Vlad Eftenie

Codul fotografiei

Observare. Spațiu–timp–lumină–emoție. Moment de grație
PRP: 75 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
63.75 Lei

Ghid pentru călătorii interioare și instrumentar estetic, cartea lui Vlad Eftenie e la îndemâna oricui vrea să lase în plan secund setările aparatului și să se acordeze la emoția locului și a clipei, pentru a o surprinde în fotografii irepetabile.

Ghid pentru călătorii interioare și instrumentar estetic, cartea lui Vlad Eftenie e la îndemâna oricui vrea să lase în plan secund setările aparatului și să se acordeze la emoția locului și a clipei, pentru a o surprinde în fotografii irepetabile.

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

6 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Codul fotografiei

Dimensiune
190x250
Număr pagini
136
Editura
Curtea Veche
Autor
Vlad Eftenie
Anul publicării
2023
ISBN
9786064414038

Rezumat Codul fotografiei - Vlad Eftenie

Dincolo de aura glam a fotografiei, dincolo de numărul de like-uri primite pe rețelele de socializare și de viralitatea online, dincolo de tehnică și de setările așa-zis câștigătoare ale unui aparat performant se ascund adevăratele premise ale elaborării unei imagini reușite: curiozitatea, prezența, atenția la tot ce se află în jur și o secvență irepetabilă spațiu–timp–lumină–emoție, care îl deschide pe observatorul-fotograf spre straturi invizibile ale lumii, nerăbdătoare să fie aduse în prim-plan.


Rețete nu există. Însă o îndrumare onestă pe teritoriul fotografiei nu îndeamnă la accesarea unor soluții predefinite, ci la descoperirea zăcămintelor de posibilități din ființa celui care vrea să scrie cu lumină. Vlad Eftenie propune o abordare profundă și poetică a gestului fotografic. Într-un demers care îmbină tehnică, estetică, storytelling vizual, confesiune și elemente de limbaj esențiale pentru înțelegerea sensibilă a domeniului, arhitectul-fotograf, dar mai ales flâneur-ul care se hrănește cu oraș și declanșează până își epuizează vibrațiile din plex devine ghid în călătoria interioară spre realizarea fotografiei memorabile.


CBRE Urban Photographer of the Year (2011) Sony World Photography Awards, secțiunea „Open Low Light“ (2014)


Ce face Vlad Eftenie în această carte nu e chiar fotografie. Sau nu numai. E antropologie vizuală, muzeu ad vivum, estetică socială, educație artistică și citadină. E și un exercițiu ludic, e și o declarație în forță a faptului că ochiul exersat și versat în profunzimi ale spiritului știe ce și cum să decupeze, blurează backgroundul, crește instantaneu saturația emoțională. Pentru mine, este o carte superbă despre legătura dintre imagine, privire și memorie. Despre lentila subiectivă care ne definește. Codul lui Vlad Eftenie e despre noi, până la urmă. Despre creativitatea latentă care așteaptă cuminte să fie declanșată.

Ioana Bâldea Constantinescu, jurnalistă și autoare


Imagini producem toți, poze poate să facă azi aproape oricine, dar cu fotografia e altă poveste. Arhitect, profesor, fotograf, povestitor în imagini și cuvinte, bun comunicator și un creator cu o vastă cultură plastică și vizuală, Vlad are toate instrumentele pentru a ne împărtăși credibil ceea ce a descoperit și a învățat despre fotografie. Creația fotografică, după cum ne spune Codul său, este înainte de toate un complex proces evolutiv psihologic, creativ și socio-cultural, în care fundamental este ce ai învățat, ce vezi, cum vezi și cine ești.

Cristian Crisbășan, fotograf


Cu atenția forjată în anii de experiență ca arhitect și fotograf, dar mai ales ca observator atent, Vlad Eftenie poate fi un bun ghid de slow-living într-o lume încărcată până la refuz. Cartea lui ne învață cum să jonglăm cu focusul – un singur amănunt semnificativ, de dragul căruia să avem puterea de a lăsa în blur tot restul lumii.

Diana Cosmin, jurnalistă și owner finesociety.ro


Vlad Eftenie este fără doar și poate unul dintre cei mai talentați fotografi pe care îi avem în România. În cadre care surprind emoții bune sau rele la intersecții de vieți, orașe, arhitecturi, amintiri, colțuri, apusuri sau răsărituri, Vlad decodifică momente și le încapsulează în armonii vizuale fantastice. Iar de o carte care să ne îndrume în poetizarea vieții avem mare nevoie.

Raisa Beicu, Marketing & PR manager Globalworth și jurnalistă


Codul fotografiei este genul de lectură care te învață să descoperi lumea dinspre exterior, pornind de la lentila fină a universului interior. Munca lui Vlad Eftenie este uluitoare, iar această carte îți șlefuiește mintea, îți atinge inima și îți dezlănțuie sufletul, ca să descoperi frumusețea lumii din care faci parte. O recomand cu optimism și cu multă încredere!

Gáspár György, psiholog și autorul cărții Mindfulness urban

Detalii produs
Despre Vlad Eftenie
Vlad Eftenie
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Vlad Eftenie inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Vlad Eftenie se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Vlad Eftenie. Fiecare carte scrisa de Vlad Eftenie este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Vlad Eftenie in categoria Vlad Eftenie astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Codul fotografiei
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

-15%
Codul fotografiei

Codul fotografiei

PRP: 75 Lei 63.75 Lei

Alte carti din categoriile: Fotografie, Arta, Non-fictiune, Hobby & Timp liber

Nou
-27.5%
Destinul ascuns în numere

Destinul ascuns în numere

PRP: 55 Lei 39.9 Lei
BestSeller
-23.9%
BestSeller
-49%
Poezii si vorbe-n vant

Poezii si vorbe-n vant

PRP: 39 Lei 19.9 Lei
-42.4%
Reflexologia holistică

Reflexologia holistică

PRP: 33 Lei 19 Lei
-59.4%
Râzi ca prostu'

Râzi ca prostu'

PRP: 49 Lei 19.9 Lei
Nou
-20.1%
Steaua de la CSA la FCSB

Steaua de la CSA la FCSB

PRP: 34.9 Lei 27.9 Lei
-15%
Mama si copilul

Mama si copilul

PRP: 149.9 Lei 127.37 Lei
-15%
-15.5%
-5%
Ghidul nesimtitului

Ghidul nesimtitului

PRP: 29 Lei 27.55 Lei
-12%
Curs de legislatie rutiera 2024

Curs de legislatie rutiera 2024

PRP: 43 Lei 37.84 Lei
-35%
-20%
Escape game - Crima la conac

Escape game - Crima la conac

PRP: 29 Lei 23.2 Lei
PRP: 75 Lei

63.75 Lei