Andrei UrsuRoland O. Thomasson

Caderea unui dictator. Razboi hibrid si dezinformare in Dosarul Revolutiei din 1989

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

5 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Caderea unui dictator. Razboi hibrid si dezinformare in Dosarul Revolutiei din 1989

Format
160x230
Număr pagini
344
Editura
Polirom
Autor
Roland O. Thomasson,
Andrei Ursu
Anul publicării
2022
ISBN
9789734690541

Rezumat Caderea unui dictator. Razboi hibrid si dezinformare in Dosarul Revolutiei din 1989 - Andrei Ursu, Roland O. Thomasson

Cercetari dirijate tendentios, cu insistenta, asupra unor aspecte de necoordonare, soldati speriati, obositi etc. in loc sa se insiste asupra unor precizari in legatura cu declansarea focului. In aceste conditii, daca esti de rea-credinta, poti face asemenea consemnari pentru a-ti iesi pasienta, fara ca cel ce semneaza sa sesizeze diversiunea. - Generalul magistrat Dan Ioan Odata cu trecerea anilor si estomparea amintirilor, in absenta surselor primare pentru cercetatori (bine ascunse de magistratii militari) si sub asaltul vastei actiuni de dezinformare, externalizarea vinovatiei pentru actele teroriste din decembrie 1989 a ajuns sa castige teren chiar si in cazul unor oameni de buna-credinta. Inclusiv in randurile anticomunistilor s-a ajuns sa se nege autenticitatea Revolutiei si s-a uitat de rolul Securitatii in crimele de atunci. Propaganda dictatorului cu privire la "amestecul strain" la Revolutie, abil diseminata de fosta sa camarila, este inca larg imbratisata in Romania. Se poate spune ca, si din acest punct de vedere, ceausismul nu a disparut odata cu Ceausescu. Ca sa putem intelege cum s-a ajuns la abundenta si succesul teoriilor "negationiste", trebuie sa ne intoarcem la surse. Bazate pe documente nou-descoperite in Dosarul Revolutiei, studiile din cartea de fata confirma ca teroristii din 1989 nu au fost altii decat membrii retelei pe care Securitatea o pregatea de ani de zile pentru "lupta de rezistenta" ce trebuia declansata daca Nicolae Ceausescu era inlaturat de la putere. Iar fuga acestuia a pus mecanismul in miscare. "Rezistentii", cum erau numiti de colegii din Securitate, nu au depus armele pe 22 decembrie. Aveau la dispozitie "depozite subterane de armament", "tuneluri de mari dimensiuni" cu acces in blocuri si "case de lucru" ale Securitatii si ale "colaboratorilor" lor si din aceste puncte au tras focurile de arma de diversiune, de altfel observate pe scara larga, care au dus la cele peste o mie de victime. Speram ca volumul sa devoaleze, pe cat mai este posibil, "legendele" ce au mistificat in buna masura Revolutia, aruncand in derizoriu eroismul romanilor din decembrie 1989. - Andrei Ursu, Roland O. Thomasson
Detalii produs
Despre Andrei Ursu
Andrei Ursu
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Andrei Ursu inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Andrei Ursu se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Andrei Ursu. Fiecare carte scrisa de Andrei Ursu este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Andrei Ursu in categoria Andrei Ursu astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Caderea unui dictator. Razboi hibrid si dezinformare in Dosarul Revolutiei din 1989, Tragatori si mistificatori
Despre Roland O. Thomasson
Roland O. Thomasson
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Roland O. Thomasson inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Roland O. Thomasson se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Roland O. Thomasson. Fiecare carte scrisa de Roland O. Thomasson este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Roland O. Thomasson in categoria Roland O. Thomasson astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Caderea unui dictator. Razboi hibrid si dezinformare in Dosarul Revolutiei din 1989, Tragatori si mistificatori
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


Alte carti din categoriile: Carti Sociologie, Stiinte politice

-15%
Batalia pentru viitorul Romaniei

Batalia pentru viitorul Romaniei

PRP: 69.99 Lei 59.5 Lei
-5%
Lebada neagra de pe Balaton

Lebada neagra de pe Balaton

PRP: 50 Lei 47.5 Lei
-5%
Reflecții despre comunism

Reflecții despre comunism

PRP: 45 Lei 42.75 Lei
-15%
Diplomația

Diplomația

PRP: 149.9 Lei 127.47 Lei
-15%
Sa vina socialismul!

Sa vina socialismul!

PRP: 69.99 Lei 59.49 Lei
-15%
-15.1%
Razboaie de granita

Razboaie de granita

PRP: 49.9 Lei 42.36 Lei
-7%
-15%
Ce ne datoram unii altora

Ce ne datoram unii altora

PRP: 59.99 Lei 51 Lei
-15%
Razboiul din Ucraina

Razboiul din Ucraina

PRP: 54 Lei 45.9 Lei
-15.1%
Oamenii lui Putin

Oamenii lui Putin

PRP: 79.9 Lei 67.86 Lei
-15%
Fereste-ma, Doamne, de prieteni

Fereste-ma, Doamne, de prieteni

PRP: 75 Lei 63.75 Lei
-15%
Actorii invaziei din Ucraina

Actorii invaziei din Ucraina

PRP: 34.9 Lei 29.66 Lei
-15%
Frica. Trump la Casa Alba

Frica. Trump la Casa Alba

PRP: 59.9 Lei 50.91 Lei
-19.2%
Epoca furiei

Epoca furiei

PRP: 73 Lei 59 Lei
Masinaria de minciuni

Masinaria de minciuni

45 Lei

54.9 Lei