Ioan Chirila

Glasul rotilor de tren

PRP: 25 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
22 Lei
Adauga in cos

Adaugă în coș

Livrare în România

1-2 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-2 zile lucrătoare

6 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Glasul rotilor de tren

Format
130x200
Număr pagini
248
Editura
Vellant
Autor
Ioan Chirila
Anul publicării
2022
ISBN
9786069801802

Rezumat Glasul rotilor de tren - Ioan Chirila

,,I s-a spus CFR sau Locomotiva. I se spune Rapid. Nume cuminţi, dar nu întru totul potrivite. Echipa ar fi trebuit să se cheme altfel, în logica mijlocului de transport cu care circulă: montagne russe. De ce? Fiindcă Rapid are de mult o problemă de altitudine. E când sus, când jos, brusc şi fără menajamente, cu stomacul în gât şi inima cât puricele. Ba chefuieşte la „Luther” sau la „Mercur”, ba îşi plânge în pumni după o nefăcută prin provincie. Ba o toacă pe Ujpest, ba pierde cu Arieşul Turda. Şi cât parfum în paginile acestea semnate de un Ioan Chirilă pitulat sub identitatea desenatorului la calea ferată Ion T. Ion. Cât frison picant şi picaresc. Câte poveşti şi figuri. Risipitor până la inconştienţă sau vesel ca un copil pe gârlă, dând cu piciorul norocului şi făcând naveta între A şi B, Rapid e mereu subiect de film sau de roman. Lumea Rapidului e un amestec de curtea miracolelor, depou filtrat prin fum şi Obor gălăgios. E lumea lui Berilă şi Parpală, e lumea isprăvilor astronomice şi uneori gastronomice. O lume în care azi bei mazagran de la gheaţă şi mâine ţi se arestează patru jucători înaintea unui meci cu echipa puterii. O lume în care represaliile politice sunt contracarate diplomatic şi şugubăţ. Doar în lumea asta, în toiul unui meci la discreţie, un rapidist îşi îndeamnă adversarul să marcheze fiindcă e ziua lui. Doar aici Cupa României e văzută ca un „stilet în soare”. Doar aici pierzi când ai câştigat şi câştigi când ai pierdut. Doar aici nocturna (de pe Romcomit) constă în becuri pe care le mai sting uneori şuturile jucătorilor, spre a fi înlocuite în pauză de electricieni. E lumea prinţului Baratky şi a fachirului Ozon, a lui Filote cel manierat şi a artistului Nichi Dumitriu, cel cu driblarea portarului până la scoaterea lui din teren, până la groapa de sărituri. E lumea lui Auer şi Bauer – şi vai de cel care, venit de undeva din afară, îi încurcă sau îi ignoră. E o lume pe care Ioan Chirilă o rescrie cu vervă de cronicar şi cu talent de scriitor. În fine, e lumea unei echipe al cărei proces-verbal de înfiinţare e scris cu cerneală violet, semn că se bănuia încă de atunci înfrăţirea, peste decenii, a două echipe care „se iubesc la infinit”.” - Radu Paraschivescu


,,Glasul roților de tren este, în realitate, cartea Genezei. A genezei Rapidului și rapidismului. De la pânza vișinie <<pentru că așa a vrut croitoreasa>> și strungarii de la Grivița, până la titlul din 1967, atunci când <<Rapid a câștigat campionatul cu o echipă de cartier>>.


Glasul roților de tren nu e o carte de povești, ci o carte de poveste. Încurajați copiii sa citească aceasta poveste, pentru a înțelege ce este și despre ce este de fapt fotbalul. Copilul care va fi citit povestea asta pana la ultimul ei paragraf, va fi facut, fara sa știe, primul pas pe drumul devenirii rapidiste. Adica al emoției fundamentale a fotbalului.” - Bogdan Tudor, suporter rapidist


,,Impreuna suntem de neclintit!” - Liviu Ungurean, alias Bocciu, Liderul Galeriei Rapid

Detalii produs
Despre Ioan Chirila
Ioan Chirila
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Ioan Chirila inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Ioan Chirila se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Ioan Chirila. Fiecare carte scrisa de Ioan Chirila este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Ioan Chirila in categoria Ioan Chirila astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


Alte carti din categoriile: Beletristica, Carti fictiune, Literatura romana

Orbi

Orbi

PRP: 39 Lei

33.15 Lei

Biblia pierduta

Biblia pierduta

PRP: 69.9 Lei

55.9 Lei

Intoarce-te la mine Vol. 2

Intoarce-te la mine Vol. 2

PRP: 49 Lei

19.9 Lei

Padurea spanzuratilor

Padurea spanzuratilor

PRP: 19.9 Lei

15.9 Lei

Intoarce-te la mine Vol. 1

Intoarce-te la mine Vol. 1

PRP: 49 Lei

19.9 Lei

Sufletul lumii

Sufletul lumii

PRP: 55 Lei

46.7 Lei

Chira Chiralina - Panait Istrati

Chira Chiralina - Panait Istrati

PRP: 19.99 Lei

15.9 Lei

Adam si Eva - Liviu Rebreanu

Adam si Eva - Liviu Rebreanu

PRP: 34.9 Lei

27.9 Lei

Vitrina cu șarlatani

Vitrina cu șarlatani

PRP: 34 Lei

30.6 Lei

Café gourmand

Café gourmand

PRP: 54.9 Lei

43.9 Lei

Mara - Ioan Slavici

Mara - Ioan Slavici

PRP: 14.99 Lei

11.9 Lei

Intalnire la Elysee

Intalnire la Elysee

PRP: 44.9 Lei

35.9 Lei

Patimi

Patimi

PRP: 34.9 Lei

27.9 Lei

Cartograful puterii

Cartograful puterii

PRP: 34 Lei

29.9 Lei

Fericire

Fericire

PRP: 29.9 Lei

28.4 Lei

Caderea

Caderea

PRP: 39.5 Lei

37.5 Lei

Vremea tatalui

Vremea tatalui

PRP: 49.9 Lei

47.4 Lei

Fiul cruzimii

Fiul cruzimii

PRP: 38 Lei

33.4 Lei

PRP: 25 Lei

22 Lei