Michel Pastoureau

Alb. Istoria unei culori speciale

PRP: 52 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
40.56 Lei

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

3 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Alb. Istoria unei culori speciale

Format
200x200
Număr pagini
252
Editura
For You
Autor
Michel Pastoureau
Anul publicării
2023
ISBN
9786066395557

Rezumat Alb. Istoria unei culori speciale - Michel Pastoureau

Explorează nuanțele complexe și uneori inefabile ale albului!

Contrar credinței populare, albul este o culoare în sine, la fel ca roșul, albastrul, verdele sau galbenul. Pin cartea Alb. Istoria unei culori speciale, reputatul savant Michel Pastoureau urmărește lunga istorie a albului în Europa, din Antichitate până în societățile contemporane, fiind interesat de toate aspectele sale, de la vocabular până la simboluri, trecând prin cultura materială, practici sociale, cunoștințe științifice, morala religioasă și creația artistică.

Înainte de secolul al XVII-lea, statutul de culoare adevărată a albului nu a fost niciodată contestat. Dimpotrivă, din Antichitate până la finalul Evului Mediu, el a constituit alături de roșu și negru o triadă cromatică jucând un rol principal în viața cotidiană și în lumea reprezentărilor. Timp de secole, nu a existat niciodată sinonimie între „alb“ și „incolor“: niciodată albul nu a însemnat „fără culoare“, iar limbile europene au folosit multe cuvinte pentru a exprima diferitele nuanțe de alb. Toate aceste practici demonstrează marea bogăție simbolică a albului, preponderent pozitivă: puritate, virginitate, inocență, înțelepciune, pace, frumusețe, curățenie.

Cu imagini uimitoare și un text fascinant, cartea Alb îți oferă o istorie vie și palpitantă, a șasea dintr-o serie dedicată istoriei sociale și culturale a culorilor în Europa.

Cele mai multe idei asociate cu albul sunt virtuți sau calități: puritate, virginitate, inocență, înțelepciune, pace, bunătate, curățenie. Dar albul nu este întotdeauna pozitiv. În multe părți ale Asiei și Africii, e culoarea morții, dar nu ca opus al vieții, ci ca opus al nașterii. Moartea este văzută ca o nouă naștere, iar ambele sunt simbolizate prin aceeași culoare.

În Occident, albul este uneori asociat cu doliul, cu morții, cu fantomele, chiar cu zânele și cu creaturi ciudate din Lumea Cealaltă. Chiar mai des, el semnifică pustiul, frigul, frica și anxietatea. Albul este cu atât mai misterios și mai tulburător cu cât, timp de secole, nici pictorii, nici vopsitorii nu au reușit să obțină albul absolut al crinilor, al laptelui sau al zăpezii.

Astăzi, aceste dificultăți tehnice au dispărut, dar albul are încă ceva secret și inaccesibil, în același timp atrăgător și înfricoșător, fascinant și paralizant, ca și cum această culoare, spre deosebire de celelalte, nu ar fi fost încă eliberată de toate dimensiunile sale supranaturale. Michel Pastoureau

Detalii produs
Despre Michel Pastoureau
Michel Pastoureau
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Michel Pastoureau inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Michel Pastoureau se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Michel Pastoureau. Fiecare carte scrisa de Michel Pastoureau este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Michel Pastoureau in categoria Michel Pastoureau astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

Alte carti din categoriile: Istorie, Istorie universala

Nou
-16.7%
Showman

Showman

PRP: 59.9 Lei 49.9 Lei
-15%
Legendele Egiptului antic

Legendele Egiptului antic

PRP: 45 Lei 38.25 Lei
-5.1%
Arta razboiului - Sun Zi

Arta razboiului - Sun Zi

PRP: 39.9 Lei 37.86 Lei
-25%
Marele succesor

Marele succesor

PRP: 54.9 Lei 41.17 Lei
-15.1%
Arta regala a otravurilor

Arta regala a otravurilor

PRP: 49.99 Lei 42.45 Lei
-15%
In pat cu regina

In pat cu regina

PRP: 49.99 Lei 42.5 Lei
-15%
Roma

Roma

PRP: 79.99 Lei 67.99 Lei
-10%
Templierii

Templierii

PRP: 54.9 Lei 49.4 Lei
-15%
Iluminismul

Iluminismul

PRP: 99.99 Lei 84.99 Lei
-15%
Maestrii spionajului

Maestrii spionajului

PRP: 69.99 Lei 59.49 Lei
-15%
Scurta istorie a lumii

Scurta istorie a lumii

PRP: 40 Lei 34 Lei
-5%
Dezinformarea

Dezinformarea

PRP: 69.9 Lei 66.41 Lei
-15%
Marsul mortii prin Rusia

Marsul mortii prin Rusia

PRP: 38 Lei 32.3 Lei
-15%
-15%
SPQR.O ISTORIE A ROMEI ANTICE

SPQR.O ISTORIE A ROMEI ANTICE

PRP: 59 Lei 50.15 Lei
PRP: 52 Lei

40.56 Lei