Razvan Rughinis

Societatea digitala

Stapani, cetateni sau sclavi?
PRP: 39.9 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
35.1 Lei
Produs indisponibil

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

4 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Societatea digitala

Format
130x200
Număr pagini
288
Editura
Humanitas
Autor
Razvan Rughinis
Anul publicării
2022
ISBN
9789735077389

Rezumat Societatea digitala - Razvan Rughinis

Cuvânt înainte de Constantin Vică Primul val al tehnologiilor informației a amplificat puterea de calcul și memoria, iar al doilea a redefinit relațiile umane și comunitățile. Astăzi, valul inteligenței artificiale încredințează algoritmilor decizii ce țin de bine și de rău, de viață și de moarte, de la armată și medicină la școli, trafic urban sau credite bancare. Creatori, dar și supuși ai algoritmilor, vom putea rămâne oare stăpâni ai propriei sorți? Sau vom deveni sclavi ai unei tehnologii tot mai greu de înțeles, chiar și pentru creatorii săi? Răzvan Rughiniș examinează noua societate digitală cu ochiul inginerului în calculatoare și cu lupa eticii aplicate, oferindu-ne un ghid care să ne ajute să navigăm prin noua societate digitală și, deopotrivă, să apărăm demnitatea umană în întâlnirea cu tehnologia. „Într-o lume marcată profund de instaurarea unei noi stăpâniri a datelor și cârmuită de o nouă aristocrație a algoritmilor, într-o lume în care riscăm ca un nou tip de guvernanță să ne inducă sentimentul de rătăcire al propriilor noastre urme digitale prin meandrele Big Data, într-o lume în care dorințele noastre nu vor mai fi un mister, decât, poate, pentru noi înșine, cartea profesorului Răzvan Rughiniș reprezintă un adevărat tratat despre înțelepciunea spațiului digital.“ — Prof. univ. dr. ROMIȚĂ IUCU, președintele Consiliului de Orientare și Analiză Strategică al Universității din București „Suntem atât creatori, cât și consumatori ai lumii digitale... În fiecare zi, miliarde de utilizatori se bucură de beneficiile gratuite ale motoarelor de căutare, ale rețelelor de socializare și ale aplicațiilor digitale descărcate pe telefonul mobil. În pandemie, spațiul digital a oferit un colac de salvare pentru toate interacțiunile blocate în spațiul fizic, iar giganții tehnologici sunt printre marii câștigători ai acestei dezordini istorice, consolidându-și și mai mult statutul... Provocarea noastră, ca europeni, este să evităm mitul tehnologiei salvatoare și învestirea datelor cu încredere oarbă. Trebuie să regândim regulile jocului automatizării și utilizării Big Data.“ — RĂZVAN RUGHINIȘ

Detalii produs
Despre Razvan Rughinis
Razvan Rughinis
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Razvan Rughinis inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Razvan Rughinis se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Razvan Rughinis. Fiecare carte scrisa de Razvan Rughinis este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Razvan Rughinis in categoria Razvan Rughinis astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


Dopamina

Dopamina

PRP: 55 Lei

46.8 Lei

Codul lui Dumnezeu

Codul lui Dumnezeu

PRP: 35 Lei

26.3 Lei

Fizica povestita

Fizica povestita

PRP: 119.9 Lei

105.5 Lei

O sa razi, totul e chimie!

O sa razi, totul e chimie!

PRP: 45 Lei

38.3 Lei

Instalatii electrice - pas cu pas

Instalatii electrice - pas cu pas

PRP: 38.44 Lei

36.5 Lei

De ce nu fac zebrele ulcer?

De ce nu fac zebrele ulcer?

PRP: 89 Lei

75.7 Lei

Călătorie în jurul omului

Călătorie în jurul omului

PRP: 27 Lei

23.7 Lei

Stiinta din filmul Interstellar

Stiinta din filmul Interstellar

PRP: 55 Lei

48.4 Lei

Povestea creierului

Povestea creierului

PRP: 39 Lei

34.3 Lei

Pachet Totul e chimie

Pachet Totul e chimie

PRP: 100 Lei

85 Lei

Halucinații

Halucinații

PRP: 37 Lei

32.5 Lei

Excitat

Excitat

PRP: 55 Lei

46.8 Lei

Magicienii

Magicienii

PRP: 39 Lei

34.3 Lei

PRP: 39.9 Lei

35.1 Lei