Mirel Bănică

Bafta, Devla si Haramul. Studii despre cultura si religia romilor

PRP: 49.95 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
49.94 Lei

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

6 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Bafta, Devla si Haramul. Studii despre cultura si religia romilor

Format
145x225
Număr pagini
472
Editura
Polirom
Autor
Mirel Bănică
ISBN
9789734655786

Rezumat Bafta, Devla si Haramul. Studii despre cultura si religia romilor - Mirel Bănică

Premiul revistei „Observator cultural” la categoria Eseu/Publicistică/Memorialistică, ediția 2020

Cercetare susţinută de Fondation Jan Michalski pour l’écriture et la littérature (Elveţia), www.fondation-janmichalski.com.

Există o literatură foarte bogată, ca număr de titluri și volume, cu și despre romi, despre prezența lor în cele mai variate domenii ale activității umane, dar foarte puține (sau deloc, în România...) scrieri dedicate religiei și culturii religioase ale acestora. Practicile și credințele religioase ale romilor se diferențiază de cele ale populației majoritare în care se găsesc: personalizate, fervente, mai puțin dogmatice, încărcate cu revendicări și markeri identitari, chiar și atunci cînd vine vorba de adeziuni masive la noile mișcări evanghelice, în special cultul penticostal. Acest volum, rodul unei cercetări teoretice și de teren de aproape trei ani, își propune să răspundă unei nevoi de cunoaștere, atît din partea cercetătorilor, cît și a publicului larg pasionat de lumea romilor. Deși este vorba de o culegere de studii din domenii distincte (etnografie, imagologie, antropologie), rezultatul final aruncă o nouă lumină asupra permanenței și schimbărilor din domeniul religiei și culturii religioase ale acestei etnii pe cît de fascinante, pe atît de puțin cunoscute.

Detalii produs
  • Bafta, Devla si Haramul. Studii despre cultura si religia romilor Bafta, Devla si Haramul. Studii despre cultura si religia romilor
  • Format 145x225
  • Număr pagini 472
  • Editura Polirom
  • Autor Mirel Bănică
  • ISBN 9789734655786
  • Scor Bestseller
    #10499 în categoria Carti
Despre Mirel Bănică
Mirel Bănică
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Mirel Bănică inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Mirel Bănică se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Mirel Bănică. Fiecare carte scrisa de Mirel Bănică este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Mirel Bănică in categoria Mirel Bănică astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Intre două lumi, Bafta, Devla şi Haramul. Studii despre cultura şi religia romilor
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

PRP: 49.95 Lei

49.94 Lei