANDRĂ
Anul publicării
2020
ISBN
9786067975659

Rezumat Jurnal de pandemie - Octavian HOANDRĂ

Îl admir pe Octavian Hoandră pentru că s-a întors la scris, la un scris nonficţional despre izolare, singurătate şi prietenie, după ani lungi de navetă Cluj-Bucureşti, pentru a realiza emisiuni de televiziune. Întoarcerea la scris s-a petrecut exact într-o perioadă tulbure, ciudată, când am stat izolaţi în case şi peste noi au curs stări de urgenţă şi de alertă. Nu-i simplu să fii lucid timp de două luni, să încerci să nu fii copleşit de panică, de groază sau de resemnare. (Ovidiu Șimonca) (…) am crezut că prietenul meu Tavi este un sceptic. Dar îmi dau seama că m-am înșelat. Uneori mi s-a părut că scepticismul din poezia și eseurile sale nu este o formă de depresie artistică sau rezultatul unei experiențe de letargie sufletească, ci este mai ales o modalitate de a căuta echilibrul între trecut și prezent, între suflet și minte, că face mereu un fel de radiografie, în sens blagian, a unei memorii culturale care crede el că se reflectă în matricea individuală, cel puțin în personalitatea marilor spirite. (Vasile Sebastian Dâncu) Cât de sensibile și vii pot fi asemenea observații unde generalul și particularul se confundă, se înmănunchează și totodată conservă seducția distanței!… Tavi scria, la rândul său, un mic tratat fragmentar Despre România, de care, astfel, mă regăseam apropiat, informat și, implicit, mai puțin străin. Aceste scrisori mi-au permis să rămân în intimitatea țării pe care o frecventam asiduu în ultimii ani și de care, grație lor, nu mă îndepărtam! (George Banu) Octavian Hoandră nu a dat online-ului numai un jurnal de suflet, când mai vesel, când mai trist, ci un document cu valoare jurnalistică, literară și, foarte important, istorică. Citindu-l, în această carte cât o viață, ieșită de sub fizicul tipar de altădată, o să înțelegeți exact ce vreau să spun. (Bogdan Comaroni) Ne trăim viața plini de speranță, fără să ne gândim la ce ne spune Aristotel, adică să nu ne dorim doar plăcere, ci mai ales absența suferinței… Deodată, cutremurul pande­miei ne face să constatăm că așa-zisa fericire și plăcerea nu sunt decât himere, iar realitatea „căzută” dintr-o dată peste noi nu este altceva decât frică, durere și moarte. Ce ne rămâne de făcut? Să ne ascundem în case, să ne ferim unii de ceilalți, să ne urâțim viețile. Noroc că suntem o generație care și-a trăit viața. Ne-am trăit copilăria și tinerețea, așa că avem ce să ne amintim. Ne reluăm și ne frunzărim amintirile, recitim, descoperind și subliniind alte și alte pasaje din cărțile care ne-au făcut ceea ce suntem azi. Literatura își capătă locul ei datorită sensului pe care îl dă vieții noastre. Iar între timp viețuim și scriem gândind. Atâta cât ne este îngăduit. (Octavian Hoandră)

Detalii produs
Despre Octavian HOANDRĂ
Octavian HOANDRĂ
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Octavian HOANDRĂ inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Octavian HOANDRĂ se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Octavian HOANDRĂ. Fiecare carte scrisa de Octavian HOANDRĂ este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Octavian HOANDRĂ in categoria Octavian HOANDRĂ astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


Alte carti din categoriile: Beletristica, Proza scurta si antologii

Tehomir

Tehomir

PRP: 34.9 Lei

18.9 Lei

Cronicile din Avonlea

Cronicile din Avonlea

PRP: 28 Lei

22.4 Lei

O idee care ne suceste mintile

O idee care ne suceste mintile

PRP: 27 Lei

19.9 Lei

Sentient

Sentient

PRP: 25 Lei

23.7 Lei

Singuraticele

Singuraticele

PRP: 29.9 Lei

23.9 Lei

Cum iubim

Cum iubim

PRP: 39 Lei

34.9 Lei

Eseuri. Cartea a doua

Eseuri. Cartea a doua

PRP: 79 Lei

69.5 Lei

Pustiul din Pine Barrens

Pustiul din Pine Barrens

PRP: 95 Lei

76 Lei

Fiul risipitor

Fiul risipitor

PRP: 38 Lei

34.2 Lei

Zece ierni

Zece ierni

PRP: 30 Lei

28.5 Lei

Zborul gastei salbatice

Zborul gastei salbatice

PRP: 28.9 Lei

27.4 Lei

Vedenia

Vedenia

PRP: 20 Lei

19 Lei

Sinenomia

Sinenomia

PRP: 20 Lei

19 Lei

Rastoaca

Rastoaca

PRP: 40 Lei

38 Lei

Pavilionul

Pavilionul

PRP: 20 Lei

19 Lei

Paranteza deschisa

Paranteza deschisa

PRP: 25 Lei

23.7 Lei

Opt (La noi, Vol. 8)

Opt (La noi, Vol. 8)

PRP: 30 Lei

28.5 Lei

Obsedanta absurditate

Obsedanta absurditate

PRP: 50 Lei

47.5 Lei

PRP: 40 Lei

38 Lei