Mariana Badea

Literatura romana pentru elevi. Eseuri structurate. Vol.2: Proza

PRP: 99 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
87.12 Lei

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

6 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Literatura romana pentru elevi. Eseuri structurate. Vol.2: Proza

Format
170x240
Număr pagini
890
Editura
Pro Universitaria
Autor
Mariana Badea
Anul publicării
2024
ISBN
9786062617660

Rezumat Literatura romana pentru elevi. Eseuri structurate. Vol.2: Proza - Mariana Badea

Volumul de proza narativa al trilogiei Literatura romana pentru elevi contine eseuri structurate ale operelor epice incluse in manualele si programele scolare pentru invatamantul preuniversitar, precum si eseuri structurate despre creatiile narative ale autorilor canonici.

 

Cartea incepe cu Fundamente ale culturii romane, insemnand Originile si evolutia limbii romane, si este structurata in cele doua mari componente culturale: literatura populara si literatura culta. Curentele culturale - Umanismul, Iluminismul, Romantismul, Realismul, Naturalismul, Traditionalismul, Modernismul, Avangardismul, Neomodernismul si Postmodernismul - si perioadele literare - Pasoptismul, Marii Clasici, Perioada interbelica si Perioada Postbelica - sunt definite si exemplificate cu cronicarii si scriitorii reprezentativi, reflectate in eseurile structurate ale operelor emblematice, insumand aproximativ 85 de creatii narative. Constructia personajelor literare - cu trasaturi, statut psihologic/social, modalitati de caracterizare si episoade ilustrative - exista in finalul fiecarui eseu structurat.

 

Volumul cuprinde - in premiera pentru literatura scolara - eseuri inedite, intitulate paralele literare, sinteze literare si studii de caz, care includ opere sau teme interesante si importante, cu siguranta necesare in procesul de invatamant. Stilul este accesibil elevilor, explicativ si ilustrativ, astfel incat ei sa inteleaga esenta, continutul, particularitatile operelor literare si sa poata reda - oral sau scris - o analiza pertinenta si corecta a ideilor oricarei creatii narative, in conformitate cu baremele subiectelor din cadrul examenelor.

Detalii produs
Despre Mariana Badea
Mariana Badea
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Mariana Badea inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Mariana Badea se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Mariana Badea. Fiecare carte scrisa de Mariana Badea este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Mariana Badea in categoria Mariana Badea astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


Alte carti din categoriile: Manuale si auxiliare scolare, Auxiliare scolare

Dictări progresive cls. 1

Dictări progresive cls. 1

8.5 Lei
PRP: 99 Lei

87.12 Lei