Corvin Lupu

Tradarea Securitatii in decembrie 1989

PRP: 35 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
27 Lei
Produs indisponibil

Livrare în România

2-4 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

2-4 zile lucrătoare

2 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Tradarea Securitatii in decembrie 1989

Format
130x200
Editura
Paul Editions
Autor
Corvin Lupu
Anul publicării
2023
ISBN
9786069703182

Rezumat Tradarea Securitatii in decembrie 1989 - Corvin Lupu

Deşi erau numeroase date din care rezultă că în ultima parte a anului 1989 situaţia operativă se deteriorase foarte mult, nu am luat nici o măsură deosebită, aşa cum s-ar fi impus şi cum eram obligat s-o fac, în scopul prevenirii unor urmări grave şi nici n-am raportat informaţii care erau foarte importante… Declar şi subliniez că în anii din urmă şi mai ales în perioada care a precedat revoluţia, Securitatea n-a mai fost instituţia care se cerea să fie. Prin aceasta s-au facilitat în mod indirect acţiunile forţelor revoluţionare ale maselor populare împotriva regimului dictatorial al lui Ceauşescu… În acelaşi timp, toate unităţile informativ-operative şi cele ale trupelor de securitate au executat întocmai ordinele ce le-am dat, atât înainte cât şi imediat după fuga dictatorului, de a nu se trage în manifestanţi şi de a se pune la dispoziţia lor. -- Gen-col. Iulian Vlad


În realitate… îmi exprimam dorința de a trăi până când voi vedea toți trădătorii de țară judecați după faptele lor. Menționez că n-am nominalizat pe nici unul dintre câți cunosc, pentru că sunt mulți și-mi era teamă că poate omit pe cineva. Dacă unele persoane au făcut alergie, iar o personalitate marcantă a declarat public, înainte de pronunțarea sentinței, că «i-a fiert sângele în el» când a recepționat cele spuse de mine, cred că nu sunt eu vinovat că suferea de hipertensiune. De asemenea, faptul că al doilea judecător a declarat într-un interviu că eu am făcut unele aluzii la puterea executivă care exista atunci, cred că nu poate fi considerat o motivare a sentinței pronunțate, ci o dezvăluire (pentru care îl rog să primească toate mulțumirile mele cordiale) a imixtiunii unor persoane din fostul Executiv în atribuțiile justiției, care în cazul meu a constat în dictarea sentinței (...). Mulți au sperat că prin arestarea, judecarea și condamnarea noastră vor intra în paradis. Realitatea este că numai un număr redus au reușit să aibă această satisfacție (...). Știu că dumneavoastră, onorată instanță, n-aveți nici o vină, așa cum nici noi nu suntem vinovați, în pofida acuzațiilor care ni se aduc. Și noi, și dumneavoastră jucăm într-o piesă al cărei scenariu a fost elaborat de alții. Noi, după gratii, nu mai avem ce face decât să vorbim, dacă suntem întrebați sau dacă ni se dă voie (...). Ceea ce îmi provoacă mari suferințe este nu încheierea vieții mele, ci traumele la care au fost și sunt supuși membrii familiei. Ca ultim cuvânt, îi rog să facă eforturi și să-și aline durerile cu amintirile zecilor de ani petrecuți împreună, în armonie și cu demnitate, cu speranța că poate reunirea noastră va fi cât mai curând. -- Ioan Totu (pasaj din ultimul cuvânt în fața instanței, înainte de a fi condamnat și cu câteva zile înainte de a fi asasinat)

Detalii produs
  • Tradarea Securitatii in decembrie 1989 Tradarea Securitatii in decembrie 1989
  • Format 130x200
  • Editura Paul Editions
  • Autor Corvin Lupu
  • Anul publicării 2023
  • ISBN 9786069703182
  • Scor Bestseller
Despre Corvin Lupu
Corvin Lupu
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Corvin Lupu inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Corvin Lupu se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Corvin Lupu. Fiecare carte scrisa de Corvin Lupu este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Corvin Lupu in categoria Corvin Lupu astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Tradarea Securitatii in decembrie 1989
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

Alte carti din categoriile: Istorie, Istoria romanilor

Cumparate impreuna cu Tradarea Securitatii in decembrie 1989

-25%
Teologia bolii

Teologia bolii

PRP: 20 Lei 15 Lei
PRP: 35 Lei

27 Lei