AnaVoica BOJAR Cătălina VELCULESCU Ștefan HICA

Cabasanu, Velculescu, Valbudea, Brancovici, Isbasoiu...

Oameni si intamplari din trecutul invatamantului romanesc
PRP: 50 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
47.5 Lei
Adauga in cos

Adaugă în coș

Livrare în România

2-4 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

2-4 zile lucrătoare

5 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Cabasanu, Velculescu, Valbudea, Brancovici, Isbasoiu...

Format
175x250
Număr pagini
424
Editura
Scoala Ardeleana
Autor
AnaVoica BOJAR,
Ștefan HICA,
Cătălina VELCULESCU
Anul publicării
2017
ISBN
9786067971200

Rezumat Cabasanu, Velculescu, Valbudea, Brancovici, Isbasoiu... - Ștefan HICA, AnaVoica BOJAR, Cătălina VELCULESCU

Materialul prezentat în această carte stătea de multă vreme în sertare, păstrat cu grijă peste zeci de ani. Marea problemă a fost organizarea lui într-o formă accesibilă, sperăm noi, cititorului și care, în același timp, să evoce o lume activă și vie care a constituit „șira spinării” pentru societatea românească din secolele XIX și XX. Capitolele sunt așezate în ordine cronologică, astfel ca, parcurgându-le, cititorului să-i fie ușor să urmărească acțiunile a patru generații diferite. Ilustrațiile aferente fiecărui capitol sunt de asemenea, pe cât posibil, aranjate în ordine cronologică. Aceste patru generații au parcurs o istorie sinuoasă, incluzând perioada anterioară Războiului de Independență din anul 1877, Primul Război Mondial, al Doilea Război Mondial și, în sfârșit, intervențiile brutale ce au urmat celui de-al Doilea Război Mondial. Cartea noastră a pornit de la un caiet cu amintiri al Silviei Velculescu, fiica lui Ion Căbășanu (fondator al restaurantului „Carul cu bere”), soție a lui Ilarian Velculescu (director timp de 21 de ani al Școlii Normale din Câmpulung-Muscel). Ion Căbășanu a avut cinci fete și un băiat: Silvia; Eugenia (soția sculptorului Valbudea); Lucreția (căsătorită cu Emil Mihai Brancovici - prof. univ. și senator); Elena (soția lui Gheorghe Isbășoiu - avocat și primar); Virginia (soția lui Andrei Gheorghiu, director al Băncii Agricole din Tulcea). Cornel („barbă-Cornel”, director la Bursa de Comerț) a fost căsătorit cu Viola, sora lui Emil Mihai Brancovici. Amintirile Silviei (la care am adăugat pe ale lui Gheorghe Isbășoiu, Nicolae Constantinescu și ale lui Călin Iliescu-Brânceni) se întind pe mai bine de un secol și jumătate, între prima jumătate a secolului al XIX-lea și a doua jumătate a celui de al XX-lea. Autorii

Detalii produs
Despre Ștefan HICA
 Ștefan HICA
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Ștefan HICA inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Ștefan HICA se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Ștefan HICA. Fiecare carte scrisa de Ștefan HICA este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Ștefan HICA in categoria Ștefan HICA astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Despre AnaVoica BOJAR
AnaVoica BOJAR
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre AnaVoica BOJAR inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. AnaVoica BOJAR se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale AnaVoica BOJAR. Fiecare carte scrisa de AnaVoica BOJAR este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre AnaVoica BOJAR in categoria AnaVoica BOJAR astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Despre Cătălina VELCULESCU

Cătălina VELCULESCU
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Cătălina VELCULESCU inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Cătălina VELCULESCU se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Cătălina VELCULESCU. Fiecare carte scrisa de Cătălina VELCULESCU este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Cătălina VELCULESCU in categoria Cătălina VELCULESCU astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


Alte carti din categoriile: Memorii, biografii si jurnale

Cele trei ADDA

Cele trei ADDA

PRP: 59 Lei

44 Lei

Despre sensul vietii

Despre sensul vietii

PRP: 49 Lei

35 Lei

Împăcarea cu tine însuți

Împăcarea cu tine însuți

PRP: 59 Lei

37 Lei

Cartea familiei

Cartea familiei

PRP: 49 Lei

29 Lei

Eu sunt 70072

Eu sunt 70072

PRP: 49 Lei

35 Lei

Nu există nu se poate!

Nu există nu se poate!

PRP: 74.9 Lei

59 Lei

Dialogul Speranței

Dialogul Speranței

PRP: 49 Lei

29 Lei

Croitoresele de la Auschwitz

Croitoresele de la Auschwitz

PRP: 49 Lei

39 Lei

Confesiuni

Confesiuni

PRP: 59 Lei

49 Lei

Naziștii îmi spuneau pe nume

Naziștii îmi spuneau pe nume

PRP: 49.9 Lei

39 Lei

Omul in cautarea sensului vietii

Omul in cautarea sensului vietii

PRP: 27.9 Lei

24.6 Lei

Comandant la Auschwitz

Comandant la Auschwitz

PRP: 46 Lei

36.8 Lei

Prea mult și niciodată destul

Prea mult și niciodată destul

PRP: 49 Lei

19.9 Lei

Viața după Auschwitz

Viața după Auschwitz

PRP: 45 Lei

36 Lei

Disparitia lui Josef Mengele

Disparitia lui Josef Mengele

PRP: 25 Lei

20 Lei

PRP: 50 Lei

47.5 Lei