Inocentii
Produs | Cotă T.V.A. | Preț fără T.V.A. | T.V.A. |
---|---|---|---|
Inocentii | 5% | 26.38 | 1.32 |
Comandă prin telefon
031-433.50.68
L-V 09:30 - 17:30
Livrare în România
1-3 zile lucrătoare

Ridicare din Easybox
1-3 zile lucrătoare
4 persoane se uită la acest produs.
Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.
Specificații Inocentii
Rezumat Inocentii - Ioana Parvulescu
Parerea editorului: Poate ca inocenta e varsta la care ar fi trebuit sa ramanem pentru a da un dram de decenta speciei umane. Cartea aceasta, frumoasa ca un basm adevarat, este povestea unei lumi de copii in care „caderea“ n-a avut inca loc. Citind-o, ne leganam cu gandul ca am fi putut fi altfel. E o bunatate in aceste pagini, care trezeste in noi nostalgia unei lumi pierdute.
Parerea redactorului: Un oras plin de istorie, o strada plina de evenimente, o casa cu personalitate, o fetita care afla ca totul poate sa devina spectaculos pe lume. Şi o scriitoare care o poate dovedi. Cu inocenta.
Parerea autoarei: Un roman despre cum se poate inota in timp si in timpuri fara sa te ineci. Ar fi bine sa fie citit fara grija varstei proprii. Şi fara orice alte griji, de altminteri. Aceasta e o urare!
Parerea lui Vlad: Inocenta e singura cale prin care timpul devine reversibil. Despre asta e vorba aici.
Parerea neoficiala a PR-ului: Se citeste cu incordare. As fi vrut sa nu se mai termine.
Parerea mamei-mari, personaj principal: Totul e cu chin in viata.
Parerea bizara a anticarului, personaj secundar: Castiga cine ajunge ultimul la linia de sosire.
Doua viziuni asupra lumii: cea a unei fetite care vede lucrurile intr-un fel extrem de personal si cea a femeii care descopera secretele inecate in trecut. Naivitatea comica a primei voci invinge melancolia celei de-a doua.
Casa de pe strada Maiakovski (fosta si viitoare Sfantul Ioan) din Brasov devine un surprinzator personaj cu memorie si constiinta. Inocentii e al treilea roman publicat de Ioana Parvulescu, dupa Viata incepe vineri (2009) si Viitorul incepe luni (2012). Viata incepe vineri a obtinut Premiul Uniunii Europene pentru Literatura; romanul este tradus in peste zece limbi europene.
Fragment din carte:
"De aici Dina n-a mai putut continue povestirea, pentru ca am inceput sa dezbatem detaliile evadarii si sa le punem la indoiala. Pana la urma am stabilit de comun acord ca totul e cat se poate de adevarat, ca tot ce-a facut Edmond Dantes e posibil si ca, daca ne-am antrena putin, am putea chiar si noi sa evadam in felul ala. In privinta inotului timp de o ora nu parea nimic deosebit, ni se intampla si noua, la marea noastra, sa inotam atata, mai ales daca ne odihneam din cand in cand, facand pluta pe spate. Iar Marea Mediterana e mai sarata asta stiam de la Tanti — si te tine mai usor la suprafata. Pai pentru un marinar e floare la ureche!?
Am prins asadar gustul evadarii, aveam insa o singura problema: nu ne tinea nimeni inchisi! Plecam cand trebuia doar sa le spunem parintilor, bunicilor sau straunchilor unde mergem si cand venim. Casa insa era gata sa ne ajute la exercitiile de evadare, era foarte disponibila, de cate ori ii ceream ajutorul. Urcam pe acoperis si mergeam pe el incercand sa nu spargem nici o tigla, apoi ne opream si priveam de acolo inspre acoperisurile din partea care dadea pe strada din spatele casei, rebotezata Armata Rosie. Frate-meu tot iesea pe geamul de la baie, catre terasa, spunand ca evadeaza, apoi intra la loc, tot pe geam, spunand ca se intoarce in celula, iar varul meu isi gasise o bucata de tabla din care voia sa-si faca un cutit pe care sa-l poarte permanent la el, pentru cazul ca ar fi legat intr-un sac. Dina i-a spus c-ar fi mai bine sa-i ceara lui Tanti si lui Nenea Ionel cutitul lor de Toledo, care se scotea doar la ocazii, adica era rezervat pentru taiatul carnii si al cubuletelor de ceapa. Acest cutit cu maner negru era facut dintr-o fosta sabie de Toledo. Nu stiu de unde provenea, a cui fusese si ce cauta in familia noastra. Insa, cum de la venirea comunistilor nu era bine sa fii gasit cu sabii prin preajma, chiar ea, sabia care taia, s-a pomenit taiata in mai multe cutite, dintre care unul singur mai ramasese in casa. In ce-o priveste pe Dina, nu gasise nici un plan de evadare personala, in schimb citea volumul al doilea din Contele de Monte Cristo si incepuse sa vorbeasca numai despre razbunari, iar eu evadam vitejeste din viata. In carti, dar numai in cele scrise cu litere mari.
Intr-o zi am surprins la noi, „in pod", o discutie cu glas scazut, intre cei patru parinti: ai nostri si ai verilor nostri. Tata isi trecea mana prin parul ondulat, dat pe spate dupa moda interbelica, iar matusa-mea isi tot pipaia incheietura mainii, de parca ar fi vrut sa-si ia pulsul. Ma chinuiam sa umplu niste desene dintr-o carte de colorat sa depasesc contururile si fara sa ma murdaresc pe degete cu pixuri-carioca, abia inventate de un japonez, din cate ni se spusese, iar cei mari ma socoteau, probabil, pentru discutia lor, la fel de primejdioasa ca o pisica. M-a zbit cuvantul evadare. Nu mai stiu care dintre ei le propunea celorlalti sa fuga, sa evadeze. "

Inocentii
- Dimensiune 140x200
- Număr pagini 348
- Editura Humanitas
- Autor Ioana Parvulescu
- Anul publicării 2016
- ISBN 9789735054694
- Scor Bestseller

Poti gasi toate cartile scrie de catre Ioana Parvulescu in categoria Ioana Parvulescu astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Alexandra Osipenco
Cât de des citiți o carte, iar peste puțin timp de când ați terminat lectura, să vă fie dor să o deschideți din nou, ca pentru prima dată, retrăind aceleași emoții? Mie – nu mi se întâmplă chiar atât de des, dar la nici o lună de când am terminat această minunată carte, îmi vine să o recitesc iar și iar. E o carte scrisă frumos, într-un limbaj simplu, accesibil, o lectură despre copii și copilărie, despre inocența din cea mai frumoasă și lipsită de griji perioadă a vieții, în care orice devine posibil, iar adulții cu acțiunile și poveștile lor captivante sunt o taină musai de cercetat și aflat.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Taisia Crudu
Casa copilăriei apare aici ca personaj principal, prinde viață și este părtașă la toate șotiile copiilor, dar și la dramele maturilor. Ea le este alături membrilor familiei. Casa este ea însuși un membru de familie. Personificarea casei este un procedeu stilistic de o coloristică aparte. Acesta este menit să evidențieze cât de legat este omul de rădăcinile sale, de casa părintească, de locul și plaiul natal. Cartea Ioanei Pârvulescu emană căldură și melancolie. Imaginile propriei copilăriei ni se perindă prin fața ochilor. Simțim căldură citind toate acele întâmplări copilărești ale eroilor romanului, dar și nostalgie după propria copilărie.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Alina
O impletitura de amintiri, istorie vazuta prin ochi inocenti de copil si cugetari despre viata. O carte foarte frumoasa, care merita cumparata si recitita peste ani, pentru a facilita intoarcerea in propriul suflet de copil. Recomand in special celor nascuti in anii 70-80.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Laura Paraliov
Știți cum e când înveți ceva și vrei să subliniezi doar esențialul, dar ajungi sa subliniezi tot? Un așa text are și cartea asta. E o carte care se citește încet, și cu pauze. E o carte la care să te întorci iar și iar. Amintirile din copilărie ale Ioanei Pârvulescu se împletesc în mintea și-n sufletul tău și îți induc nostalgia unei copilării pe care ți-ar fi plăcut s-o trăiești și tu și al cărei personaj principal e Casa de pe Strada Maiakovski, fosta Sfântul Ioan. Cum îmi place mie să spun, e o carte ,,de lăsat moștenire la nepoți". Recomand cartea și vă las să vă convingeți singuri.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Sebastian
M-a prins destul de greu cartea si mi-a luat mult sa o citesc, cu toate astea, aseara cand am inchis-o am facut-o cu un zambet pe chip! Este clar ca trebuie sa ai, sau sa intri, intr-o anumita stare ca sa rezonezi cu randurile ei, sa-ti aduci aminte de copilarie, de gandurile, de sentimentele de atunci. Nu exista un fir al actiunii si fiecare capitol reprezinta doar o amintire din copilaria naratoarei, iar asta poate reprezenta o problema pentru unii, dupa cum reiese din alte recenzii. A fost ciudat, pentru mine, si faptul ca desi copilaria mea a diferit destul de mult de cea din carte, m-am regasit, totusi, in trairile descrise si cred ca asta mi-a adus zambetul de care vorbeam. Aspectul cu care am vibrat cel mai mult il reprezinta casa drept personaj. Si eu am crescut intr-o astfel de casa (in curand va sarbatori centenarul) construita de strabunicul meu, iar acum gazduieste a cincea generatie care va incerca, in curand, sa-i afle misterele.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Stella Popa
Doamna Pârvulescu știe cu sfială cum să-ți frângă inima, cum să o facă să bată ca o nebună aritmică, pentru că reușește să te convingă să-ți pese, de absolut orice mișcare, sunet sau răsuflare. Oratorica se observă încă de la primele propoziții, este acea persoană pe care ai asculta-o cu orele, cu gura căscată, flămând și osândit, dar o asculți, pentru că are ce spune. Știe exact ce și cum să scrie, când să-ți aducă deznodământul, când să-ți servească felul principal, însă punctul forte este că începe cu desertul.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Oana
Ce carte MINUNATA! Eram deja fan Ioana Parvulescu, dar cu Inocentii chiar m-a dat pe spate. Romanul unei copilarii traite in Brasov, in comunism (fara a pune accent pe asta), in umbra vremurilor trecute. Ana, cea mai mica fetita a ceea ce putem numi cu usurinta clan, isi deapana povestea copilariei lipsite de griji, in sanul unei familii iubitoare, extinse, care traieste cu toti membrii sai (si istoriile lor personale) intr-o casa plina de personalitate, care scapa demolarilor comunistilor. Atat de frumos a zugravit Ioana Parvulescu aceasta inocenta, care-i inconjoara pe Ana, Matei, Doru si Dina pana la "izgonirea din Rai", in cuvinte atat de bine alese si propozitii ingrijite, ca am mari dubii ca anul asta mai dau de o carte care sa imi placa la fel de mult.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Adelina Traicu
O carte despre copilărie, inocență și bătrânețe, despre relații familiale într-un Brașov trist din România (post și ante) comunistă. spusesem într-un update de la jumătatea cărții că mi-au plăcut primele pagini și că aștept să mă încânte mai mult, odată cu vocea melancolică anunțată. din păcate, nu a fost chiar așa. Aceasta este a patra mea întâlnire cu Ioana Pârvulescu, după ce am citit trei cărți de nonficțiune (Cartea întrebărilor, În intimitatea secolului 19 și În țara Miticilor) deci prima oară când am încercat proză propriu-zisă. Nu am fost surprinsă plăcut de modul de abordare a poveștii- tehnica amânării, amintiri din mai multe axe temporare venite în pagini ca pe model proustian (?), dezvoltarea puțin incertă a personajelor.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Marilena Iovu
"Trecutul e scris cu cerneală simpatică. Ai nevoie de căldură ca să-i vezi literele reconturate, după ce multă vreme au stat ascunse ca și cum n-ar fi fost." Când termini de citit INOCENȚII, strivești o lacrimă în colțul ochiului, amintindu-ți de toți ai tăi duși de pe astă lume, de casele (blocurile în cazul meu) în care ai locuit. O carte care ar trebui să se studieze la școală la materia care să se cheme chiar așa, ora de inocență. Oricum înveți din ea istorie, geografie, chimie, fizică, matematică, religie, limbi străine și noțiuni de educație fizică. Ioana Pârvulescu ne poartă într-o lume privită prin ochi de copil, în care te uiți ca la un tablou și vezi aievea siluete cu aura de curcubeu sau o ninsoare cu fulgi de aur, asculți povești cu îngeri păzitori care îi salvează pe oameni din păduri-labirint, de la înec și de cutremur, citești povești de dragoste cu făpturi miraculoase și afli despre case fermecate, cărora le plac tații și care adăpostesc între ziduri cocoșei de aur. O carte despre Brașov, orașul care îmi trezește amintiri duioase, legate cu funda roșie. Citiți-o neapărat, mai ales dacă aveți peste 30 de ani. Vă veți regăsi inocența și candoarea.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Lavinia
Dragă Ioana Pârvulescu, ce mi-ai făcut cu romanul ăsta? Mulțumesc.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Ți-a plăcut produsul?
Spune tuturor părerea ta aici.
4.6
10 recenzii
5 stele
7
4 stele
2
3 stele
1
2 stele
0
1 stele
0