Barbara Frale

Templierii

Istoria secretă a celui mai faimos ordin cavaleresc din Evul Mediu
PRP: 39.9 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
33.9 Lei
Adauga in cos

Adaugă în coș

Livrare în România

1-2 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-2 zile lucrătoare

6 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Templierii

Format
130x200
Editura
Grupul All
Autor
Barbara Frale
Anul publicării
2021
ISBN
9786067830941

Rezumat Templierii - Barbara Frale

O lectură incitantă despre cel mai puternic ordin militar din lumea medievală


Cu o prefață semnată de Umberto Ecoo, lucrarea Barbarei Frale ne oferă informații noi, revoluționare, despre Cavalerii Templieri, după șapte secole în care istoria acestui ordin a îmbrăcat cele mai fascinante forme în imaginația populară.


La apogeul său, Ordinul Cavalerilor Templieri rivaliza, ca putere economică, influență politică și forță militară, cu regatele Europei. Până când Filip al IV-lea al Franței a decis să îl elimine și i-a selectat pe inchizitorii capabili să îi ducă planurile la îndeplinire. Au adunat astfel tot felul de zvonuri fanteziste despre membrii ordinului, alcătuind un mozaic teribil: crime, depravare, erezii de nerostit, corupție, la care s-au adăugat și acuzații de homosexualitate. Din însărcinarea inchizitorilor, autoritățile statului i-au arestat și torturat pe suspecți, iar în 1314 ultimul mare maestru al ordinului a fost ars pe rug.


De-a lungul vremii, diverse scrieri – de la lucrări istorice împletite cu fantezia, până la romane senzaționaliste – au perpetuat zvonurile care le-au adus templierilor sfârșitul. Așa au ajuns aceștia personaje principale în narațiuni incredibile despre practici secrete, secte gnostice, frății satanice sau masoni iluminați. S-a spus inclusiv că după desființarea ordinului templierii ar fi intrat în clandestinitate, continuându-și activitățile, ba chiar aflându-se și acum printre noi. Dar, așa cum punctează Ecco, cartea de față a apărut ca un erudit și bine-venit antidot la aceste fraude literare.


Barbara Frale analizează evoluțiile religioase, socioculturale și politice care au dat naștere Ordinului Templierilor. Relatează apoi ascendența lor remarcabilă, numeroasele realizări, și surprinde lupta pentru dominație dintre biserică și stat, cea care va provoca, în final, spectaculoasa lor prăbușire. Ceea ce diferențiază expunerea sa de alte cărți cu același subiect este descoperirea uluitoare pe care a făcut-o în Arhivele Secrete ale Vaticanului. Autoarea a găsit și a studiat Pergamentului Chinon, un document considerat multă vreme pierdut, care reprezintă înregistrarea scrisă a judecării conducerii templiere de către reprezentanții personali ai papei. Conține detalii despre ceremonia secretă de inițiere a ordinului, care alimentase un mare scandal. Mai important, relevă că marele maestru și alți templieri de rang înalt au fost găsiți nevinovați de acuzațiile de erezie, fiind absolviți de acuzele mai puțin serioase de către autoritatea apostolică și reintegrați pe deplin în comunitatea catolică. Istoricii au considerat că templierii nu se făceau vinovați de acuzațiile ce le fuseseră aduse de Filip al IV-lea, dar mulți alți oameni din afara mediului academic îi suspectau încă de erezie și de ocultism. Pergamentul Chinon reprezintă dovada definitivă și incontestabilă a nevinovăției templierilor și ar trebui să pună capăt pentru totdeauna acestor speculații.


„Barbara Frale, savant și istoric, specializată în Arhivele Secrete ale Vaticanului, (...) și-a dedicat ani de cercetări și scrieri pe această temă. Este o lucrare pe care am așteptat-o, o lectură excelentă și incitantă, susținută de documente istorice solide.” – Umberto Ecco

Detalii produs
Despre Barbara Frale
Barbara Frale
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Barbara Frale inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Barbara Frale se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Barbara Frale. Fiecare carte scrisa de Barbara Frale este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Barbara Frale in categoria Barbara Frale astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


Alte carti din categoriile: Istorie, Istorie universala

Sapiens. Scurta istorie a omenirii

Sapiens. Scurta istorie a omenirii

PRP: 74.95 Lei

67.9 Lei

Legendele Egiptului antic

Legendele Egiptului antic

PRP: 45 Lei

36 Lei

Cruciadele

Cruciadele

PRP: 35 Lei

28 Lei

Monștri

Monștri

PRP: 39.9 Lei

23.9 Lei

In pat cu regina

In pat cu regina

PRP: 39.9 Lei

31.9 Lei

Evadare de la Auschwitz

Evadare de la Auschwitz

PRP: 54.9 Lei

43.9 Lei

Epoca întunecării

Epoca întunecării

PRP: 49 Lei

43.1 Lei

21 de lectii pentru secolul XXI

21 de lectii pentru secolul XXI

PRP: 74.95 Lei

69.9 Lei

Scurta istorie a Mediteranei

Scurta istorie a Mediteranei

PRP: 49.9 Lei

39.9 Lei

Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski

55 Lei

Istoria neasteptata

Istoria neasteptata

PRP: 64.9 Lei

57.1 Lei

SPQR.O ISTORIE A ROMEI ANTICE

SPQR.O ISTORIE A ROMEI ANTICE

PRP: 59 Lei

47.2 Lei

Crestinismul

Crestinismul

PRP: 79.9 Lei

63.9 Lei

Istoria Americii

Istoria Americii

PRP: 44.9 Lei

42.6 Lei

PRP: 39.9 Lei

33.9 Lei