Elena Silvestru

Limba romana de azi. Vorbim si scriem corect romaneste

PRP: 58 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
54.1 Lei

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

2 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Limba romana de azi. Vorbim si scriem corect romaneste

Format
170x240
Număr pagini
262
Editura
Pro Universitaria
Autor
Elena Silvestru
Anul publicării
2016
ISBN
6421000000984

Rezumat Limba romana de azi. Vorbim si scriem corect romaneste - Elena Silvestru

Lucrarea de fata este consacrata limbii romane actuale si incearca sa surprinda directia in care evolueaza limba romana si sa ofere o imagine de ansamblu a problemelor diverse pe care aceasta le pune, precum si a dificultatilor reale ale vorbitorului, dar si ale cercetatorului, de a fi in ritm cu evolutia rapida si diversificata a limbii literare, instrumentul cel mai important de comunicare intre oameni. Cartea se adreseaza tuturor celor preocupati de imbunatatirea propriei competente lingvistice, de ameliorarea comunicarii sociale si interpersonale, de cunoasterea problemelor limbii romane in etapa actuala a istoriei sale, etapa la care toti suntem martori si subiecti-vorbitori in acelasi timp. [...]


Materialul este structurat in doua parti. Prima parte a lucrarii abordeaza probleme de limba, semnaland fapte, tendinte, directii de evolutie caracteristice momentului lingvistic actual, insistand pe aspecte mai putin cunoscute, cu interpretari controversate, generatoare de confuzii si ezitari. Faptele de limba sunt raportate in permanenta atat la norma lingvistica, cat si la uzul si simtul lingvistic al vorbitorului obisnuit. Punctul de vedere normativ este implicit. Partea a doua se refera la lexicul limbii romane actuale si incearca sa scoata in evidenta principalele aspecte si tendinte ale acestuia, tinand cont de numarul mare de cuvinte noi si foarte noi din vocabularul romanesc al ultimelor decenii, de modul cum acestea s-au format si de directiile in care evolueaza. Sunt examinate unele dintre cele mai productive procedee interne de imbogatire a vocabularului si preferinta pentru anumiti formanti, dar se analizeaza si imprumuturile recente, cu precadere anglicismele, comportamentul lor, inovatiile lexicale, mutatiile semantice ale cuvintelor. Acest sector al limbii este supus in permanenta unor modificari foarte rapide, uneori surprinzatoare, determinate de evolutia generala a lumii in care traim, de contactele cu alte limbi si cu alte culturi, de progresul stiintific si tehnic. A cunoaste fenomenele care se petrec in lexicul romanesc actual inseamna, de fapt, a intelege configuratia si evolutia unui aspect deosebit de important al limbii romane.

 

Lucrarea are modele de o incontestabila valoare in lucrari semnate de: Iorgu Iordan, Alexandru Graur, Ion Coteanu, Mioara Avram, Grigore Brancus, Valeria Gutu Romalo, Theodor Hristea, Gabriela Pana Dindelegan, Adriana Stoichitoiu-Ichim, precum si Gramatica limbii romane, elaborata sub egida Academiei Romane (2005). Materialul cuprinde o parte teoretica, in care se incearca incadrarea faptelor de limba intr-o regula sau intr-un ansamblu de reguli, si o parte practica, cu exercitii de autoevaluare de diverse tipuri, insotite de rezolvari. In cazul necunoasterii formei corecte a unui cuvant, recomandam consultarea lucrarilor de specialitate normative (v. DOOM2) sau a celor mentionate in bibliografie. - Elena Silvestru

Detalii produs
  • Limba romana de azi. Vorbim si scriem corect romaneste Limba romana de azi. Vorbim si scriem corect romaneste
  • Format 170x240
  • Număr pagini 262
  • Editura Pro Universitaria
  • Autor Elena Silvestru
  • Anul publicării 2016
  • ISBN 6421000000984
  • Scor Bestseller
Despre Elena Silvestru
Elena Silvestru
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Elena Silvestru inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Elena Silvestru se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Elena Silvestru. Fiecare carte scrisa de Elena Silvestru este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Elena Silvestru in categoria Elena Silvestru astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Limba romana de azi. Vorbim si scriem corect romaneste
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

Alte carti din categoriile: Carti Sociologie, Filozofie

Scrisoare
BestSeller
-59.4%
Despre sensul vietii

Despre sensul vietii

PRP: 49 Lei 19.9 Lei
-20%
-30%
-15.3%
-25%
Stoic zi de zi

Stoic zi de zi

PRP: 59 Lei 44.25 Lei
-20%
Gânduri către sine însuși

Gânduri către sine însuși

PRP: 32 Lei 25.6 Lei
-23.7%
-25.1%
Misteriile lui Zalmoxis

Misteriile lui Zalmoxis

PRP: 49 Lei 36.7 Lei
-22.4%
Privind soarele in fata

Privind soarele in fata

PRP: 43 Lei 33.37 Lei
-10%
-25%
-30%
Antifragil

Antifragil

PRP: 65 Lei 45.5 Lei
-20%
-25%
Pachet Dalai Lama

Pachet Dalai Lama

PRP: 60 Lei 45 Lei
-25%
Pachet Eckhart Tolle

Pachet Eckhart Tolle

PRP: 92 Lei 69 Lei
-30%
Un pamant nou

Un pamant nou

PRP: 47 Lei 32.9 Lei
-15%
PRP: 58 Lei

54.1 Lei