Andreescu Marius

Suprematia constitutiei. Controlul de constitutionalitate al legilor: doctrina si jurisprudenta

PRP: 95 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
67.4 Lei

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

5 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Suprematia constitutiei. Controlul de constitutionalitate al legilor: doctrina si jurisprudenta

Format
170x240
Număr pagini
396
Editura
Pro Universitaria
Autor
Andreescu Marius
Anul publicării
2023
ISBN
9786062616465

Rezumat Suprematia constitutiei. Controlul de constitutionalitate al legilor: doctrina si jurisprudenta - Andreescu Marius

Suprematia constitutiei exprima pozitia supraordonata a legii fundamentale atat in sistemul de drept, cat si in tot sistemul social politic al fiecarei tari. Suprematia Legii Fundamentale ar ramane o simpla chestiune teoretica daca nu ar exista garantiile adecvate. Justitia constitutionala desemneaza ansamblul institutiilor si al procedurilor prin intermediul carora se garanteaza suprematia Constitutiei. Controlul de constitutionalitate al legilor este principala forma a justitiei constitu­tionale si constituie o baza a democratiei garantand realizarea unui guvernamant democratic, care sa respecte suprematia legii si a Constitutiei. In aceasta monografie analizam conceptul și crințele supremației Constituției, precum și competențele justiției constituționale, in mod special controlul de constituționalitate al legilor, din perspectiva istorica și contemporana. Aspectele de noutate constau in analiza complementara a problematicii supremației Constituției și a justiției constituționale precum și in jurisprudența constituționala cuprinsa in analiza noastra prin care completam aspectele doctrinare. Monografia se adreseaza studenților, masteranzilor și doctoranzilor de le facultațile de drept, specialiștilor și oricarui cititor interesat sa cunoasca aspecte esențiale ale constituționalismului romanesc contemporan.

Detalii produs
  • Suprematia constitutiei. Controlul de constitutionalitate al legilor: doctrina si jurisprudenta Suprematia constitutiei. Controlul de constitutionalitate al legilor: doctrina si jurisprudenta
  • Format 170x240
  • Număr pagini 396
  • Editura Pro Universitaria
  • Autor Andreescu Marius
  • Anul publicării 2023
  • ISBN 9786062616465
  • Scor Bestseller
    #1762 în categoria Carti
Despre Andreescu Marius
Andreescu Marius
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Andreescu Marius inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Andreescu Marius se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Andreescu Marius. Fiecare carte scrisa de Andreescu Marius este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Andreescu Marius in categoria Andreescu Marius astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Suprematia constitutiei. Controlul de constitutionalitate al legilor: doctrina si jurisprudenta
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


PRP: 95 Lei

67.4 Lei