Horia BĂDESCU

Doar din pamantul patriei

PRP: 22 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
20.9 Lei
Adauga in cos

Adaugă în coș

Livrare în România

2-4 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

2-4 zile lucrătoare

2 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Doar din pamantul patriei

Format
120x200
Număr pagini
126
Editura
Scoala Ardeleana
Autor
Horia BĂDESCU
Anul publicării
2018
ISBN
9786067972351

Rezumat Doar din pamantul patriei - Horia BĂDESCU

Proiect editorial dedicat Centenarului Marii Uniri Transilvania este, din perspectiva naturii sale exemplare, memoria românităţii. Cu întâile ei zbateri se începe drumul nostru, ca popor, în istorie. De aici vin descălecătorii. Din ea şi prin ea a pornit fluidul vital către atât de amar de ani sfâşiatul trup al pământului acestuia. Ea i-a hrănit şi i-a ţinut alături mădularele. Ea i-a aflat şi i-a închegat nevăzuta făptură. În ea, durerea şi amarul au fost mai grele, mai apăsătoare. În ea, dorul şi jalea mai sfâşietoare. Peste tot ceea ce exprimă sufletul românesc în Ardeal, de la naştere la îngropăciune, de la cântec la poezie şi filosofie, pluteşte umbra înjeluită a unei lacrimi. Pasul şi vorba sunt mai apăsate aici de greul a câte au avut de purtat în spate neînduplecaţii pământului. Doina şi jocul sunt mai neguroase. Până şi sudalma e mai grea de povara veacurilor de plâns. Căci în toate astea se află înrădăcinată „durerea unui neam ce moare”, cum scria Octavian Goga. Sub bolta reîntregirii românităţii s-a aşezat ziua acelui 1 Decembrie 1918, zi nepereche, căreia, precum limbii române, maica dăinuirii noastre, îi suntem datori în eternitate. Rivalităţi şi interese adverse, micimi ale sufletului, orgolii şi neînţelegeri au fost uitate atunci. Fiindcă oamenii aceia au fost mai presus de ei înşişi, fiindcă sub uraniscul boltit de milenii deasupra provinciilor surori, în catedrala inimilor răsuna psalmul reîntregirii. Fiindcă iubirea de neam şi de limbă alungase din ea entropia. Mai suntem în stare să rostim ca ei, cu inima-n pumn şi cu răsuflarea tăiată: „Trăiască România Mare!”? (Horia Bădescu)
Detalii produs
  • Doar din pamantul patriei
  • Format 120x200
  • Număr pagini 126
  • Editura Scoala Ardeleana
  • Autor Horia BĂDESCU
  • Anul publicării 2018
  • ISBN 9786067972351
  • Scor Bestseller
    #11999 în categoria Carti
Despre Horia BĂDESCU
Horia BĂDESCU
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Horia BĂDESCU inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Horia BĂDESCU se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Horia BĂDESCU. Fiecare carte scrisa de Horia BĂDESCU este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Horia BĂDESCU in categoria Horia BĂDESCU astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

Caderea din Rai

Caderea din Rai

PRP: 25 Lei

23.7 Lei

Poduri si vami

Poduri si vami

PRP: 32 Lei

30.4 Lei

Dinaintea ta merge tacerea

Dinaintea ta merge tacerea

PRP: 30 Lei

28.5 Lei

Zborul gastei salbatice

Zborul gastei salbatice

PRP: 28.9 Lei

27.4 Lei

Intre Scila si Caribda, incotro?

Intre Scila si Caribda, incotro?

PRP: 50 Lei

47.5 Lei

PRP: 22 Lei

20.9 Lei