Gheorghe Guțu

Dictionar latin-roman

PRP: 79 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
71.1 Lei

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

3 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Dictionar latin-roman

Format
125x170
Număr pagini
680
Editura
Humanitas
Autor
Gheorghe Guțu
Anul publicării
2024
ISBN
9789735084004

Rezumat Dictionar latin-roman - Gheorghe Guțu

Editura ofera tuturor celor interesati (elevi, studenti, profesori) varianta mica a Dictionarului latin-roman a profesorului Gheroghe Gutu (lucrare cunoscuta inca din anii '60, in lumea de specialitate romaneasca, sub denumirea uzuala de "Gutu mic"). Continand peste 15600 de cuvinte-titlu, Dictionarul latin-roman, varianta mica, reuneste chintesenta tezaurului lexical latinesc din epoca clasica. El constituie - si va constitui si pentru generatiile viitoare - cel mai bun instrument de lucru pentru descifrarea frumusetilor ascunse in textele marilor autori latini. Un dictionar latin-roman cuprinde lexicul unei civilizatii si al unui patrimoniu cultural de care ne despart aproape doua mii de ani si care este fondul subiacent al civilizatiei moderne actuale, al culturii europene si al culturii in general. Prin forta lucrurilor, aici multe cuvinte trebuie sa fie nu numai traduse, ci si explicate. Termenii care privesc institutiile politice, militare, religioase, termenii stiintifici si tehnici din orice domeniu (agricultura, medicina, drept, arhitectura, stiintele naturii, farmacopee), termenii filozofici, numirile geografice, istorice, numele si genealogiile mitologice, multe denumiri de mestesuguri, obiecte, ustensile, arme etc. etc. nu pot fi redate punandu-se in dreptul lor doar termenul corespunzator modern. Un asemenea dictionar serveste in acelasi timp ca un lexic succint de antichitati romane, o enciclopedie sumara, asa incat cel care il foloseste sa nu fie silit sa recurga la alte surse decat in cazul ca are nevoie de informatii mai ample. Am cautat sa satisfacem in limitele cuvenite aceasta cerinta. Trecerea latinei tarzii - a celei populare, vorbite - spre limbile romanice particulare, care iau nastere in relativ scurta vreme, si a celei culte, carturaresti, la calitatea de superstrat de limba culturala, secole de-a randul, in scoala, in actele oficiale si in administratie, in operele stiintifice, religioase, filozofice si tehnice de orice fel, ne-a facut, daca nu sa indicam - nu acesta este scopul dictionarului de fata - cel putin sa sugeram la ce cuvant romanesc sau modern a dus termenul latinesc si sa usuram astfel intelegerea genetica a unui foarte mare numar de cuvinte si deci notiuni de limba romana actuala si din alte limbi moderne. - Gheorghe Gutu, iulie 1981
Detalii produs
  • Dictionar latin-roman Dictionar latin-roman
  • Format 125x170
  • Număr pagini 680
  • Editura Humanitas
  • Autor Gheorghe Guțu
  • Anul publicării 2024
  • ISBN 9789735084004
  • Scor Bestseller
Despre Gheorghe Guțu
Gheorghe Guțu
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Gheorghe Guțu inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Gheorghe Guțu se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Gheorghe Guțu. Fiecare carte scrisa de Gheorghe Guțu este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Gheorghe Guțu in categoria Gheorghe Guțu astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

-7%
Dictionar latin-roman

Dictionar latin-roman

PRP: 199 Lei 185.05 Lei
-5%
Lucius Annaeus Seneca

Lucius Annaeus Seneca

PRP: 42 Lei 39.9 Lei
-10%
Dictionar latin-roman

Dictionar latin-roman

PRP: 79 Lei 71.1 Lei
PRP: 79 Lei

71.1 Lei