Hendrik Groen

Jurnalul secret al lui Hendrik Groen, 83 de ani si 1/4

PRP: 48 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
45.6 Lei

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

4 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Jurnalul secret al lui Hendrik Groen, 83 de ani si 1/4

Editura
Grupul Art
Autor
Hendrik Groen
ISBN
9786067105407

Rezumat Jurnalul secret al lui Hendrik Groen, 83 de ani si 1/4 - Hendrik Groen

Cine e Hendrik Groen? Să fie într-adevăr un octogenar respectabil? Un avertizor de integritate al căminelor de bătrâni din Amsterdam? Sau poate în spatele acestui pseudonim se ascunde un faimos scriitor de limbă neerlandeză. Nimeni nu știe cine e misteriosul Hendrik Groen, ori cât adevăr există în scrierile sale, însă formidabilul succes de care s-a bucurat – a fost tradus în peste treizeci și trei de limbi – l-a făcut să-și continue demersul început pe site-ul revistei Torpedo cu un nou volum în care pune sub lupă un an din viața atașantului personaj. Iată ce spune despre romanele lui: „Nu există nici o frază mincinoasă, însă nu toate cuvintele sunt adevărate.“Hendrik Groen are 83 de ani, locuiește într-un cămin din Amsterdam și nu poate să sufere bătrânii. Mai exact, detestă smiorcăielile și văicărelile, nelipsitele discuții despre boli și beteșuguri și veșnicele povești despre vremurile de odinioară cu care vin aceștia la pachet. Slavă Domnului, nu toată lumea din cămin e atât de plictisitoare! E suficient să se mai găsească câțiva bătrânei cu un spirit la fel de tânăr ca al lui Hendrik pentru ca clubul Badanumo („Bătrân, dar nu mort“) să ia naștere. Împreună, membrii clubului organizează diverse ieșiri (de la campionate de petancă la ateliere de gătit), perseverează în lupta lor împotriva conducerii căminului, se străduiesc să nu piardă contactul cu „lumea civilizată“ din afara căminului,  formează un front comun în fața pesimismului și-a suflului morții care îi înconjoară și încearcă, pe cât se poate, să se bucure de viață.Dincolo de situațiile comice și comentariile sarcastice se întrezăresc multe amintiri dureroase și răni necicatrizate. Însă, cu luciditate și demnitate, într-un stil lejer și printr-o scriitură simplă, Hendrik Groen ne livrează o înduioșătoare lecție de optimism adresată generațiilor de orice vârstă. „Lacrimile îmi șiroiau pe față. De la atâta râs. Nu m-am oprit din râs timp de trei zile.“ Ouderenjournaal„Amuzantă, tragică și pe alocuri sfâșietoare.“ Het Parool„Saga încântătoare și emoționantă a unui om care-i ține piept bătrâneții.“Daily Express„Fermecător și foarte nostim, jurnalul lui Hendrik oferă o demnitate și respect bătrânilor peste care se trece adesea cu vederea în cultura populară, furnizându-le cititorilor o imagine asupra importanței prieteniei și o privire în interiorul sistemului de îngrijire a vârstnicilor din societatea modernă.“ Publishers Weekly„Amuzant și extrem de precis. Mi-a adus aminte în permanență de Zbor deasupra unui cuib de cuci, o altă tragicomedie privind tirania instituțiilor în care trăiesc indezirabilii. Bucurați-vă de tonul ușuratic al lui Groen, dar nu vă lăsați păcăliți de el. Jurnalul secret... este un manual al rezistenței pentru vremurile noastre.“ The Sunday TelegraphCitește recenzia pe blog și fragmente din carte aici.Citește un interviu cu Hendrik Groen aici.Această carte a apărut cu sprijinul financiar oferit de Fundația Neerlandeză pentru Literatură.      

Detalii produs
Despre Hendrik Groen
Hendrik Groen
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Hendrik Groen inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Hendrik Groen se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Hendrik Groen. Fiecare carte scrisa de Hendrik Groen este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Hendrik Groen in categoria Hendrik Groen astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Jurnalul secret al lui Hendrik Groen, 83 de ani si 1/4
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

Alte carti din categoriile: Beletristica, Literatura universala

BestSeller
-30.1%
Cât timp înfloresc lămâii

Cât timp înfloresc lămâii

PRP: 49.9 Lei 34.9 Lei
BestSeller
-40.8%
Ce stie doar vantul

Ce stie doar vantul

PRP: 49 Lei 29 Lei
-25.4%
-25.3%
Totul se termina cu noi

Totul se termina cu noi

PRP: 56.9 Lei 42.5 Lei
BestSeller
-59.4%
Confesiunea unui preot

Confesiunea unui preot

PRP: 49 Lei 19.9 Lei
Nou
-20%
Scandal în înalta societate

Scandal în înalta societate

PRP: 49.9 Lei 39.9 Lei
-24.8%
-24.8%
-25.6%
Cum sa furi o inima cu un sarut

Cum sa furi o inima cu un sarut

PRP: 42.9 Lei 31.9 Lei
Nou
-20.2%
Mandibula lui Cain

Mandibula lui Cain

PRP: 49.99 Lei 39.9 Lei
-40.8%
La bine și la rău

La bine și la rău

PRP: 49 Lei 29 Lei
-25.3%
Verity

Verity

PRP: 56.9 Lei 42.5 Lei
BestSeller
-69.5%
BestSeller
-59.4%
Slujba de la miezul nopții

Slujba de la miezul nopții

PRP: 49 Lei 19.9 Lei
-10%
Femeile Weyward

Femeile Weyward

PRP: 49.9 Lei 44.9 Lei
-49%
Inelul cu diamant

Inelul cu diamant

PRP: 39 Lei 19.9 Lei
-50.3%
Trei cuvinte, cinci minciuni

Trei cuvinte, cinci minciuni

PRP: 30 Lei 14.9 Lei
PRP: 48 Lei

45.6 Lei