David Brooks

Drumul spre caracter - editia 2

54 Lei -15%
45.9 Lei
Transport GRATUIT la comenzi de peste 70 lei!
Transport GRATUIT la comenzi de peste 70 lei!
Adauga in cos

Adaugă în coș

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

10.9 Lei

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

10.9 Lei

3 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații produs
Format
130x200
Număr pagini
348
Editura
ACT SI POLITON
Autor
David Brooks
Anul publicării
2020
ISBN
9786069135839

Rezumat Drumul spre caracter - editia 2 -

Drumul spre caracter / The Road to Character de David Brooks este o carte care vorbește despre fiecare dintre noi și despre această criză occidentală a valorilor care între timp ne-a „contaminat” pe toți, făcându-ne să alunecăm către o mediocritate morală auto-mulțumitoare. Cartea este totodată un semnal de alarmă și o critică la adresa societății contemporane prin excelență egoistă, care își pune amprenta la nivel individual asupra aspirațiilor și virtuților personale și în care noțiunea de caracter devine una din ce în ce mai vagă. Poveștile de viață prezentate de autor în acest volum reprezintă, fiecare în parte și toate la un loc o pledoarie pentru întoarcerea la valorile morale, întrucât viața fiecărei personalități prezentate începe cu o vulnerabilitate și continuă cu un efort major susținut până la moarte pentru a o depăși.


David Brooks este un jurnalist american de origine canadiană și autorul mai multor cărți, fiind invitat adesea de instituțiile mass-media pentru a comenta diverse evenimente politice și culturale. S-a făcut remarcat în special ca editorialist pentru The New York Times și ca analist politic pentru postul de televiziune american PBS NewsHour. Dintre cărțile publicate de el în calitate de autor amintim și: The New Upper Class and How They Got There (Les Bobos în Paradis: noua clasă superioară și cum au ajuns acolo); On Paradise Drive: How We Live Now (And Always Have) in the Future Tense (Pe aleea paradisului: cum trăim acum [și am făcut-o dintotdeauna] la timpul viitor) și The Social Animal: The Hidden Sources of Love, Character, and Achievement (Animalul social: sursele ascunse ale dragostei, caracterului și realizării).


Ideea cărții a pornit de la un comentariu făcut pe marginea Genezei de rabinul Joseph Soloveitchik – în volumul Lonely Man of Faith (Omul singuratic al credinței) referitor la faptul că în Geneză sunt două povestiri despre creație care vorbesc până la urmă despre cele două laturi opuse ale firii omenești exemplificate de Adam I și Adam II.


Adam I: tânjește după succes, popularitate, statut social și reușite profesionale, întruchipând virtuțile din CV.


Adam II: își dorește integritate, consistență interioară, vrea să iubească și să se sacrifice în folosul celorlalți, întruchipând virtuțile din discursul de comemorare.


Observăm așadar și natura contradictorie a succesului și a eșecului:


„Succesul duce la cel mai mare eșec, care este mândria.


Eșecul duce la cel mai mare succes – umilința și învățarea.”


Fâcându-și autocritica, autorul însuși recunoaște că este mai înclinat spre firea lui Adam I și își propune să facă o schimbare care să îl apropie mai mult de virtuțile autentice ale lui Adam II. Prin urmare, fiecare capitol al cărții va prezenta câte un element constitutiv al caracterului, prin intermediul unor povești ale unor personalități, care sunt totodată niște eseuri morale.


Te invit la bord așadar! Destinația este una de vis: CARACTERUL!

trg7
Răsfoiește câteva pagini ale cărții în PDF
La Bookzone, ai posibilitatea de a răsfoi câteva pagini din cartea înainte de a cumpăra.
Detalii produs
  • Drumul spre caracter - editia 2
  • Format 130x200
  • Număr pagini 348
  • Editura ACT SI POLITON
  • Autor David Brooks
  • Anul publicării 2020
  • ISBN 9786069135839
  • Scor Bestseller
54 Lei (-15%)

45.9 Lei