Daniel David

Psihologia poporului roman

PRP: 64.95 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
59.9 Lei
Adauga in cos

Adaugă în coș

Livrare în România

1-2 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-2 zile lucrătoare

5 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Psihologia poporului roman

Format
235 x 160 mm
Număr pagini
400
Editura
Polirom
Autor
Daniel David
Anul publicării
2015
ISBN
9789734654789

Rezumat Psihologia poporului roman - Daniel David

Lucrarea ofera o baza de date si o sinteza a literaturii de specialitate la zi, din care fiecare poate selecta doar partea ce il intereseaza, in scopuri practice si/sau de cercetare. Dincolo de inventarierea acestor clisee si in special a autostereotipurilor relevante pentru perceptia de sine a romanilor, autorul analizeaza si cauzele lor si, mai important, realizeaza un profil psihologic bazat pe trasaturile reale ale romanilor si alte doua profiluri: potentialul nostru sau ce am putea fi si modelele care ne ghideaza sau ce am vrea sa fim.Modelul cultural ideal al romanilor, "cum vrem sa fim", este identificabil in proiectia noastra psihologica, "cum credem ca sintem". Vestea buna este ca, desi romanii se cred asa cum nu sint, totusi se cred asa cum ar putea sa fie! Asadar, as spune ca proiectia noastra nu reprezinta o iluzie pozitiva, ci un optimism realist. De aceea, in cazul romanilor exista sanse foarte mari de dezvoltare si evolutie in directia unui model psihocultural ideal, sanse care pot creste prin actiuni psihoculturale intelepte si hotarite. Cetatenii romani din diverse zone ale tarii au un fundament psihocultural comun mai important decit elementele ce ii diferentiaza, fundament pe care putem construi un viitor comun, in care aceste elemente diferentiatoare sa-si gaseasca insa locul si sa contribuie la o unitate in diversitate. Utilizarea rezultatelor monografiei in logica unui patriotism modern trebuie sa duca la promovarea si utilizarea punctelor tari si la recunoasterea si corectarea constructiva a punctelor mai putin tari, evitindu-se astfel atit extremele patriotarde, cit si cele defaimatoare, la fel de necredibile si cu aceleasi consecinte negative asupra respectului si a statutului international al romanilor si asupra progresului lor. Daca ar fi sa rezum esenta monografiei, as mentiona ca virtuti ale romanilor potentialul intelectual (de inteligenta si creativitate) si competitivitatea, iar ca atribute psihologice de imbunatatit increderea scazuta in oameni, care duce la o lipsa de cooperare pentru actiuni colective in beneficiul comun, si tendinta de distorsionare a realitatii prin exagerarea atit a pozitivului (prin emotionalitatea ridicata), cit si a negativului (prin scepticism sau cinism). Daca am redobindi increderea in oameni si am reduce exagerarile in evaluarile pe care le facem, atunci am realiza actiuni colective in beneficiul tuturor, in cadrul carora ne-am putea valorifica la maximum potentialul foarte bun pe care il avem ca popor. - Daniel DavidAstfel de cercetari despre caracterul national si relatia acestuia cu atribute psihologice de baza sint fundamentale pentru psihologia interculturala moderna. - Dr. Antonio Terracciano, Florida State University, autor al articolului „National Character Does Not Reflect Mean Personality Trait Levels in 49 Cultures”,Science, 2005
Detalii produs
Despre Daniel David
Daniel David
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Daniel David inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Daniel David se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Daniel David. Fiecare carte scrisa de Daniel David este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Daniel David in categoria Daniel David astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

Suntem sănătoși la minte?

Suntem sănătoși la minte?

PRP: 29.9 Lei

26.3 Lei

Alte carti din categoriile: Nutritie & Sanatate, Diete, Nutritie, Sanatate

Gătește cu Gina

Gătește cu Gina

59 Lei

Pachet Dr.Michael Greger

Pachet Dr.Michael Greger

PRP: 128 Lei

59 Lei

52 de rețete de post

52 de rețete de post

49 Lei

Cum să nu mori

Cum să nu mori

PRP: 60 Lei

54 Lei

Studiul China

Studiul China

PRP: 67 Lei

60.3 Lei

Pachet Mihaela Bilic

Pachet Mihaela Bilic

PRP: 102 Lei

81.6 Lei

Cei opt vindecatori nemuritori

Cei opt vindecatori nemuritori

PRP: 49.95 Lei

47.5 Lei

Antrenamentul condamnatilor

Antrenamentul condamnatilor

PRP: 49.9 Lei

46.9 Lei

Mierea - Proprietati si utilizari

Mierea - Proprietati si utilizari

PRP: 38.44 Lei

36.5 Lei

Terapia Gerson

Terapia Gerson

PRP: 49.9 Lei

39.9 Lei

Sa Jucam Corect Tenis

Sa Jucam Corect Tenis

PRP: 38.44 Lei

36.5 Lei

Istoriile alimentatiei

Istoriile alimentatiei

PRP: 39.95 Lei

38 Lei

4 ore – CORPUL

4 ore – CORPUL

PRP: 69 Lei

58.7 Lei

PRP: 64.95 Lei

59.9 Lei