Diana Mandache

Cotroceniul regal

PRP: 48.16 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
40.94 Lei

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

2 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Cotroceniul regal

Format
21,50 x 21,50
Număr pagini
216
Editura
Curtea Veche
Autor
Diana Mandache
Anul publicării
2015
ISBN
9786065888272

Rezumat Cotroceniul regal - Diana Mandache

Istoria Cotrocenilor începe cu multă vreme în urmă, dar moșia apare consemnată în hrisoavele domnești medievale. Domnitorul Șerban Cantacuzino este cel care a ctitorit Cotroceniul ca reședinţă princiară în secolul al XVII-lea, el ridicând casele, o mănăstire și o biserică, pe locul unui vechi schit, în mijlocul unei păduri seculare.
Ulterior, aici şi-au avut reşedinţa Constantin Brâncoveanu, Ioan Mavrocordat, Constantin Mavrocordat, Alexandru Ipsilanti, Alexandru Moruzi, Ioan Caragea, Tudor Vladimirescu, Barbu Știrbey, Alexandru Ioan Cuza, dar și Regele Carol I, la scurt timp după sosirea în România.
Abia la sfârșitul secolului al XIX-lea s-a ridicat, pentru moștenitorii tronului, palatul modern care se vede astăzi. Cotroceniul avea să devină reședinţa oficială a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria. Aceasta este perioada istorică de glorie, modernizare și transformare artistică a palatului. Ulterior, Regele Carol al II-lea și Regele Mihai I au folosit temporar reședinţa, anii 1940 lăsând asupra palatului și bisericii urmele războiului și ale unui cutremur.
Regimul comunist instaurat apoi a schimbat destinaţia palatului, iar clădirea a devenit obiect de dispută între Ministerul Artelor și Ministerul Educaţiei. S-au făcut brutale modificări asupra interioarelor, multe dintre piesele de mobilier și cărţile bibliotecii fiind distruse.
La sfârșitul anilor 1970, ca urmare a daunelor provocate de cutremurul din 1977, dar și a impresiei produse de vizita la Palatul Buckingham, Ceaușescu a ordonat începerea unor lucrări de restaurare a palatului. Vechiul palat regal urma să fie amenajat pentru primirea invitaţilor străini, iar o aripă nou construită avea să-i fie rezervată chiar dictatorului.
După căderea comunismului, în 1990, s-a stabilit prin lege că în noua aripă avea să funcţioneze Președinţia României, iar în fosta reședinţă a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, s-a deschis oficial, în anul următor, Muzeul Cotroceni.
În paginile acestei cărţi
Răsfoiește câteva pagini ale cărții în PDF
La Bookzone, ai posibilitatea de a răsfoi câteva pagini din cartea Cotroceniul regal înainte de a cumpăra.
Detalii produs
Despre Diana Mandache
Diana Mandache
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Diana Mandache inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Diana Mandache se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Diana Mandache. Fiecare carte scrisa de Diana Mandache este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Diana Mandache in categoria Diana Mandache astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

-15%
Cotroceniul regal

Cotroceniul regal

PRP: 48.16 Lei 40.94 Lei
-15%
Castelul Bran

Castelul Bran

PRP: 49 Lei 41.65 Lei
-15%
Ileana, Principesa României

Ileana, Principesa României

PRP: 93.5 Lei 79.43 Lei
PRP: 48.16 Lei

40.94 Lei