PRP: 250 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
225 Lei

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

4 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Efectul Picasso

Dimensiune
200x300
Număr pagini
256
Editura
Vellant
Autor
Erwin Kessler,
Joanne Snrech
Anul publicării
2024
ISBN
9786069802243

Rezumat Efectul Picasso - Erwin Kessler, Joanne Snrech

Peste 100 de ilustrații de mari dimensiuni), analizate în două texte introductive, semnate de istorici de artă români și francezi, precum și un chestionar Efectul Picasso: „Care este efectul lui Picasso asupra creației și vieții proprii?”, adresat artiștilor români.

MARe/Muzeul de Artă Recentă București prezintă una dintre cele mai originale și importante expoziții la nivel mondial, dedicate lui Pablo Picasso, înscrisă în seria de 42 de evenimente, Célébration Picasso: 1973-2023, care aniversează 50 de ani de la dispariția fizică a artistului spaniol: EFECTUL PICASSO (27 septembrie 2023 - 22 ianuarie 2024). 46 de lucrări (picturi, desene, gravuri) din colecția de artist a lui Pablo Picasso prezentate în oglindă cu 65 de lucrări semnate de 37 de artiști români contemporani influențați de opera celei mai importante figuri a artei moderne.


„Efectul Picasso prezintă ecoul operei și personalității lui Picasso asupra artei românești din anii 1960 până în prezent, prin lucrări realizate de 37 de artiști contemporani. Ideea nu a fost de a realiza un echilibru, ci de a oferi un sens (artistic, istoric, politic) prin inserția unor artiști români. Privirile lor asupra lui Picasso sunt bogate și diverse. De la imitarea opțiunilor stilistice și iconografice inspirate de Picasso (în special de cubismul său timpuriu), la subminarea nuanțelor politice ale apartenenței sale comuniste și chiar la batjocorirea lui Picasso sau reinterpretarea operelor și a figurii sale într-o direcție cu totul spirituală, un întreg tărâm al materiei picassiene se deschide prin contribuțiile artiștilor români. Aportul lor este frecvent critic și extrem de creativ: pe lângă picturile și desenele artiștilor români, sunt prezente sculpturi, instalații, ceramică, fotografie, artă murală. Astfel, expoziția se transformă într-o trăire autentică și densă a unei călătorii istorice prin cei peste 50 de ani de interferență fructuoasă a lui Picasso cu lumea artei românești." Erwin Kessler, directorul Muzeului de Artă Recentă București și curatorul expoziției.


Artiștii români expuși: Corneliu Baba, Horia Bernea, Ștefan Bertalan, Mircea Cantor, Eva Cerbu, Vali Chincișan, Darie Dup, Aniela Firon, Marin Gherasim, Ion Grigorescu, Vasile Gorduz, Dumitru Gorzo, Hortensia Mi Kafchin, Kádár Tibor, Kero Zen, Irlo, Victor Man, Tincuța Marin, M.H. Maxy, Florin Mitroi, Valeriu Mladin, Dragoș Morărescu, Nagy Albert, Mihai Olos, Ion Pacea, Radu Pandele, Neculai Păduraru, Pisica Pătrată, Constantin Piliuță, Silvia Radu, Alexandru Rădvan, Alma Redlinger, Wanda Sachelarie-Vladimirescu, Donald Simionoiu, Alexandru Țipoia, Vladimir Zamfirescu, Marian Zidaru.

Detalii produs
Despre Erwin Kessler
Erwin Kessler
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Erwin Kessler inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Erwin Kessler se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Erwin Kessler. Fiecare carte scrisa de Erwin Kessler este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Erwin Kessler in categoria Erwin Kessler astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Despre Joanne Snrech
Joanne Snrech
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Joanne Snrech inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Joanne Snrech se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Joanne Snrech. Fiecare carte scrisa de Joanne Snrech este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Joanne Snrech in categoria Joanne Snrech astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Efectul Picasso
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

-10%
Efectul Picasso

Efectul Picasso

PRP: 250 Lei 225 Lei
-5%

Alte carti din categoriile: Arta, Non-fictiune, Hobby & Timp liber

BestSeller
-23.9%
Nou
-27.5%
Destinul ascuns în numere

Destinul ascuns în numere

PRP: 55 Lei 39.9 Lei
BestSeller
-49%
Poezii si vorbe-n vant

Poezii si vorbe-n vant

PRP: 39 Lei 19.9 Lei
-22%
Reflexologia holistică

Reflexologia holistică

PRP: 33 Lei 25.75 Lei
-59.4%
Râzi ca prostu'

Râzi ca prostu'

PRP: 49 Lei 19.9 Lei
-12%
Curs de legislatie rutiera 2024

Curs de legislatie rutiera 2024

PRP: 43 Lei 37.84 Lei
Nou
-20%
Steaua de la CSA la FCSB

Steaua de la CSA la FCSB

PRP: 34.9 Lei 27.92 Lei
-15.5%
-15%
Mama si copilul

Mama si copilul

PRP: 149.9 Lei 127.37 Lei
-15.6%
-7%
HoARTiu Malaele

HoARTiu Malaele

PRP: 77 Lei 71.61 Lei
-15%
Arta relaxării

Arta relaxării

PRP: 56 Lei 47.6 Lei
-8%
-7%
Psihologia culorilor

Psihologia culorilor

PRP: 99.9 Lei 92.91 Lei
-15%
Codul fotografiei

Codul fotografiei

PRP: 75 Lei 63.75 Lei
-10.1%
-15%
PRP: 250 Lei

225 Lei