Radu Oltean

Din vremea lui Tudor

PRP: 149 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
125 Lei
Produs indisponibil

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

6 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Din vremea lui Tudor

Format
210x300
Număr pagini
160
Editura
Humanitas
Autor
Radu Oltean
Anul publicării
2024
ISBN
9789735083441

Rezumat Din vremea lui Tudor - Radu Oltean

Istoria evenimentelor care au culminat cu revoluțiile de la 1821 este încâlcită, sinuoasă, țesută din faptele a sute de personaje de tot felul. Radu Oltean izbutește să o spună pe înțeles, în cuvinte și în imagini pline de viață. Așa cum ne-a obișnuit de-a lungul anilor, reconstituirile sale vizuale se bazează, până la detaliu, pe studiul minuțios al cercetărilor istorice și al izvoarelor: texte, artefacte, iconografie de epocă. Din toate acestea ni se developează filmul unor vremuri de un pitoresc sălbatic, un western balcanic în care fiecare scenă ne ține cu sufletul la gură. Figura lui Tudor Vladimirescu s-a înălțat din colbul și noroaiele unei margini de lume așezate la granițele a trei imperii. Europa era măturată de valul pornit din Franța lui Napoleon, care ajunsese să se spargă și în părțile noastre. Valahia Mică fusese devastată ani de zile de turcii lui Pazvante, pașa de Vidin, iar acum muscalii se luptau cu otomanii la Dunăre, în marginile Serbiei și Bulgariei. În aceste lupte a deprins Tudor meseria armelor și așa a ajuns el mai-marele pandurilor olteni. După război a venit vodă Caragea, și odată cu el ciuma, care părea că aduce sfârșitul lumii. După fuga lui, pe tronul Valahiei a urcat ultimul domn din Fanar. Veacul fanariot a luat sfârșit ca din întâmplare. Scânteia care i-a pus în mișcare și pe greci, și pe români a pornit dintr-o încrengătură de intrigi și ambiții. La scara istoriei, 1821 a fost doar primul act al unei înlănțuiri de evenimente și evoluții care a dus, după ani, la intrarea în modernitate și a românilor, și a elenilor. Pentru oamenii de-atunci însă, acel an a însemnat un șir de suferințe cumplite și de vise frânte. Ridicând oastea pandurilor, Tudor s-a visat pentru puțină vreme domn pământean al Țării Românești. Sfârșitul tragic l-a transformat în mit național. Cartea lui Radu Oltean ni-l aduce în fața ochilor viu – pe el și lumea în care a trăit.

Detalii produs
Despre Radu Oltean
Radu Oltean
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Radu Oltean inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Radu Oltean se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Radu Oltean. Fiecare carte scrisa de Radu Oltean este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Radu Oltean in categoria Radu Oltean astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

Alte carti din categoriile: Istorie, Istoria romanilor

-15%
Sfârșitul șoaptelor

Sfârșitul șoaptelor

PRP: 49.9 Lei 42.41 Lei
Nou
-20%
Marile petreceri ale romanilor

Marile petreceri ale romanilor

PRP: 59.9 Lei 47.92 Lei
Tratatul de la Trianon

Tratatul de la Trianon

35 Lei
-15%
Scurta istorie a romanilor

Scurta istorie a romanilor

PRP: 49.99 Lei 42.5 Lei
-15%
Enigma Pacepa

Enigma Pacepa

PRP: 50 Lei 42.5 Lei
Nou
-10%
-5%
De-a dacii si romanii

De-a dacii si romanii

PRP: 45 Lei 42.75 Lei
-15%
Istoria Romaniei

Istoria Romaniei

PRP: 54.7 Lei 46.5 Lei
-15%
-15%
Istoria armatei romane

Istoria armatei romane

PRP: 35 Lei 29.75 Lei
PRP: 149 Lei

125 Lei