Gloria Francella

Copiii se nasc pentru a fi fericiti (resigilat)

PRP: 49 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
41.65 Lei

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

5 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Copiii se nasc pentru a fi fericiti (resigilat)

Format
160x320
Număr pagini
52
Editura
Signatura
Autor
Gloria Francella
Anul publicării
2021
ISBN
R9786069480595

Rezumat Copiii se nasc pentru a fi fericiti (resigilat) - Gloria Francella

Copiii sunt persoane care au nevoie de asistență și protecție, dar și cetățeni capabili de a emite păreri personale. Să citim, așadar, împreună cu copiii noștri “Convenția ONU cu privire la Drepturile Copilului” transpusă în versuri pe înțelesul lor.


20 noiembrie 1989 marchează un moment fundamental în procesul de apărare și promovare al Drepturilor Omului, prin „Convenția ONU cu privire la Drepturile Copilului”. Această convenție punctează nu doar o transformare a cadrului legislativ, ci și a mentalului societal, întrucât, pentru prima dată, minorii sunt considerați nu doar persoane care au nevoie de asistență și protecție, ci și cetățeni capabili de a emite păreri personale. Astfel, pactul interstatal susține două principii esențiale: de aceste drepturi beneficiază toți minorii, indiferent de limba vorbită, de gen sau de mediul socio-cultural de proveniență. Și, pe de altă parte, se urmărește întotdeauna bunăstarea vieții minorului, căutându-se alegerile optime pentru creșterea și dezvoltarea sa.


Dar, pentru ca mesajul convenției să-și atingă scopul în rândul beneficiarilor săi – cunoașterea drepturilor, conștientizarea importanței și implementarea lor –, conținutul trebuia desvrăjit de aura birocratică și extras din paradigma limbajului de lemn specific. Astfel, în anul 2016 apare pentru prima dată, în limba italiană, o variantă versificată a convenției, dedicată copiilor: „I bambini nascono per essere felici. I diritti li fanno diventare grandi”, scrisă de Vanna Cercenà și ilustrată de Gloria Francella. Sub egida Casei Editoriale Signatura, cartea este tradusă cu titlul „Copiii se nasc pentru a fi fericiți. Iar cunoscându-și drepturile, devin adulți fericiți”.


„Convenția ONU cu privire la Drepturile Copilului” conține 43 de articole și înregistrează toate acțiunile care fac referire la copii. Din punct de vedere semantic, paragrafele au atât caracter general, cât și specific.


În prima parte a paginilor se indică numărul articolului și se enunță extrasul. Acesta este versificat, precizându-se și alte paragrafe care se înscriu în aceeași sferă tematică. În cadrul aceastei structuri tripartite se dezbat aspecte referitoare la cadrul general al vieții copilului, dar și la identitate, familie, participare, educație, protecție, sănătate sau informare. Mai mult decât atât, deși în carte sunt ilustrate două sau chiar trei puncte aparținând fiecărui subiect, informațiile furnizate nuanțează fiecare problematică. De exemplu, sub cupola dreptului la protecție sunt stipulate obligațiile statelor de a proteja copiii de orice formă de violență, de orice formă de exploatare sau de a garanta protecția și îngrijirea, în caz de conflict armat.


Autoarea Vanna Cercenà consemnează și articolul 43 care se ocupă de implementarea convenției la nivel global și oferă, la finalul cărții, o scurtă contextualizare a demersului pentru Drepturile Copilului, amintind și de Amnesty International.

Detalii produs
  • Copiii se nasc pentru a fi fericiti (resigilat) Copiii se nasc pentru a fi fericiti (resigilat)
  • Format 160x320
  • Număr pagini 52
  • Editura Signatura
  • Autor Gloria Francella
  • Anul publicării 2021
  • ISBN R9786069480595
  • Scor Bestseller
Despre Gloria Francella
Gloria Francella
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Gloria Francella inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Gloria Francella se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Gloria Francella. Fiecare carte scrisa de Gloria Francella este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Gloria Francella in categoria Gloria Francella astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


-51.5%
BestSeller
-51.5%
Bluey - Aventurile lui Bluey

Bluey - Aventurile lui Bluey

PRP: 39 Lei 18.9 Lei
-53.7%
Eliza nu se da bătută

Eliza nu se da bătută

PRP: 30 Lei 13.9 Lei
BestSeller
-66.5%
Pachet Emoțiile Sarei

Pachet Emoțiile Sarei

PRP: 116 Lei 38.9 Lei
Soacra cu trei nurori

Soacra cu trei nurori

3.5 Lei
BestSeller
-38.7%
Bluey - Blue si familia ei

Bluey - Blue si familia ei

PRP: 39 Lei 23.9 Lei
Cenuşăreasa

Cenuşăreasa

3.5 Lei
Nou
-10%
Danila Prepeleac

Danila Prepeleac

3.5 Lei
-59.2%
-36.4%
-53.7%
-54.7%
-53.7%
Lia si Capitanul Bunatate

Lia si Capitanul Bunatate

PRP: 30 Lei 13.9 Lei
-45.2%
Marea aventură a lui Mario

Marea aventură a lui Mario

PRP: 29 Lei 15.9 Lei
BestSeller
-50.3%
Scriem si numaram

Scriem si numaram

PRP: 30 Lei 14.9 Lei
-32.5%
BestSeller
-34.9%
Bluey - Hai afara la joaca!

Bluey - Hai afara la joaca!

PRP: 49 Lei 31.9 Lei
-53.7%
Robert nu se mai enervează

Robert nu se mai enervează

PRP: 30 Lei 13.9 Lei
PRP: 49 Lei

41.65 Lei