Bookzone Înapoi în site

De ziua noastră, schimbăm povestea noii generații!

1 carte cumpărată = 5 cărți donate

Comandă cărți pentru tine sau pentru cei dragi și faci o faptă bună! Pentru fiecare carte cumpărată de pe bookzone.ro pe 19 si 20 decembrie, noi donăm de 5 ori mai multe cărți către grădinițele înscrise în campanie! Ne-am propus să donăm cel puțin 100.000 de cărți, dar, împreună, putem depăși acest număr.
Până acum s-au donat 0 de cărți în valoare de 0 de lei
50.000
100.000
Implică-te și tu!
Comandă acum

Eu și preșcolarii mei ne desfășurăm activitatea într-un hol, dintr-o școală arondată liceului din comună. Acest hol este adaptat, transformat într-o sală de grupă unde vin cu drag 26 de copilași, cu vârste cuprinse între 3 ani și 6 ani, este o grupă combinată, cu program normal. Deși este greu de crezut că în anul 2022, la o aruncătură de băț de capitală țării există așa ceva..vă zic, se poate! Condițiile din grădinița noastră sunt la limita supraviețuirii decente, zic eu. Tot ce se află în acest hol am realizat cu banii proprii și cu ajutorul, de tot felul, al părinților copiilor. Ne lipsesc multe. Mulțumim anticipat!

Goia Luciana
Grădinița Nr. 1, Vidra, Ilfov

Poveștile noastre le schimbă povestea!

Știm cu toții că sistemul de învățământ din România nu oferă copiilor resursele de care au nevoie pentru a crește ca-n povești. Am primit o mulțime de mesaje pline de revoltă, tristețe, dar și speranță, de la părinți și educatori care ne descriu lipsurile cu care cei mici se confruntă. Chiar și în grădinițele care au beneficiat de fonduri suplimentare, achiziționarea de cărți nu a fost prioritară, iar bibliotecile sunt în continuare aproape goale. Puținele cărți care se găsesc au fost în cele mai multe cazuri donate de părinți sau chiar cumpărate de cadrele didactice din buzunarul propriu. Cu toate acestea, primele cărți sunt esențiale pentru dezvoltarea celor mici: le dezvoltă atenția, imaginația, vocabularul și abilitățile lingvistice, îi învață să aibă încredere în ei, să-și gestioneze emoțiile, să iubească poveștile și să viseze la o lume mai bună. De aceea, noi am ales să dăruim cărți, în loc să donăm o sumă de bani. Oferind cărți, întreaga donație ajunge direct la sute de mii de copii și putem fi siguri că această campanie își atinge scopul: acela de a aduce bucuria cărților aproape de viitoarea generație de cititori.
Sunt educatoare și sunt norocoasă să predau într-o grădiniță din mediul rural. E o grădiniță puțin spus modestă, cu jucării care au trecut prin mâna multor generații de copii, majoritatea fiind rupte. De asemenea, cărți sunt câte degete am la mâini, restul fiind foarte vechi si cu pagini rupte. Copiii sunt minunați! Dar au nevoie de foarte mult sprijin. Toți au probleme de vorbire, un vocabular foarte restrâns, și o imaginație foarte puțin dezvoltată. Acest lucru se întamplă pentru că majoritatea vin din familii dezorganizate sau cu foarte mulți frați, iar părinții nu au timp și nici posibilități să se ocupe de ei. Încerc tot timpul să aduc zâmbete pe fețele lor, să afle lucruri noi care să îi ajute în devenirea lor, să capete dragoste de carte si de învățat. M-aș bucura enorm ca ei să primească măcar câteva cărți și astfel, fie doar și în imaginație, să reușească să călătorească în toată lumea!
Lechintan Ana Maria, grădinița Fofeldea
Sunt 3 grădinițe în comuna Fântânele, cu peste 120 de copii. Niciuna dintre ele nu are un fond de carte propriu. Cele câteva cărți existente (în număr de maxim 30) sunt fie vechi, fie donate de părinți. Condițiile din grădinițe sunt acceptabile, însă comuna fiind una cu un buget mic nu a alocat niciodată fonduri pentru achiziția de carte. De altfel nici la biblioteca comunala nu exista cărți pentru prescolari și nici chiar pentru elevii de învățământ primar. Nevoia de carte, în special pentru cei mici este una majoră, în special pentru cărțile folosite în procesul didactic.
Mihai Silviu-Gabriel, Grădinița cu Program Normal Stamate, Fântânele
Bine v-am gasit! Sunt educatoare la Grădinița ”Croitorasul cel viteaz” care se află la periferia orașului Galați. Aici vin în jur de 150 de copii, mulți dintre ei din familii cu venituri mici. Noi, cadrele didactice, facem eforturi să îi atragem la grădiniță, să beneficieze de gratuitatea celor 3 ani de grădiniță și să nu abandoneze această formă de învățământ atât de importantă în formarea lor ca viitori oameni ai acestei societăți. Am fi bucuroși, cu îngăduința dumneavoastră, să primim în dar aceste cărți. Sărbători cu bucurie, Crăciun fericit!
Gugoase Neta, grădinița Croitorașul cel viteaz, Galați
Deși este o grădiniță din mediul urban, se află la periferia orașului, iar cei mici care o frecventează provin din familii greu încercate. Majoritatea beneficiază de ajutor social. Ce m-a determinat să înscriu aceasta grădiniță în acest program este că am auzit copii care au spus că ei nu au nici măcar o carte acasă iar mămicile lor nu le-au citit niciodată o poveste.
Caravan Ionela, Grădinița Nr. 6, Vulcan
GPN Nr.1, Chișcăreni- grădiniță din mediul rural, care are mare nevoie de modernizare. Sobe în care se aude trosnind focul, și care ne amintesc de noi, cei ce am trecut prin această etapă... Acum ce este drept, modernismul își spune cuvântul în majoritatea grădinițelor din județul Iași. Toalete, apă caldă, centrală termică( la care visăm și noi)...Dar copilașii noștrii vin așa. Cu iubirea și dorința lor de a învăța. Am încercat să dotăm grădinița noastră, anul acesta, prin tot felul de cereri, cu internet și o imprimantă. , ceea ce am și reușit. De la oameni cu suflet mare am primit jucării și hăinuțe ce i-au bucurat enorm pe copilași, iar dacă reușim și acum, din partea concursului dumneavoastră minunatele cărți,de care ducem lipsa. Frumos colorate și ilustrate. Mulțumim din inimile noastre mici! Doamne ajută! 🤍
Dup Andreea, Grădinița cu Program Normal Nr.1, Chișcăreni
Grădinița e una mică, de la sat. Sunt înscriși 22 de copii, ce învață simultan în aceeași clasă. Au mare nevoie de materiale didactice moderne pentru a se adapta la timpul nostru.Copiii sunt veseli, jucăuși și foarte curioși, ei vin la grădiniță ca la un spectacol pentru copii, pentru că d-na educatoare e minunată și le pregătește în fiecare zi câte un moment special ca să le testeze priceperea și istețimea! Au și ei nevoi muuuulllteee, dar cărțil ar fi foarte bine-venite! Vă mulțumim!
Apătachioae Augustin, Gradinița Viișoara, Păunești
"Albă ca zăpada și piticii" are în jur de 150-200 de copii înscriși, eu sunt mama a 2 fetițe care merg la această gradiniță. Anul acesta nu au făcut serbare de Crăciun pentru că nu au găsit un sponsor care să ofere cadouri la fel pentru toți copiii și situația financiară a fiecăruia diferă, astfel că nu au mai cerut sprijinul părinților..
Nita Adelina, Grădinița Albă ca zapada si piticii, Sector 4, București
La GPN Gura Șuții - Corp B sunt înscriși 30 de preșcolari, preșcolari ce provin din familii vulnerabile, familii în care majoritatea părinților, deși tineri, nu știu să scrie. Copiii sunt isteți, receptivi, dar au nevoie de ajutor și sprijin pentru a depăși limitele impuse de mediul în care locuiesc.
Mihaela Radu, GPN Gura Șuții, Dâmbovița
Grădiniță Tungujei este structură a unui liceu.[...] Au fost ani întregi în care nimeni nu a investit mai nimic în această grădiniță. Sunt 15 preșcolari de toate vârstele. Preșcolarii provin din familii cu posibilități reduse, dar părinții acestora depun eforturi pentru a-i aduce în fiecare zi la grădiniță și pentru a le asigura strictul necesar. Jucăriile de care dispun sunt destul de vechi și uzate. Păpuși nu mai au nici una întreagă, mașinile sunt și ele trecute prin multe mâini și generații.... Am avea mare nevoie de carte nouă și potrivită vârstei copiilor atât din punct de vedere al mesajului transmis, dar și al raportului imagine/text.
Prof. Inv. Preșcolar Dorin Sabina Diana, GPN Tungujei, Iași
Este vorba despre grupa Mijlocie B, Grupa Ursuleților 🧸, care are un efectiv de 28 de preșcolari cu vârsta de 4 anișori. Sunt copii dornici de a asculta povești si adoră să fie înconjurați de cărți. În fiecare zi, ca educatoare, încerc să avem cât mai multe momente de poveste de care să se bucure cei mici. Ar fi un cadou minunat de Moș Crăciun pentru acești copii.
Vergelea Laura, Grădinița cu P.P. Nr.6, Alexandria

Ce cărți vor primi copiii?

Vom oferi copiilor și educatorilor cărți educative care îi încurajează pe cei mici să exploreze lumea și să-și înțeleagă propriile emoții. Printre titlurile selectate am inclus povești scrise cu drag pentru copii, cărticele de activități inspirate de desenele lor animate preferate și cărți educative scrise de psihologi pentru a-i ajuta pe cei mici să facă față provocărilor lumii moderne.

Cărțile pe care donăm tratează subiecte importante precum încrederea în sine, gestionarea emoțiilor, identificarea și combaterea bullyingului, totul pe înțelesul celor mici și cu sfaturi pentru părinți și educatori. Sunt cărți care s-au bucurat de mare succes și sunt apreciate atât de către părinți, cât și de către copii, multe titluri fiind vândute în zeci mii de exemplare.

Mati si Capitanul Incredere
Mati și Căpitanul Încredere - Gabriela Maalouf
Scrisă de un psiholog acreditat, povestea lui Mati și a Căpitanului Încredere îi ajută pe cei mici să-și înfrunte teama de întuneric, teama de înălțimi și teama de respingere, încurajându-i cu ajutorul povestioarelor educative și exercițiilor creative să-și facă prieteni noi și să exploreze lumea fără frică.
Bullyingul nu este amuzant - Amanda F.Doering, Melissa Higgins
Bullyingul nu este amuzant - Amanda F.Doering, Melissa Higgins
Această serie ilustrată din 4 volume conține povești simpatice interpretate de animale ilustrate, care îi ajută pe cei mici să treacă mai ușor peste situații de bullying precum îmbrâncitul, glumele răutăcioase, excluderea intenționată a cuiva dintr-un grup sau rușinarea publică.
Fixiki
Fixiki
În cele 12 cărți și caiete de activități din seria Fixiki, simpaticele personaje inspirate de celebrele desene animate folosesc jocuri educative și povești pentru a-i ajuta pe cei mici să-și dezvolte gândirea logică, vocabularul și imaginația, în timp ce învață o mulțime de lucruri despre tehnologiile moderne.
Emoțiile Sarei - Cécile Alix
Emoțiile Sarei - Cécile Alix
În fiecare dintre cele 4 povești din seria Emoțiile Sarei, copiii o regăsesc pe Sara, o fetiță adorabilă, care învață totul despre emoții puternice precum furia și liniștea, bucuria și tristețea, frica și curajul, descoperind alături de ea cum pot avea mai multă încredere în ei înșiși.
Prietenii Sarei - Cécile Alix
Prietenii Sarei - Cécile Alix
În cele 2 cărticele din această serie, cei mici învață alături de Sara și de prietenii ei cum își pot controla agitația și agresivitatea, și cum pot deveni mai atenți și mai buni. Totul cu ajutorul poveștilor, jocurilor de relaxare și sfaturilor oferite de un psiholog pentru copii.
Să creștem frumos cu Matei - Cécile Alix
Să creștem frumos cu Matei - Cécile Alix
În aceste cărticele, cei mici fac cunoștință cu Matei, un băiețel simpatic care trebuie să depășească tot felul de probleme specifice vârstei. Alături de el copiii învață cum se pot liniști înainte de culcare, pentru a scăpa de coșmaruri și cum pot renunța la gustările delicioase, dar nesănătoase.
Oty și creionul magic - Costina Dinulescu
Oty și creionul magic - Costina Dinulescu
Cartea cu ilustrații minunate tratează cu succes problema bullyingului printr-un scenariu fantastic, prietenos cu cei mici, și le arată cum pot combate acest fenomen apelând la puterea legăturii părinte-copil și a emoțiilor pozitive.
Pachetul Shona Innes
Pachetul Shona Innes
Cărțile create de Shona Innes, un psiholog cu o experiență de peste 20 de ani, folosesc comparații simple și ilustrațiile simpatice cu animăluțe, pentru a le explica celor mici ce înseamnă o familie, care sunt regulile într-un loc de joacă și ce se întâmplă când cineva dispare din viața noastră.
Învăț și mă distrez - Katherine Serres
Învăț și mă distrez - Katherine Serres
Aceste caiete de activități concepute după programa școlară pentru grădiniță din Franța și îi ajută pe cei mici să învețe și să se distreze prin intermediul exerciţiilor de scris, citit, matematică și logică, versurilor haioase și jocurilor atractive, toate având un grad de dificultate progresiv.
Îmi place la grădiniță - Brigitte Salinas, Françoise Kretz-Idas
Îmi place la grădiniță - Brigitte Salinas, Françoise Kretz-Idas
Cele 4 caiete de activități au fost concepute de profesori și consilieri pedagogici pentru a le oferi copiilor activități potrivite vârstei lor, ajutându-i să se familiarizeze cu limbajul oral și cu limbajul scris, să se împrietenească cu numerele și să descopere lumea.
Zâna Măseluță - Outi Kaden, Sabine Zett
Zâna Măseluță - Outi Kaden, Sabine Zett
O poveste perfectă pentru copiii între 3 și 6 ani, care îi ajută pe cei mici să descopere importanța spălatului pe dinți. În plus, cei mici învață lecții importante despre prietenie și competitivitate cu ajutorul cavalerilor dințișorilor de lapte.
Tărâmul poveștilor
Tărâmul poveștilor
Cărțile din această serie îi invită pe cei mici să intre în lumea prințeselor, a vrăjilor și a magiei! Cele patru povești clasice pentru copii sunt reinterpretate și ilustrate sub forma benzilor desenate, astfel încât să fie accesibile și adecvate pentru copiii între 4 și 8 ani.

Orice carte comandată se transformă într-o faptă bună

Avem o veste bună! Indiferent ce fel de cărți alegi să cumperi, noi vom dona 5 cărți pentru fiecare titlu sau pachet achiziționat. Orice carte, indiferent de editură sau de genul în care se încadrează, vine la pachet cu o faptă bună!

Alege să dăruiești celor dragi titluri pe gustul lor – vei găsi cu siguranță pe bookzone.ro daruri ca la carte pentru toți – și, cu fiecare carte oferită, vei dărui generației următoare o șansă în plus la un viitor mai bun.

Beletristică
Beletristică
Comandă
Cărți de dragoste
Cărți de dragoste
Comandă
Cărți de dezvoltare personală
Cărți de dezvoltare personală
Comandă
Cărți Young Adult
Cărți Young Adult
Comandă
Cărți pentru copii
Cărți pentru copii
Comandă
Biografii și memorii
Biografii și memorii
Comandă
Noutăți
Noutăți
Comandă
Pachete promo
Pachete promo
Comandă

0

De grădinițe înscrise în campanie

Ne poți ajuta nu doar să donăm cât mai multe cărți, dar și să le trimitem acolo unde este cea mai mare nevoie de ele. Înscrie o grădiniță care are nevoie de o bibliotecă și oferă bucurie copiilor!

Oricine poate înscrie o grădiniță! Fie că ești educator, părinte sau doar un vecin, trebuie doar să completezi formularul de mai sus. Apoi, noi încălecăm pe-o șa și luăm legătura cu grădinița așa! Atenție, sunt eligibile doar grădinițele de stat! Prioritate vor avea grădinițele din mediul rural și din zonele defavorizate.

Întrebări frecvente

Cărțile comandate în timpul campaniei vor fi livrate până de Crăciun?
Vom face tot posibilul pentru a livra până în Ajunul Crăciunului comenzile plasate de cititori pe 19-20 decembrie, dar știm că ne veți surprinde cu un număr foarte mare de comenzi în aceste zile și nu putem garanta că toate comenzile vor ajunge în timp util. Din păcate, nu depinde doar de noi, ci si de promptitudinea firmelor de curierat.
Cum selectați grădinițele care vor primi cărți din lista grădinițelor înscrise în campanie?
Toate grădinițele înscrise în campanie care îndeplinesc condițiile de participare vor primi o donație în cărți din partea noastră. Numărul total de cărți donate va fi împărțit în mod egal între gradinitele înscrise. La finalul campaniei, vom afișa în această pagină toate grădinițele înscrise și numărul total de cărți care vor fi donate.
În ce perioada se va face donatia?
Vom începe sa livrăm cărțile imediat ce se termină campania, însă vom avea nevoie de timp pentru a lua legătura cu toate grădinițele înscrise și pentru a stabili toate detaliile necesare fiecărei livrări în parte. În plus, dorim să dăruim celor mici cărți noi, astfel că vom aloca timp și tipăririi unor noi tiraje din titlurile selectate. Există o mulțime de factori care pot influența timpul de livrare, însă te asigurăm că în maximum 60 de zile, cărțile vor porni către toate grădinițele eligibile.
De ce am ales să donăm cărți în loc de o sumă de bani?
O donație directă, în cărți, către grădinițele care au nevoie de povești educative adecvate vârstei copiilor este cel mai simplu mod de a ajuta instituțiile să construiască fondul de carte de care cei mici au atât de mare nevoie. În acest mod, putem avea certitudinea că poveștile donate vor ajunge la viitorii cititori și îi vor ajuta să învețe o mulțime de lucruri esențiale pentru dezvoltarea lor: de la cum pot avea mai multă încredere în ei înșiși, până la cum funcționează obiectele care îi înconjoară. Cele 100.000 de cărți pot schimba viețile a sute de mii de copii, venind în sprijinul a peste 3000 de educatoare care le insuflă de la o vârstă fragedă dragostea pentru carte și lectură.
Malouf

„Când un copil ține o cărticică în mână, inima lui crește puțin pentru a face loc unei noi emoții, iar privirea sa devine mai luminoasă. Chiar dacă încă nu o poate citi, știe că în curând mami sau doamna educatoare o să-i dezvăluie întreaga poveste schițată prin ilustrații... până atunci, în imaginația lui, cartea trăiește deja.”

– Gabriela Maalouf, psiholog pentru copii
Regulament campanie