Michael Spitzer

Omul muzical. O istorie a vietii pe Pamant

PRP: 89.99 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
79.9 Lei
Adauga in cos

Adaugă în coș

Livrare în România

2-4 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

2-4 zile lucrătoare

5 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Omul muzical. O istorie a vietii pe Pamant

Format
165x235
Număr pagini
544
Editura
Nemira
Autor
Michael Spitzer
Anul publicării
2022
ISBN
9786064314024

Rezumat Omul muzical. O istorie a vietii pe Pamant - Michael Spitzer

O istorie colosală care traversează culturi, prin timp și spațiu, pentru a explora relația intensă dintre muzică și specia umană.

 

Astăzi, muzica ne umple viețile. Modul în care am creat, interpretat și ascultat această muzică de-a lungul istoriei ne-a definit ca specie și ne-a ajutat să înțelegem cine suntem. Totuși, muzica este o parte neglijată a poveștii originii noastre.


Omul muzical ne poartă într-o călătorie antrenantă de-a lungul epocilor – de la Bach la BTS și înapoi – pentru a explora relația vibrantă dintre muzică și specia umană. Recurgând la informații din numeroase discipline, muzicologul de renume mondial Michael Spitzer ilustrează o istorie globală a muzicii într-un vast tablou, analizând muzica în viața noastră de zi cu zi, muzica în istoria lumii, precum și muzica de-a lungul evoluției, de la insecte la maimuțe, de la oameni la inteligența artificială.


Omul muzical demonstrează cu îndrăzneală că muzica este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am creat vreodată, o parte fundamentală a ceea ce ne face umani.

 

„Gândiți-vă la toată muzica pe care ați ascultat-o vreodată, apoi la tot ce au auzit prietenii și strămoșii voștri, după care adăugați și țârâitul insectelor și murmurul balenelor, precum și povestea unei păsări-liră australiene care, în 1969, a fost înregistrată fluierând un cântec popular scoțian pe care strămoșii săi îl învățaseră de la un fermier, apoi adăugați aproape tot ceea ce ați putea asculta pe Spotify, și tot nu vă veți apropia de extraordinara diversitate a cărții lui Michael Spitzer.“

Evening Standard

 

„Un studiu fascinant, de anvergură și actualizat al multiplelor dimensiuni ale experienței muzicale umane – nu cunosc nimic asemănător. Am învățat ceva aproape la fiecare pagină.“

Howard Gardener, autorul cărții A Synthesizing Mind


„Spitzer evidențiază universalitatea muzicii; toată lumea, de pildă, poate asocia o experiență emoțională cu muzica. Abordând subiectul din perspectivă culturală, istorică, științifică, antropologică și filozofică, Spitzer analizează muzica din cele mai vechi timpuri, de la curțile Europei medievale și renascentiste până în epoca modernă, folosind exemple din abundență… o lectură sublimă.“

Booklist

 

„Spitzer scrie într-o manieră lejeră și aluzivă, trecând de la David Bowie la K-Pop și la Guido d’Arezzo, călugărul italian din secolul XI care a inventat notația pe portativ, jonglând concomitent cu informații din filozofie, arheologie și biologie. Este amuzant, incisiv și plin de pasiune.“

Arkansas Democrat-Gazette

Detalii produs
 • Omul muzical. O istorie a vietii pe Pamant
 • Format 165x235
 • Număr pagini 544
 • Editura Nemira
 • Autor Michael Spitzer
 • Anul publicării 2022
 • ISBN 9786064314024
 • Scor Bestseller
  #72 în categoria Non-fictiune
  #1594 în categoria Carti
Despre Michael Spitzer
Michael Spitzer
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Michael Spitzer inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Michael Spitzer se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Michael Spitzer. Fiecare carte scrisa de Michael Spitzer este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Michael Spitzer in categoria Michael Spitzer astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


PRP: 89.99 Lei

79.9 Lei