Ion Breazu

Universitatea romaneasca Regele Ferdinand I din Cluj

PRP: 30 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
29.1 Lei

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

6 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Universitatea romaneasca Regele Ferdinand I din Cluj

Format
150x210
Număr pagini
178
Editura
Scoala Ardeleana
Autor
Ion Breazu
Anul publicării
2019
ISBN
9786067973914

Rezumat Universitatea romaneasca Regele Ferdinand I din Cluj - Ion Breazu

Datorita Universitatii, au fost fondate energiile atata timp inabusite ale acestui neam; datorita muncii ei neostoite si desinteresate, insusi pamantul Ardealului isi arata mai bine imensele bogatii; datorita ei, constiinta unitatii romanesti, piatra de temelie a statului roman, s'a consolidat in spiritul adevarului, al dreptatii si al progresului, singurele valori care dau natiunilor dreptul sa stea in fata neamului de judecata al istoriei. - Ion Breazu, Universitatea romaneasca „Regele Ferdinand I” din Cluj, 1944 Pentru Ion Breazu exista o singura valoare, aceea a duratei, si numele ei era Transilvania. [...] Format in buna scoala a lui Bogdan-Duica, dar si in Spiritul Sorbonei unde si-a largit simtitor orizontul conceptiei istorico-literare, Ion Breazu ne-a transmis religia onestitatii stiintei, spiritul colocvial de catedra, in care el vedea o libera asociere de afinitati si nu un conglomerat birocratic; o echipa dispusa a-si asocia eforturile la studiul convergent, nu complicitatea trudei subalterne, cu semnatura pusa pe lucrul altuia. - Mircea Zaciu, Ca o imensa scena, Transilvania..., 1996 Breazu s-a incadrat inca de la primele contacte cu Universitatea clujeana in curentul intelectual si academic prin care indemnul Datoriei vietii noastre a devenit o misiune a generatiei transilvanene post-Marea Unire, constand intr-o asidua activitate creatoare de valori romanesti care sa se inscrie in europenitate si universalitate. [...] Istoria Universitatii din Cluj elaborata de Ion Breazu a fost o lucrare compilata in 1943-1944 pentru informarea strainatatii despre cum a fost refondata, in 1919, ce structura institutionala a avut si cum a actionat in domeniul didactic si stiintific, in perioada interbelica. - Vasile Puscas, Ion Breazu, istoric al Universitatii din Cluj, 2019

Detalii produs
Despre Ion Breazu
Ion Breazu
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Ion Breazu inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Ion Breazu se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Ion Breazu. Fiecare carte scrisa de Ion Breazu este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Ion Breazu in categoria Ion Breazu astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Universitatea romaneasca Regele Ferdinand I din Cluj
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

Alte carti din categoriile: Istorie, Istoria romanilor

PRP: 30 Lei

29.1 Lei