Irina NĂSTASĂMATEI

Educatie, politica si propaganda. Studenti romani in Germania nazista

PRP: 40 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
38 Lei
Adauga in cos

Adaugă în coș

Livrare în România

2-4 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

2-4 zile lucrătoare

5 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Educatie, politica si propaganda. Studenti romani in Germania nazista

Format
145x205
Număr pagini
370
Editura
Scoala Ardeleana
Autor
Irina NĂSTASĂMATEI
Anul publicării
2016
ISBN
9786068770635

Rezumat Educatie, politica si propaganda. Studenti romani in Germania nazista - Irina NĂSTASĂMATEI

Lucrarea Irinei Nastasă-Matei se distinge printr-o serie de calități incontestabile. Abordează, mai întâi, o temă originală și importantă, cea a migrației studenților români în Germania nazistă, temă care nu a mai făcut obiectul vreunei cercetări până în prezent, în ciuda interesului evident pe care îl prezintă. Demonstrează apoi o bună cunoaștere a bibliografiei (vaste) privind peregrinatio academica și folosește în mod curent o literatură publicată în patru limbi, ceea ce-i permite situarea cercetărilor proprii într-o perspectivă internațională. Nu în ultimul rând, ea se întemeiază pe exploatarea mai multor surse prea puțin cercetate până acum în istoriografia românească, în principal pe arhive germane (îndeosebi Politisches Archiv des Auswärtigen Amts) și române. Principalul merit al lucrării este acela de a atrage atenția asupra importanței studiilor universitare în Germania nazistă pentru orientarea politică și ideologică în procesul de formare a elitelor românești în perioada 1933-1945. Autoarea situează aceste studii în contextul fenomenului mai larg al migrației academice și al studiilor în străinătate (în Occident) ale tinerilor români, îndeosebi înainte și după Primul Război Mondial. Reorientarea către Germania în anii 1930, după ce o lungă perioadă studioșii români se îndreptau cu precădere către Franța a fost, se argumentează convingător, rezultatul unui cumul de factori: facilitățile acordate de Germania pentru atragerea studenților străini și cu precădere a celor din Estul Europei pentru a recruta și pregăti astfel intelectuali influenți în țările de origine; contaminarea ideologică a mediilor studențești deja anterioară preluării puterii de către Hitler, în Germania ca și în România, propice difuzării stereotipurilor extremei drepte și, mai ales, a antisemitismului; în sfârșit, acordurile cu caracter diplomatic, interstatal, care au intervenit într-o perioadă de expansiune a influenței Germaniei în această parte a Europei, premergătoare declanșării celui de-Al Doilea Război Mondial. (Mihai Dinu Gheorghiu)
Detalii produs
  • Educatie, politica si propaganda. Studenti romani in Germania nazista
  • Format 145x205
  • Număr pagini 370
  • Editura Scoala Ardeleana
  • Autor Irina NĂSTASĂMATEI
  • Anul publicării 2016
  • ISBN 9786068770635
  • Scor Bestseller
    #9351 în categoria Carti
Despre Irina NĂSTASĂMATEI
Irina NĂSTASĂMATEI
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Irina NĂSTASĂMATEI inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Irina NĂSTASĂMATEI se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Irina NĂSTASĂMATEI. Fiecare carte scrisa de Irina NĂSTASĂMATEI este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Irina NĂSTASĂMATEI in categoria Irina NĂSTASĂMATEI astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


PRP: 40 Lei

38 Lei