Abi DaréEmilia Hart

Pachet Celebrarea spiritului uman

PRP: 99 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
69 Lei

Magia interioară a femeilor strălucește cel mai tare în mijlocul întunericului, acolo unde ele se așază pentru o clipă și înțeleg că adevărata putere nu vine din a evita dificultățile, ci din a le înfrunta cu cel mai de preț scut: inima lor. Autoarele Emilia Hart și Abi Daré au scris despre fete și femei curajoase, adevărate surse de inspirație pentru toți cititorii care încă nu au descoperit câtă forță se ascunde în inimile lor aparent fragile, dar atât de puternice în esență. Iar acesta e un lucru pe care îl poți descoperi la orice vârstă.

Magia interioară a femeilor strălucește cel mai tare în mijlocul întunericului, acolo unde ele se așază pentru o clipă și înțeleg că adevărata putere nu vine din a evita dificultățile, ci din a le înfrunta cu cel mai de preț scut: inima lor. Autoarele Emilia Hart și Abi Daré au scris despre fete și femei curajoase, adevărate surse de inspirație pentru toți cititorii care încă nu au descoperit câtă forță se ascunde în inimile lor aparent fragile, dar atât de puternice în esență. Iar acesta e un lucru pe care îl poți descoperi la orice vârstă.

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

4 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații - Femeile Weyward

Format
130x200
Număr pagini
400
Editura
Bookzone
Autor
Emilia Hart
Anul publicării
2023
Traducator
Cosmin Nedelcu
ISBN
9786303051383
Limba
Română
Vezi toate specificațiile

Rezumat Pachet Celebrarea spiritului uman - Abi Daré, Emilia Hart

Rezumat Fata care si-a gasit vocea – Abi Daré


Aceasta nu este o poveste obișnuită, căci poveștile obișnuite pot fi uitate ușor. Aceasta este o poveste pe care o vei ține minte toată viața.


Tot ce ai sunt mintea și cuvintele tale. Ele nu te vor lăsa niciodată la greu.


Indiferent de epocă, vârstă sau circumstanțe, femeile au sfidat normele, au zdrobit prejudecățile și au clădit fundația unui viitor mai strălucitor. Uită-te în jurul tău și vei vedea câte exemple care să te inspire vei găsi. Fără doar și poate, femeile au apărat valorile în care au crezut, au luptat pentru viața pe care și-au dorit-o, și-au croit drum prin vremurile amenințătoare.


Autoarea pe care ți-o prezentăm acum este o femeie care a luptat cu toate armele sufletului pentru a-și depăși condiția umană, iar din experiența sa de viață a rezultat un roman de debut, care a răsunat ca un ecou în toate colțurile lumii, inspirând mii de tinere și femei să-și urmeze visurile și să nu renunțe niciodată la ce își doresc cu adevărat.


Fata care și-a găsit vocea te invită să faci cunoștință cu Adunni, singura fiică a unui tată sărac, care a rămas nu de mult fără mamă și a fost promisă unui bărbat în vârstă. În ochii bărbaților nemiloși, Adunni valorează patru capre, doi saci cu orez, câteva găini de rasă și cinci mii de naira. Iar când o tragedie lovește noua sa familie, Adunni este vândută de cel pe care îl consideră un salvator ca servitoare pentru o familie înstărită. Va reuși ea să lupte pentru visul ei de a avea acces la o educație care să-i permită să plece undeva, departe de tot ce o ține în loc? Rămâne de văzut…


 „O celebrare a fetelor și femeilor care îndrăznesc să viseze și a celor care le ajută să-și deschidă aripile pentru a putea zbura.” — Imbolo Mbue, autoarea bestsellerului Behold the Dreamers


Recenzii


„În întreaga lume există fete care luptă pentru dreptul lor la educație. Îi sunt recunoscătoare scriitoarei Abi Daré pentru că arată dificultățile cu care se confruntă tinerele nigeriene și pune în valoare puterea vocii lor.” — Malala Yousafzai, activistă și laureată a Premiului Nobel pentru Pace


„Minunat, devastator, de neuitat! Sunt fermecată de această carte, în care Adunni devine un ambasador pentru tinerele fete de pretutindeni.” — Elizabeth Gilbert, autoarea bestsellerului Mănâncă, roagă-te, iubește


Dureroasă și inspiratoare, cartea lui Abi Daré amintește tinerelor cât de important este să lupte pentru dreptul de a trăi viața pe care o aleg. Kirkus Reviews


„Umanitatea de care dă dovadă Adunni, umorul și determinarea ei de a-și schimba destinul răsună cu toată puterea în această carte remarcabilă.” — Independent


Nota editorului:


Singura limbă oficială în Nigeria, țară cu câteva sute de etnii (și limbi) diferite, este engleza, care se studiază din clasa întâi. Adunni, personajul principal al cărții, face parte din populația yoruba, majoritară în sud-vest, dar nu are decât câțiva ani de școală și de aceea vorbește, în original, o engleză „în felul ei”, cum o definește autoarea, o limbă care încorporează elemente specifice așa-numitului pidgin – amestec de engleză și limbi locale africane –, trăsături ale englezei nigeriene, dar, firește, și multe greșeli, și chiar cuvinte inventate. Și totuși limbajul ei de povestitoare nu e deloc simplu, primitiv și nici împiedicat. După câteva pagini, intri în ritmul lui și te captivează. Autoarea a ținut să arate, între altele, că o limbă plină de stângăcii și greșeli nu denotă deloc lipsă de inteligență și sensibilitate. Încercând s-o adapteze fără a diminua plăcerea lecturii, traducătoarea speră că a reușit să sugereze același lucru și în limba română.

Toate cuvintele în italice sunt în yoruba, dacă nu se precizează altfel.


Fragment


„Mama spunea că învățătura o să-mi dea o voce. Eu vreau mai mult de atât, doamna Tia. Vreau o voce care se aude tare. Vreau să intru într-o sală și lumea să mă aude încă înainte să deschid gura ca să vorbesc. Vreau să trăiesc și să ajut mulți oameni în viața mea, iar atunci când o să îmbătrânesc și o să mor, să trăiesc încă prin oamenii pe care am ajutat. Gândiți-vă, doamna Tia! Dacă aș avea educație și m-aș face învățătoare, aș putea să primesc salariu, poate chiar să strâng bani și să construiesc școală în Ikati și să predau la fete. Fetele din satul meu nu au mari șanse de școală.”


Rezumat Femeile Weyward – Emilia Hart


„Un debut cu totul unic, care pune într-o lumină plină de speranță femeile și experiențele lor. Mi-a plăcut enorm!” – Gillian McAllister, autorul bestsellerului „În locul nepotrivit, la timpul nepotrivit”

 

Până la urmă, sunt o Weyward. O sălbatică pe dinăuntru.

 

2019: Kate fuge din Londra spre Weyward Cottage, o căsuţă moștenită de la o mătușă îndepărtată. Cu iedera care acoperă zidurile vechi și cu grădina plină de verdeață, e un loc aflat la lumi depărtare de partenerul abuziv al lui Kate. La scurt timp, ea descoperă că mătușa sa ascundea un secret. Unul îngropat adânc în istoria Weyward, încă de pe vremea vânătorii de vrăjitoare din secolul al XVII-lea.

 

1619: Altha așteaptă să fie judecată în urma unui caz bizar, în care fermierul John Milburn își pierde viața în mod inexplicabil. Se știe însă că Altha a moștenit de la mama sa o artă a vindecării care nu era întemeiată pe magie, ci pe o cunoaștere exhaustivă a lumii naturale. Iar acum este acuzată că a ucis un om nevinovat cu vrăjile sale.

 

1942: Când izbucnește cel de-Al Doilea Război Mondial, Violet se află pe moșia familiei sale. Asuprită de tatăl său, fata tânjește după o educație solidă, ca aceea a fratelui ei. În plus, moartea enigmatică a mamei nu îi dă pace, mai ales că se zvonește că și-ar fi pierdut mințile. În urma ei au rămas doar un medalion cu inițiala W, cuvântul „Weyward” zgâriat pe un perete din dormitor și multe întrebări fără răspuns.

 

Romanul Emiliei Hart te poartă într-o călătorie prin timp alături de trei femei care îți vorbesc despre putere, curaj și redescoperirea sinelui într-o lume a bărbaților și a secretelor întunecate.

 

Recenzii

 

„Atrăgător și chinuitor. Un amestec fascinant între ficțiunea istorică și feminismul modern.” – Kirkus

 

„Printre bâzâit de insecte și magie neagră, această carte și-a înfipt ghearele în mine și nu a vrut să-mi dea drumul. Un debut uimitor, cu o scriere fină ca aripa unei libelule. Cu Weyward, Emilia Hart își face debutul pe scena literară cu un urlet de furie feministă.” – Lizzie Pook, autoarea cărții Moonlight and the Pearl's Daughter

 

„Frumoasă și vie, vocea autoarei Emilia Hart este originală, blândă și în același timp feroce. Un debut îndrăzneț și fermecător, care te învață că puterea și magia se află deja în tine și așteaptă să le îmbrățișezi atunci când te simți pregătit.” – Sarah Addison Allen, autoarea bestsellerului New York Times „Other Birds”

 

„O poveste generațională despre rezistența feminină.” – The Guardian

 

Detalii produse
Despre Abi Daré
Abi Daré
Biografie
Scriitoarea Abi Daré este dovada vie că toate visurile se pot împlini dacă avem curaj să le urmăm. Părăsind cu ani în urmă Nigeria din dorința de a avea acces la o educație solidă și de a lăsa în urmă traiul sărac și lipsit de oportunități în care s-a născut, Abi Daré și-a făcut o promisiune: că va arăta lumii întregi fața nevăzută a Nigeriei. Astfel, romanul său de debut, „Fata care și-a găsit vocea”, a fost tradus în peste 20 de limbi și prezentat în programele școlare ca lectură obligatorie, abordând o temă esențială: importanța educației în construirea de noi generații. În Nigeria, tinerele fete nu au acces la un sistem de învățământ corespunzător, așa că Abi Daré și-a urmat inima și în 2023 a înființat Fundația de Educație și Împuternicire „Louding Voice”, o organizație non-profit dedicată acordării de burse pentru fetele tinere din zonele rurale ale Nigeriei, neuitând nici măcar o clipă cât de greu i-a fost să învețe într-o societate care investește prea puțin în potențialul fetelor.
Vezi mai mult
Autorul cărților:
Despre Emilia Hart
Emilia Hart
Biografie
Avocat de meserie, Emilia Hart a decis să urce pe scena literară cu un roman fascinant, inspirat din istoria frumoasei regiuni Cumbria (UK), locul în care s-a retras în 2020, odată ce a început pandemia. Speriată de necunoscut și de vremurile apăsătoare, Emilia Hart a fost vrăjită de peisajele de vis și de atmosfera locului, care părea, însă, că ascunde ceva. Curioasă din fire și mânată de instinct, aceasta a mers pe firul istoriei și a aflat despre Procesul Vrăjitoarelor din 1612, dar și despre cazurile de abuz domestic și soții care împrăștiau groază în ținut. Așa a luat naștere primul său roman, un amestec fascinant între ficțiunea istorică și feminismul modern.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

4.57

7 recenzii

5 stele

4

4 stele

3

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


O

Oana-Maria

Mi-a plăcut cartea. Mult!

Nu este o carte ușoară, în ciuda faptului că se citește foarte repede. Subiectele abordate nu sunt plăcute și nici ușor de digerat. Dar povestea lui Adunni merită citită pentru că oferă și speranță. Ne arată o protagonistă puternică ce poate inspira pe oricine să nu renunțe la visurile sale. Am scăzut din notă deoarece mi-aș fi dorit mai mult de la final. Adunni a avut o călătorie dificilă și a trecut prin momente cumplite, iar mie mi-ar fi plăcut să avem și puțin din perpectiva frumoasă a vieții sale.

Recenzie pentru cartea Fata care și-a găsit vocea

0

Răspunde

Comentarii(0)

C

Clara Chirculescu

O carte care te înfurie. Atât de multa răutate, nedreptate pe de o parte. Si atât de multa inocență, bunătate, înțelepciune, unde nu te-ai aștepta. Intr-un copil. Un înger venit sa spele din păcatele lumii.

Recenzie pentru cartea Fata care și-a găsit vocea

0

Răspunde

Comentarii(0)

R

Rotaru Cornelia

Este răvășitoare. Fiecare pagină este o poveste. Și faptul că s-au păstrat, în traducere, greșelile gramaticale și acele cuvinte inventate (engleza ei nu este tocmai perfectă din punct de vedere gramatical, de aceea își dorește să învețe, dar limba ei, youruba, o vorbește bine) ai impresia că ești lângă Adunni când își spune povestea.

Recenzie pentru cartea Fata care și-a găsit vocea

0

Răspunde

Comentarii(0)

A

Alexandra Toma

Recomand! 😊

Recenzie pentru cartea Fata care și-a găsit vocea

1

Răspunde

Comentarii(0)

C

Camelia Pop

O carte pentru suflete magice

M-am despărtit cu greu de aceste trei femei curajoase care m-au ținut cu sufletul la gură și m-au învățat sa privesc natura cu alți ochi . Am citit câte puțin , deși îmi doream să aflu ce se întâmplă mai departe , nu îmi doream sa o termin prea repede .

Recenzie pentru cartea Femeile Weyward

0

Răspunde

Comentarii(0)

V

Valentina

Înaintând în poveste, coperta a devenit din ce în ce mai sugestivă pentru mine.

Ceea ce am apreciat cel mai tare a fost suspansul creat la finalul fiecărui capitol care mă îndemna să citesc cu și mai multă dorință și curiozitatea în căutarea legăturii dintre cele 3 femei. Vă sugerez să citiți Femeile Weyward întrucât este o poveste despre feminsm, încărcată cu magie, mister, suspans și secrete întunecate.

Recenzie pentru cartea Femeile Weyward

0

Răspunde

Comentarii(0)

I

Ildiko Szendrei

În centrul atenției este puterea femeilor din neamul Weyward care sunt unite peste secole de aceeași credință și aceleași puteri unice. Fiecare are o problemă cu bărbații, fiecare are ghinionul să descopere bărbați violenți, abuzivi, însă puterea de care dau dovadă la un moment dat este cea care le face unice pe femeile Weyward. Avem un pic de magie, de vrăjitorie (dacă tot este vorba și despre vrăjitoare în anul 1619), dar nimic exagerat. Am înțeles-o și mi-a plăcut.

Recenzie pentru cartea Femeile Weyward

0

Răspunde

Comentarii(0)

-10%
Femeile Weyward

Femeile Weyward

PRP: 49.9 Lei 44.9 Lei
BestSeller
-21.8%
Cât timp înfloresc lămâii

Cât timp înfloresc lămâii

PRP: 49.9 Lei 39 Lei
BestSeller
-40.8%
Ce stie doar vantul

Ce stie doar vantul

PRP: 49 Lei 29 Lei
Nou
-20%
Scandal în înalta societate

Scandal în înalta societate

PRP: 49.9 Lei 39.9 Lei
-25.5%
-20.4%
-18.4%
Povestitoarea din Casablanca

Povestitoarea din Casablanca

PRP: 55 Lei 44.9 Lei
-15%
Fiica pierduta din Italia

Fiica pierduta din Italia

PRP: 59.99 Lei 50.99 Lei
-23.9%
Cartea nopții

Cartea nopții

PRP: 59 Lei 44.9 Lei
-10%
-18.4%
Labirintul de chiparoși

Labirintul de chiparoși

PRP: 55 Lei 44.9 Lei
-15%
Regina fără regat

Regina fără regat

PRP: 55 Lei 46.75 Lei
-15%
Regele malefic

Regele malefic

PRP: 49 Lei 41.65 Lei
-15%
Prințul nemilos

Prințul nemilos

PRP: 55 Lei 46.75 Lei
-15%
Atalanta

Atalanta

PRP: 59.99 Lei 50.99 Lei
-20%
-20.2%
Fiica tarinei

Fiica tarinei

PRP: 34.99 Lei 27.92 Lei

Cumparate impreuna cu Pachet Celebrarea spiritului uman

Nou
-20.2%
Furia

Furia

PRP: 59.99 Lei 47.9 Lei
Transport
gratuit
BestSeller
-33.1%
Pachet Femei neînvinse

Pachet Femei neînvinse

PRP: 147.9 Lei 99 Lei
Nou
-39.8%
Pachet Fără scăpare

Pachet Fără scăpare

PRP: 98 Lei 59 Lei
Nou
-18.4%
Prietena mea, Anne Frank

Prietena mea, Anne Frank

PRP: 55 Lei 44.9 Lei
-21.7%
Fata cu val albastru

Fata cu val albastru

PRP: 59 Lei 46.2 Lei
-39.8%
Pachet Menajera

Pachet Menajera

PRP: 98 Lei 59 Lei
Nou
-32.8%
-15%
-66.7%
Pachet Simona Lungu

Pachet Simona Lungu

PRP: 147 Lei 49 Lei
-49%
Plină de pasiune

Plină de pasiune

PRP: 39 Lei 19.9 Lei
-10.2%
Sora disparuta

Sora disparuta

PRP: 49.99 Lei 44.9 Lei
-25%
Suflete in furtuna

Suflete in furtuna

PRP: 49.9 Lei 37.42 Lei
-64.4%
Pachet Miracole de Crăciun

Pachet Miracole de Crăciun

PRP: 98 Lei 34.9 Lei
-15%
-59.9%
Pachet Anna Zaires 3 Carti

Pachet Anna Zaires 3 Carti

PRP: 147 Lei 59 Lei
-14.8%
Sarutul ispitei

Sarutul ispitei

PRP: 19.9 Lei 16.96 Lei
BestSeller
-20.4%
Fără țipete

Fără țipete

PRP: 49 Lei 39 Lei
-15%
Inainte sa te cunosc

Inainte sa te cunosc

PRP: 49.99 Lei 42.49 Lei
-15%
O italianca in Brooklyn

O italianca in Brooklyn

PRP: 59.99 Lei 50.99 Lei
PRP: 99 Lei

69 Lei