Alina Pamfil

Limba si literatura romana in scoala primara (resigilat)

PRP: 48 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
44.6 Lei

Livrare în România

3-5 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

3-5 zile lucrătoare

2 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Limba si literatura romana in scoala primara (resigilat)

Dimensiune
170x240
Număr pagini
380
Editura
Grupul Art
Autor
Alina Pamfil
Anul publicării
2016
ISBN
R9786067104196

Rezumat Limba si literatura romana in scoala primara (resigilat) - Alina Pamfil

In contextul dinamicii actuale a scolii romanesti, studiul Alinei Pamfil desfasoara un demers extrem de important, care isi propune, pe de o parte, interogarea modelelor canonice si, pe de alta parte, reflectia asupra practicilor scolare curente. Perspectivele propuse de reputata didacticiana au rolul de a deschide disciplina inspre orientarile contemporane ale studiului maternei si de a reconfigura didactica primarelor, oferindu-i acele atribute care i-au lipsit in ultimele decenii: deschidere, dinamism si plasticitate. in acest fel, studiul devine o invitatie adresata cititorilor (studenti, invatatori, institutori, didacticieni) de a prelungi reflectia si de a continua remodelarea creativa a strategiilor didactice, stiut fiind ca performanta scolarilor depinde semnificativ de calitatea didactica a orei de limba romana.



  Alina Pamfil este profesoara la Universitatea „Babes-Bolyai“ din Cluj-Napoca, unde preda didactica limbii si literaturii romane. Prezentul volum este primul din seria inovatoare a unei cercetari coerente si substantiale, dedicate celor trei trepte de scolaritate (primar, gimnaziu si liceu), serie continuata cu Limba si literatura romana in gimnaziu. Structuri didactice deschise, cu Didactica literaturii. Reorientari, dar si cu Studiul limbii si literaturii romane in secolul XX. Paradigme didactice.

Fragment din carte

In compunerile elevilor, dorinta de a intrebuinta limba contemporana si imaginarul recent este destul de marcata si, indiscutabil, legitima. Si este legitima pentru ca, in fond, orele de limba si literatura romana urmaresc constructia unei culturi comune: o cultura ce leaga, prin limbaje si seturi de valori, nu numai generatiile intre ele, ci si membrii aceleiasi generatii; o cultura comuna in care fetii-frumosi si fetii cu sori in frunte se intalnesc cu Superman si Spiderman, iar caii nazdravani stau alaturi de masini cu viteza supersonica.

  Fara indoiala, prin comparatie cu substantialitatea si forta reprezentarilor consacrate de secole si transmise de la o generatie la alta, noutatile lansate si gustate de fiecare „ultima generatie" nu pot fi, la inceput, decat fenomene de suprafata; fenomene pe care timpul le selecteaza si le consolideaza cu precautie; fenomene care, de cele mai multe ori, se asaza in straturi, dupa modelul unei geologii in care structurile fundamentale se modifica lent sau deloc. Si e suficient sa ne gandim la structurile narative ce leaga miturile antice, basmele clasice si povestile contemporane prin aceleasi tipare initiatice si trasee ascensionale, la seria constanta a calitatilor ce au asigurat si asigura reusita eroilor de odinioara si de acum sau la perpetuarea acelorasi tipuri de confruntare cu raul si la interventia fiintelor miraculoase.

  Pornind de aici, ne putem intreba, retoric, ce viata poate avea numele unui detergent sau un program de calculator sau cata vreme pot fi echivalate merele de aur cu masinile Lamborghini? Dar ne putem intreba, la fel de retoric, daca elementele ce definesc identitatea unei generatii, oricat de efernere ar fi ele sau am crede ca sunt, pot fl puse intre paranteze. Ne putem intreba daca ignorarea sau, mai grav, interzicerea lor nu cumva creeaza tensiuni acute intre scoala si lumea din afara ei.

  Ca in orice constructie, si in cazul formarii culturii unei generatii conteaza in primul rand fundamentul, reprezentat de elementele culturale consacrate in timp, elemente ce leaga, in consecinta, generatiile succesive.

Detalii produs
  • Limba si literatura romana in scoala primara (resigilat) Limba si literatura romana in scoala primara (resigilat)
  • Dimensiune 170x240
  • Număr pagini 380
  • Editura Grupul Art
  • Autor Alina Pamfil
  • Anul publicării 2016
  • ISBN R9786067104196
  • Scor Bestseller
Despre Alina Pamfil
Alina Pamfil
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Alina Pamfil inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Alina Pamfil se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Alina Pamfil. Fiecare carte scrisa de Alina Pamfil este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Alina Pamfil in categoria Alina Pamfil astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

-10%
Lecturi specifice

Lecturi specifice

PRP: 34 Lei 30.6 Lei
-7%
PRP: 48 Lei

44.6 Lei