Daniel Tudor

Coreea de Sud

Povestea unui fenomen economic, politic și cultural
PRP: 60.5 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
51.38 Lei

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

5 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Coreea de Sud

Format
130x200
Număr pagini
440
Editura
Corint
Autor
Daniel Tudor
Anul publicării
2022
ISBN
9786060880349

Rezumat Coreea de Sud - Daniel Tudor

Transformarea uimitoare a Coreei de Sud, produsă de-a lungul unei generații, într-o putere economică și o democrație înfloritoare poate reprezenta un model pentru multe țări aflate în curs de dezvoltare. Cum au reușit coreenii să realizeze „miracolul asiaticˮ, deși au trecut prin secole de dominație străină și un război nimicitor și neavând o tradiție democratică anterioară? Odată obținută această bunăstare, care este pasul următor? Va deveni Coreea de Sud o țară bogată, dar cu o societate îmbătrânită, stagnantă și lipsită de vitalitate? Sau dinamismul societății coreene – și posibilitatea de a primi străinii cu ospitalitate – îi va permite să realizeze un alt miracol, conducând-o, de această dată, în fruntea clasamentului țărilor din lume în materie de calitate a vieții?


Daniel Tudor este un jurnalist care a trăit timp de un deceniu în Coreea de Sud și a căutat răspunsul la aceste întrebări, intervievând afaceriști prestigioși, politicieni, lideri religioși, legende ale sportului, poeți, vedete rock și erudiți. Această fascinantă și neconvențională carte cercetează fundațiile culturale, caracteristicile, implicarea societății în politică, afaceri și locuri de muncă, regulile familiale și manifestarea în domenii ca gastronomia, muzica și cinematografia, precum și chestiunile sociale atât de importante pentru viitorul Coreei, inclusiv interacțiunile lor cu străinii. Astfel, atinge diferite subiecte precum șamanismul, relațiile de clan, dilema cu privire la relația cu vecina Coreea de Nord (rudă sau inamic), legende referitoare la modul în care se fac afaceri și explicația cu privire la problemele sociale cauzate de învățarea limbii engleze.

Această ediție cuprinde și materiale noi legate de evenimentele recente, precum demiterea doamnei președinte Park sau incidentul de la Sewol.


„Acum 60 de ani, Coreea de Sud era o pustietate economică. Astăzi, nu este doar pe locul 11 în clasamentul celor mai importante economii la nivel global, ci și o democrație energică și o forță culturală emergentă. Această transformare constituie subiectul acestei cărți noi, Coreea de Sud. Povestea unui fenomen economic, politic și cultural, scrisă de către Daniel Tudor, corespondent pentru The Economist în Coreea de Sud.ˮ (Revista Time)


„Scrisă cu emoție și în deplină cunoaștere a subiectului, cartea lui Daniel Tudor acoperă decalajul înțelegerii noastre cu privire la una dintre cele mai puțin cunoscute țări asiatice... Tudor i-a făcut un mare serviciu «imposibilei țări», revelându-i secretele lumii întregi.ˮ (David Pilling, redactor The Financial Times)

Detalii produs
Despre Daniel Tudor
Daniel Tudor
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Daniel Tudor inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Daniel Tudor se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Daniel Tudor. Fiecare carte scrisa de Daniel Tudor este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Daniel Tudor in categoria Daniel Tudor astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

-15.1%
Coreea de Sud

Coreea de Sud

PRP: 60.5 Lei 51.38 Lei
-15.1%

Alte carti din categoriile: Istorie, Carti Sociologie, Stiinte politice

-15%
Batalia pentru viitorul Romaniei

Batalia pentru viitorul Romaniei

PRP: 69.99 Lei 59.5 Lei
-15.1%
Razboaie de granita

Razboaie de granita

PRP: 49.9 Lei 42.36 Lei
-7%
-15%
Diplomația

Diplomația

PRP: 149.9 Lei 127.47 Lei
-15%
Sa vina socialismul!

Sa vina socialismul!

PRP: 69.99 Lei 59.49 Lei
-15%
-5%
Lebada neagra de pe Balaton

Lebada neagra de pe Balaton

PRP: 50 Lei 47.5 Lei
-15%
Ce s‑a intamplat de fapt

Ce s‑a intamplat de fapt

PRP: 52 Lei 44.2 Lei
-15%
Politica. Idei fundamentale

Politica. Idei fundamentale

PRP: 139.9 Lei 118.87 Lei
-15%
Ce ne datoram unii altora

Ce ne datoram unii altora

PRP: 59.99 Lei 51 Lei
-5%
Reflecții despre comunism

Reflecții despre comunism

PRP: 45 Lei 42.75 Lei
-15%
Fereste-ma, Doamne, de prieteni

Fereste-ma, Doamne, de prieteni

PRP: 75 Lei 63.75 Lei
-14.9%
-15%
Frica. Trump la Casa Alba

Frica. Trump la Casa Alba

PRP: 59.9 Lei 50.91 Lei
-15%
Enciclopedia de diplomatie

Enciclopedia de diplomatie

PRP: 99 Lei 84.15 Lei
-10%
Inginerii haosului

Inginerii haosului

PRP: 34.9 Lei 31.41 Lei
PRP: 60.5 Lei

51.38 Lei