Doru Dumitrescu

Istoria Monarhiei din Romania ed. a III-a

PRP: 85 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
68 Lei

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

4 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Istoria Monarhiei din Romania ed. a III-a

Format
225x285
Număr pagini
264
Editura
Nomina
Autor
Doru Dumitrescu
ISBN
9786065358294

Rezumat Istoria Monarhiei din Romania ed. a III-a - Doru Dumitrescu

Istoria Casei Regale a României este una tumultuoasă, din pricina schimbărilor produse după cel de-Al Doilea Război Mondial în estul Europei. La fel de incitantă este și istoria recentă, cea de după revoluțiile din 1989 din Europa Centrală și Răsăriteană. Este mai ales interesant modul în care familiile regale din Balcani s-au raportat la puterea instalată după căderea Cortinei de Fier. Modelul clasic al monarhiei europene este cel din Marea Britanie, iar succesul Casei Regale britanice în istoria contemporană relevat de domnia Reginei Elisabeta a II-a s-a datorat neutralității politice, dar și acomodării la realitățile epocii actuale. Istoria familiei regale și a monarhiei din România trebuie înțeleasă, așadar, nu numai în context românesc, dar văzută și din perspectiva caselor regale europene. Istoria regalității, ca materie de studiu, este bine-venită, reprezentând un capitol important al istoriei naționale, de afirmare a valorilor României moderne.

Dr. Diana Mandache


Monarhia în România are o durată suficientă (1866 – 1948) pentru a pune în valoare un mănunchi de idei politice, economice, sociale, culturale care la un moment dat domină istoria unui popor (epoca modernizării României). Avem, așadar, o istorie a României, privită prin istoria monarhiei. Autorii volumului, cunoscuți profesori de istorie, oferă astfel cititorilor un manual util și documentat.

Prof. univ. dr. Ion Bulei

Detalii produs
Despre Doru Dumitrescu
Doru Dumitrescu
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Doru Dumitrescu inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Doru Dumitrescu se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Doru Dumitrescu. Fiecare carte scrisa de Doru Dumitrescu este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Doru Dumitrescu in categoria Doru Dumitrescu astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

Alte carti din categoriile: Istorie, Istoria romanilor

PRP: 85 Lei

68 Lei